background preloader

Opeblogi

Opeblogi
Samalla taivaalla unelmien vaaleanpunaisia hattaroita, valkoisia poutapilviä ja nopeaan tahtiin synkkeneviä tummia pilviä. Tasaisen kehityksen ja tasajaon aika on mennyttä. Monissa asioissa kuljetaan kohti kärjistymistä, jakautumista tai vähintään jakautumista useisiin kehityspolkuihin. Maalaillaanpa jo vaikeiden aikojen tapaan todellisia dystopioita: sivilisaation romahdusta tai vähintään takapakkia 1800-luvulle. Koulumaailma elää monimutkaista murrosaikaa. Liikkuvia osia on yhtä aikaa paljon.

http://opeblogi.blogspot.com/

Related:  KoulumaailmaProfessional developmentTVT välineitä

Kaupunkisuunnistusta historian jäljillä mobiililaitteiden avulla marraskuu 3, 2013 Tekijä Petri Lassi Torilla historiallisen tvt-suunnistuksen edellä, olosuhteet ja puitteet kohdillaan. Ilma oli kaunis ja oppilaat oppimishaluisia. Vantaan perusopetuksessa ollaan jo toista vuotta toimittu Toimenpideohjelman puitteissa. Käytännössä tämä on tarkoittanut erityisoppilaiden kasvavaa integroimista perusopetuksen ryhmiin.

Twitteristä tukea koulun brändäykseen ja opettajan asiantuntijuuteen Sinä opetusalalla työskentelevä, hyödyntääkö koulusi Twitteriä? Käytätkö sitä itse? Selvitimme, miten eri koulut käyttävät Twitteriä ja mitä koulu tai opetusalalla toimiva ylipäätään hyötyy palvelun käytöstä. Meidän koulu 3.0 » Blog Archive » Mitä lisäarvoa Epsonin interaktiivinen dataprojektori tuo opetukseen verrattuna perinteiseen dataprojektoriin? Home » Esitystekniikat, Moodle, Pedagogiikka, Pegagogiset perustelut, Tekniikka Written By: Isto on tammikuu 31, 2013 No Comment Taustaa:

Edmodo verkkoympäristö opetuskäyttöön Vuonna 2008 perustettu Edmodo on ilmainen koulujen käyttöön tarkoitettu amerikkalainen verkkosovellus. Saamieni koulutuspyyntöjen perusteella työkalun suosio on kasvussa, joten päätin vihdoin kolme vuotta ensitestien jälkeen ottaa ympäristön koulutusrepertuaariini. Edmodon kasvava suosio ei ole ihme, sillä moni on kaivannut Facebookia muistuttavaa, mutta koulukäyttöön suunniteltua työkalua. Kielikompassi - oma tila - puheviestintä Esiintymisjännitys on määrätilanteeseen liittyvä tilannekohtainen reaktio. Sen voidaan nähdä muodostuvan kielteisistä tilannekokemuksista, joihin voi liittyä sekä fysiologista vireytymistä että käyttäytymisen muutoksia. Jännitykseen vaikuttavat viestintätehtävä, viestintätilanne, muut tilanteeseen osallistuvat ihmiset sekä puhujan ominaisuudet aiemmat ja esiintymiskokemukset. (Pörhölä 1995.) Viestintätilanteiden jännittäminen ja pelkääminen on yksi tutkituimpia aiheita puheviestintätieteessä.

Vakavasti otettava koulu Saimme Timo Jantusen kanssa valmiiksi kirjamme Iloa kouluun. Lähdimme siitä että ilo kuuluu kouluun, sekä oppilaille että opettajille, ja ehkä varsinkin opettajille. Opettajien on vaikea kehittää osaamistaan ja omaa kouluyhteisöään ilman iloa ja sen kantamaa innostusta. Opettaja on vastuussa ilon tuomisesta opetukseensa ja siihen ryhmään, jota opettaa. Julkaisuseminaarissa Timo puhui siitä, miten jo Topelius käsitti, että oppimisen korkein muoto on harrastuneisuus, nyt kai sanomme että koulutuksen päämäärä on elinikäinen oppiminen. Abitti - Kohti sähköistä ylioppilaskoetta Ajanmukainen ylioppilaskoe Ylioppilastutkinnon sähköistäminen muuttaa tutkinnon vastaamaan nuorten tulevia tarpeita tuomalla tieto- ja viestintätekniikan käyttöön koko tutkintoprosessissa. Sähköistäminen mahdollistaa laajojen, tietoyhteiskunnalle ominaisten sisältöjen monenlaisen käytön koetehtävissä ja esimerkiksi äänen ja liikkuvan kuvan hyödyntämisen tausta-aineistoissa. Lue lisää sähköisen ylioppilastutkinnon taustoista ja aikataulusta Digabi-projektin sekä ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta. Paras tapa valmistautua

Tvt:n tiimoilta -blogi Each one teach one Edellisen lukuvuoden kuudesluokkalaiset hyvästelivät alakoulun kesäkuun alussa, mutta heidän työnsä jälki elää koulussamme. Eräs koulumme opettaja innostui “Each one teach one” – menetelmästä ja on juurruttanut sen käytön pysyvästi kouluumme. MEDIAPEDAGOGI Medialla on keskeinen rooli lasten ja nuorten elämässä. Media toimii vuorovaikutuksen välineenä ja usein peilinä identiteetin kasvulle. Tulisi olla jotain ja kuulua johonkin. Maailma on käden ulottuville mahdollisuuksineen.

Krista Kouluttaa Suullisissa harjoituksissa on tyyppillistä, että muutama pari/ryhmä keskustelee 30 sekuntia ja on sitten valmiita. ”Olemme keskustelleet kaikista. Kyllä – kaikki 10 väitettä on käsitelty.” Right. Käytän näitä tilanteita varten virtuaalimunakello, jonka heijastan näytölle. Tehtäväksi voisi olla esim. Google ja sen tarjoamat palvelut opetuskäytössä. Googlen perustivat Larry Page ja Sergey Brin vuonna 1998. Alusta asti ideana oli se, että Googlen hakukone määrittelee sivuston tärkeyden siihen johtavien linkkien perusteella. Vaikka algoritmit ovat nykypäivänä varmasti monipuolistuneet, on perusajatus säilynyt silti samana. Google tarjoaa asiakkailleen uskomattoman määrän palveluita ilmaiseksi. Motivaatio ratkaisee työssä ja oppimisessa. 9 olennaista tekijää. Olen aiemmin kirjoittanut ihmisten motivaation olennaisesta merkityksestä organisaatioiden toiminnassa. Oli sitten kyse alakoulun oppilaista tai yrityksen huippuosaajista, motivaatiolla on erittäin suuri merkitys sille, mitä opitaan, miten kehitytään, luodaan uusia innovaatioita ja miten tehdään tulosta. Silti yhä usein tuloksen uskotaan syntyvän tehtäviä, testausta ja arviointia lisäämällä, kuormittamalla, pitkillä työpäivillä ja joskus merkityksettömillä työtehtävilläkin. Ihmiset toimivat erilaisissa konteksteissa ja tilanteissa eri tavoin motivoituneina. Motivaatio voidaan hyvin karkeasti jakaa ulkoiseen ja sisäiseen motivaatioon, joskin tämä jako on melko teoreettinen.

Related:  COOL TOOLSTVT omatDigiblogit