background preloader

Ops 2016, TVT ja tulevaisuuden koulu

Ops 2016, TVT ja tulevaisuuden koulu

http://www.slideshare.net/tiinsari/ops-2016-tvt-jatulevaisuuden-koulu

Related:  OPS 2014 - FAQ - #OPS2016OPETUS JA OPPIMINENOsorterat

Pedagogiikkaa ja koulupolitiikkaa II: Jotta uudesta opsista ei tulisi Zombieta! SUOMEN tulevaisuuden tutkimusseura järjesti keskiviikkona Tieteiden talolla teemaillan uudesta perusopetuksen opetussuunnitelmasta. Opsia esitteli opetusneuvos, KT Arja-Sisko Holappa. Minulta oli pyydetty kommenttipuheenvuoro. Holappa avasi opsia ja ops-prosessia tarkasti noin 80 minuuttia, ja minä kommentoin 20 minuuttia. Opeblogi: Valokuva- ja videotehtävät lasten kanssa BYOD-hengessä Valokuva ja video ovat mainioita apuvälineitä ympäristön havainnointiin. Kirjasta opeteltu asia muodostuu eläväksi, kun opeteltavia asioita tallennetaan kameralla. Tarkkaavaisuusharjoituksena kuvaaminen on myös verraton. opeverkostot - Facebook Osallistu tämän wikin rakenteluun. OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute.

27.1.2006/72 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset Uudesta opsista EI tule zombieta! Martti Hellström oli jatkanut upeaa ops2016 analyysiaan ja viimeisimmässä kirjoituksessaan hän esitti perustellun, kriittisen huolensa uuden opsin jalkautumisen edellytyksiin (Jotta uudesta opista ei tulisi Zombieta!). Kirjoitan tähän liittyen muutaman näkemyksen opetussuunnitelman mahdollisuuksista sekä kiintopisteistä, jotka ops-työssä tulisi erityisesti huomioida. Tieto on suhteellista, myös ops-tieto

heutagogia Heutagogian perusajatuksena on autonomisuus, itseohjautuva ja -määräytyvä oppiminen. Tutustu Steward Hasen ja Chris Kenyonin ajatuksiin. Pinnalliseen oppimiseen riittää yleensä vastaus kysymykseen mitä, syvempään miten ja perusteelliseen omaksumiseen miksi. Opettajan tvt-työkirja (Cover) Kirjoitin tämän pienen oppaan siksi, että itse olen aika innostunut siitä, mitä kaikkea voin tehdä tieto- ja viestintätekniikkaa käyttäen luokkahuoneessa ja samalla täydentää keinovalikoimaa oppimisen tukemisessa. Tiedän, että moni opettaja on turhautunut, kun työvälineitä on niin paljon, eikä aina tiedä, mitä kannattaisi käyttää ja miksi. Oma filosofiani tässä on, että kun silloin tällöin opettelee ja ottaa käyttöön jonkun itselle ja omalle opetustyylille sopivan työkalun, se auttaa myös miettimään omia opettamisen käytäntöjään. Miksi teen näin? Edistääkö tämä opiskelijoiden oppimista? Minusta on hienoa, jos opettaja käyttää vaikka vain yhtä tvt-työkalua, vaikka se alkuun pelottaisi.

Mikko Saari - ajatuksia johtamisesta, opetuksesta ja kasvatuksesta: Koulun tvt-portaille - konkreettista tvt-opetuksen tukea opettajille Parissa aiemmassa postauksessa olen kuvannut suuntaa, johon opetuksen sekä sähköisten oppimisympäristöjen kehittämisessä tulisi edetä (Kohti uutta luovaa ja oppimista rakastavaa tulevaisuuden koulua - opettajan TVT:n kehityksen portaat; Koulun tvt-portailla eteneminen - mitä muutos ja kehittäminen tarkoittavat käytännössä?). Jotta jokainen opettaja saisi mahdollisuuden sekä innostuksen kimmokkeen ottaa ensiaskeleet tvt:n hyödyntämisessä opetuksessaan ja pääsisi tvt-portaitten alkuu, tulisi siihen olla tarjolla hyvin yksikertaiset ja selkeät ohjeet. Ohjeet, joilla pääsee alkuun ja saa tuntumaa sähköisten oppimateriaalien käyttöön ja oman / koulun opetuksen kehittämiseen. Selkeillä ohjeilla tarkoitan todella selkeitä ohjeita eli yhtä sivustoa, jossa on pääsivulla kolme linkkiä: yleinen kuvaus TVT:n merkityksestä, oppilaan aktiivista roolia edistävät keinot -linkki ja opettaja materiaalin soveltajana ja tuottajana -linkki. Miten tehdään video tietokoneelle tai tabletille?

Related: