background preloader

Opeblogi

Opeblogi
Samalla taivaalla unelmien vaaleanpunaisia hattaroita, valkoisia poutapilviä ja nopeaan tahtiin synkkeneviä tummia pilviä. Tasaisen kehityksen ja tasajaon aika on mennyttä. Monissa asioissa kuljetaan kohti kärjistymistä, jakautumista tai vähintään jakautumista useisiin kehityspolkuihin. Maalaillaanpa jo vaikeiden aikojen tapaan todellisia dystopioita: sivilisaation romahdusta tai vähintään takapakkia 1800-luvulle. Koulumaailma elää monimutkaista murrosaikaa. Liikkuvia osia on yhtä aikaa paljon.

http://opeblogi.blogspot.com/

iPad näkövammaisen opiskelussa Uutta blogia aloittaessa pahin kirjoitettava on usein juuri se ensimmäinen postaus. Rölli-peikkoa lainatakseni: ”Jos et usko, kokeile vaikka.”. Mutta asiaan: Mielestäni blogin lukeminen on helpompaa ja ennen kaikkea nautittavampaa, kun tietää jotakin kirjoittajasta ja hänen motiiveistaan. Siis aloitetaanpa esittämällä seuraava kysymys:

Saanko upottaa Youtube-videon suljettuun oppimisympäristöön, jos videolla on normaali Youtube-käyttölupa? Kysymys: Saanko upottaa Youtube-videon suljettuun oppimisympäristöön, jos videolla on normaali Youtube-käyttölupa? Vastaus: Yleensä linkittämisessä on kysymys siitä, että luodaan klikattava linkki, jota klikkaamalla siirrytään suoraan toiselle internetsivulle. Tälläinen linkittäminen internetissä on sallittua, kunhan se tehdään hyvän maun mukaisesti, eikä linkki johda laittomaan aineistoon.

Kuvien julkaiseminen Vaikka kuvia on vapaasti saatavilla verkossa, ei niitä välttämättä saa julkaista koulutöissä tai www-sivuilla. Verkossa olevat kuvat ovat useimmiten tekijänoikeuden alaisia, eikä edes julkaisun suojaaminen salasanalla tee käytöstä sallittavampaa. Valokuvia ja piirroksia koskevat samat säännökset ja rajoitukset kuin muitakin tekijänoikeuslain alaisia aineistoja. Digitreenit Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Mind Mapping Software: Mind Maps Riina Kuuselon blogi Matleenan blogi Open Päivitys Mikrobitti – Kotimikron käyttäjän perussaitti EDUMOL How to become a Modern Professional Learner – Get the most out of your current job and prepare for the future

Oppikirjoja avoimella lähdekoodilla!

Related: