background preloader

OPEN LEIKKIKOULU

OPEN LEIKKIKOULU
Related:  opettajan työvälineettainaelomaa

Me-koulu ei ole meitä ja heitä. on vain me. Me-säätiö on käynnistänyt Lohjan kaupungin kanssa Me-koulu Lohjan mallin kehittämisen pilottihankkeen vuosiksi 2017-2019 neljässä alakoulussa ja yhdessä yläkoulussa Järnefeltin koulualueella. Me-säätiön visiona on, että vuonna 2050 Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä nuorta. Lohjalla on syyskuusta 2017 alkaen toiminut koulujen tukena kolmen Me-koulu -kehittäjätiimi. Tavoitteena on kehittää yhdessä kouluyhteisön ammattilaisten, oppilaiden, huoltajien, kaupungin työntekijöiden ja lähialueen toimijoiden kanssa toimintamalli, joka vähentää kestävästi syrjäytymistä ja sen aiheuttamia kustannuksia. Me-koulu Lohjan kehittämisen tavoitteena on ollut tuottaa pysyviä ja kestäviä toimintamalleja lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Me-koulu Lohjan löydät Facebookissa Me-koulu Lohjan sivulta. Lisätietoja löydät lisäksi Me-säätiön sivuilta. www.mesaatio.fi Kiittäen, Me-koulu Lohjan kehittäjätiimi

Ympäristökasvatusoppaat — Luonto-Liitto Tuotteita voi tilata tilauslomakkeella tai sähköpostilla osoitteesta materiaalit[ät]luontoliitto.fi. Merenranta kutsuu − Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannoilla retkeileville Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja Luonto-Liiton opaskirja Merenranta kutsuu – Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannalla retkeileville innostaa tutkimaan merenrantoja ja tarjoaa tietoa ja toimintavinkkejä. Samalla se on rantakasvio, lintu- ja kivilajiopas, sen avulla voi opetella Suomenlahden kalat tai vaikkapa kaupunkiympäristön lokkilajit. Ympäristöstään huolehtiva saa tietoa mikroroskaantumisesta ja voi kerrata tietojaan Itämeren valuma-alueesta. Levät, simpukat ja äyriäiset sekä hämmästyttävän kaunis plankton tulevat oppaan avulla tutuiksi. Lataa ilmainen nettiversio tai tilaa maastokäyttöön soveltuva retkiopas. Hinta 10€ Mystisen liskon etsijät Mystisen liskon etsijät - luontotehtäviä ja tarinoita. Arvaatko miksi pulu viihtyy kaupungissa? Hinta 20€ Karpalo Hinta: 7€ Leikkivihko Hinta: 5€

Kaikki menetelmäoppaat Arjen sankarit Kaikki menetelmäoppaat - Monitaiteisuus Opas sisältää huomioita, vinkkejä ja esimerkkejä, kuinka suunnitella ja toteuttaa yhteisiä ja erillisiä taidetyöpajoja lapsille ja vanhuksille. Tavoitteena on madaltaa kynnystä käyttää niissä taiteen keinoja sekä ammattitaiteilijoiden avustuksella, että omaehtoisesti. Kohderyhmä: varhaiskasvatus ja seniori-ikäiset, soveltaen alakoulu » Lataa opas Lue lisää: Arjen sankarit Ympäristö haltuun - opas luovaan ympäristön tutkimiseen Tämän oppaan monitaiteiset harjoitukset etenevät helpommista yksilötöistä kohti ryhmätyötaitoja vaativia tehtäviä. Kohderyhmä: alakoulu » Lataa opas Lue lisää: Ympäristö haltuun - opas luovaan ympäristön tutkimiseen

Aivotutkija Minna Huotilaisen vinkit: näin siivoat muistisi ja opit tehokkaammin Unohtaminen on tärkeä osa oppimisprosessia ja omaa työmuistia kannattaa siivota aktiivisesti. Aivotutkija Minna Huotilainen kertoo, millaiset tekijät haastavat muistiamme ja hidastavat uuden oppimista. Pitäisikö sinun ottaa töissä haltuun uusia asioita tai valmistautua tärkeään kokeeseen? Jotta pystyt omaksumaan uutta, tarvitset työmuistia, joka on portti pitkäkestoiseen muistiin. Joskus työmuisti kuitenkin tuntuu olevan niin täynnä, etteivät asiat tartu päähän. Omaa muistiaan kannattaa tyhjentää, jotta sinne vapautuu tilaa ottaa vastaan uusia asioita. – Työmuisti on ihmisen muistijärjestelmän heikko kohta: meillä on huonompi työmuisti kuin serkuillamme simpansseilla, Huotilainen avaa. Mieleen ei mahdu Huotilaisen mukaan kovin montaa asiaa kerrallaan, sillä voimme pitää siellä aktiivisesti noin 3-5 asiaa. Työmuisti on oppimisen kannalta tärkeä, vaikka sen kapasiteetti onkin rajallinen Huotilainen avaa muistin ja oppimisen haasteita monelle tutun kuuloisesta tilanteesta:

Luonto- ja elämysliikunta Tämä vihko on osa Koululiikuntaliiton ja Opetushallituksen tuottamaa liikuntakerhomateriaalia. Materiaali liittyy Opetushallituksen kerhotoiminnan kehittämisohjelmaan. Tämä vihko keskittyy ... Tämä vihko on osa Koululiikuntaliiton ja Opetushallituksen tuottamaa liikuntakerhomateriaalia. Statistics Views Total Views Views on SlideShare Embed Views Actions Likes Downloads 2 Embeds 9 Usage Rights © All Rights Reserved Omenapiirakkakakku | Meira Mausteinen omenapiirakka: 150 g voita tai margariinia 1 ½ dl sokeria 2 munaa 3 ½ dl vehnäjauhoja 1 ½ tl Meira leivinjauhetta 2 tl Meira vaniljasokeria 1 tl Meira kanelia 1 tl Meira kardemummaa ½ tl Meira neilikkaa ¼ tl Meira suolaa ½ ps (à 80 g) Meira hasselpähkinärouhetta 1 ½ dl kevytmaitoa 2 isoa omenaa Vuokaan: voita tai margariinia ½ ps (à 80 g) Meira hasselpähkinärouhetta Vanilja-mascarponetäyte: 3 Meira liivatelehteä 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 250 g mascarponejuustoa 110 g valkosuklaata 2 rkl vettä Koristelu: omenaruusuja (ks. Kinuskikissan ohje täältä (link is external)) Meira hasselpähkinärouhetta Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24-25 cm) leivinpaperilla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Kuori omenat ja poista omenankodat. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Irrota irtopohjavuoan reunus. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. P.S.

Tutkimusmatka 1–6 Ympäristöoppi (OPS 2016) – Otava Oppimisen palvelut Uuden Otso-sovelluksen avulla voi kuunnella opetustekstejä ja katsella videoita Painettua Tutkimusmatka-sarjan oppikirjaa käyttävä oppilas voi Otso-sovelluksella mm. kuunnella kirjan opetustekstejä ja katsella videoita. Innostava tutkimusmatka ympäristön ilmiöihin avautuu uudella tavalla, kun oppilas voi Otso-sovelluksen avulla kuunnella oppikirjan tekstejä ja katsella videoita. Ääneen luetut tekstit tukevat oppilasta läksyjä tehdessä, kokeisiin kerratessa tai aiheeseen tutustuessa. Tutustu Otso-sovellukseen Tutkimusmatka 3–6 digiopetusaineiston alaspäin eriyttävät E-kokeet Tutkimusmatka 3-6 digiopetusaineistoihin on lisätty uudet alaspäin eriyttävät E-kokeet. Alaspäin eriyttävät E-kokeet mittaavat perusoppiaineksen hallintaa. Tehtävät on muotoiltu niin, että oppilas voi osoittaa osaamistaan, vaikka kielellinen tuottaminen olisi hänelle vaikeaa. Digimediatehtävät oppilaalle Kerro, Ota selvää ja Tee itse -tehtäviin voi vastata kirjoittamalla, kuvatiedostolla tai videolla.

Luokasta luontoon - Suomen Latu Tervetuloa hakemaan materiaalia lähiluonnossa toteutettavaan opetukseen. Opettajamateriaali koostuu viidestä osasta: 1. Näin liikkeelle Mitä on hyvä ottaa huomioon suunniteltaessa opetuksen siirtämistä lähiluontoon. 2. Osio on jaettu ryhmäytymistä ja yhteishenkeä kohottaviin tehtäviin, seikkailukasvatukseen, jokamiehenoikeuksiin sekä suunnistustehtäviin. 3. Laaja-alaisen oppimisen kokonaisuuksia voidaan lähestyä eri näkökulmista. Tästä löydät esimerkin tuntisuunnitelmaksi (ilmiöpohjaisen) laaja-alaisen oppimiskokonaisuuden aloittamiseen ja tästä lisää esimerkkejä tuntisuunnitelmiksi samaiseen 2lk:n projektiin. 4. Suunnitelmat eheyttävät ensimmäisen luokan matematiikkaa, äidinkieltä ja ympäristöoppia. 5.

Uusi ystäväni – bataatti | Sikeltä sinulle Vaikea ehkä uskoa, mutta en ole koskaan valmistanut mitään bataatista. Tietysti olen sitä monessakin muodossa syönyt ja tiedän, että tämä makea ‘peruna’ (perunahan se ei ole) on hyvä valinta tavallisen perunan sijaan ainakin silloin tällöin. Bataatissa on paljon kuituja ja matala glykeeminen indeksi, eli sen hiilihydraatit imeytyvät elimistöön hitaasti, eivätkä näin ollen aiheuta vereen sokeripiikkiä. Lisäksi se kuuluu olevan hyvä C-, ja A-vitamiinien lähde. Mutta niin makea se on, että varmaan siitä voisi jälkkäripiirakankin vääntää.. Nyt kuitenkin kokeilin sitä timjamin, chilin ja valkosipulin kanssa, eikä takuulla jäänyt viimeiseksi kerraksi. Tässä kuvassa enemmän valkosipulia ja peperoncinoa kuin mitä käytin, kun vain yksi iso bataatti. 4 keskikokoista bataattia 3 rkl oliiviöljyä 3-4 valkosipulinkynttä sopivasti sormisuolaa ja mustapippuria ripaus chilihiutaleita Reunoista rapeutuneet olivat tietysti parhaat palat paistoksessa.

Related: