background preloader

Kaikki menetelmäoppaat

Kaikki menetelmäoppaat
Arjen sankarit Kaikki menetelmäoppaat - Monitaiteisuus Opas sisältää huomioita, vinkkejä ja esimerkkejä, kuinka suunnitella ja toteuttaa yhteisiä ja erillisiä taidetyöpajoja lapsille ja vanhuksille. Kohderyhmä: varhaiskasvatus ja seniori-ikäiset, soveltaen alakoulu » Lataa opas Lue lisää: Arjen sankarit Ympäristö haltuun - opas luovaan ympäristön tutkimiseen Tämän oppaan monitaiteiset harjoitukset etenevät helpommista yksilötöistä kohti ryhmätyötaitoja vaativia tehtäviä. Kohderyhmä: alakoulu » Lataa opas Lue lisää: Ympäristö haltuun - opas luovaan ympäristön tutkimiseen Related:  tainaelomaa

OPEN LEIKKIKOULU Omenapiirakkakakku | Meira Mausteinen omenapiirakka: 150 g voita tai margariinia 1 ½ dl sokeria 2 munaa 3 ½ dl vehnäjauhoja 1 ½ tl Meira leivinjauhetta 2 tl Meira vaniljasokeria 1 tl Meira kanelia 1 tl Meira kardemummaa ½ tl Meira neilikkaa ¼ tl Meira suolaa ½ ps (à 80 g) Meira hasselpähkinärouhetta 1 ½ dl kevytmaitoa 2 isoa omenaa Vuokaan: voita tai margariinia ½ ps (à 80 g) Meira hasselpähkinärouhetta Vanilja-mascarponetäyte: 3 Meira liivatelehteä 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 250 g mascarponejuustoa 110 g valkosuklaata 2 rkl vettä Koristelu: omenaruusuja (ks. Kinuskikissan ohje täältä (link is external)) Meira hasselpähkinärouhetta Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24-25 cm) leivinpaperilla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Kuori omenat ja poista omenankodat. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Irrota irtopohjavuoan reunus. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. P.S.

Uusi ystäväni – bataatti | Sikeltä sinulle Vaikea ehkä uskoa, mutta en ole koskaan valmistanut mitään bataatista. Tietysti olen sitä monessakin muodossa syönyt ja tiedän, että tämä makea ‘peruna’ (perunahan se ei ole) on hyvä valinta tavallisen perunan sijaan ainakin silloin tällöin. Bataatissa on paljon kuituja ja matala glykeeminen indeksi, eli sen hiilihydraatit imeytyvät elimistöön hitaasti, eivätkä näin ollen aiheuta vereen sokeripiikkiä. Lisäksi se kuuluu olevan hyvä C-, ja A-vitamiinien lähde. Mutta niin makea se on, että varmaan siitä voisi jälkkäripiirakankin vääntää.. Tässä kuvassa enemmän valkosipulia ja peperoncinoa kuin mitä käytin, kun vain yksi iso bataatti. 4 keskikokoista bataattia 3 rkl oliiviöljyä 3-4 valkosipulinkynttä sopivasti sormisuolaa ja mustapippuria ripaus chilihiutaleita Leikkaa bataatti puolen sentin siivuiksi ja laita kulhoon silputun valkosipulin, suolan, oliiviöljyn, chilihiutaleiden ja timjaminlehtien kanssa ja sekoita. Reunoista rapeutuneet olivat tietysti parhaat palat paistoksessa.

LUUKKU 19: JOULUN IHANIN JÄLKIRUOKA – VALKOSUKLAAPANNACOTTA Paahdetusta valkosuklaasta tehty pannacotta valloittaa joulun jälkiruokapöydässä. Helpon herkun voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Näin joulun alla uunimme on käynyt kuumana. Paras joulujälkkäri on paitsi hyvän makuinen, myös etukäteen valmistettavissa. Lauantaiaamun ja joululoman alkamisen kunniaksi olin Liemessä-blogin Jennin kanssa tänään Ylen Aamu-tv:ssä juttelemassa jouluruoista ja syötävistä joululahjoista. PANNACOTTA PAAHDETUSTA VALKOSUKLAASTA (4–6 annosta) • 1 vaniljangon siemenet (tai vastaava määrä vaniljauutetta tai -jauhetta) • 2 (–3) dl maustamatonta jogurttia Lämmitä uuni 130-asteiseksi. Suklaan paahtuessa vielä uunissa, laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne suoraan kuumaan kerma-maitoseokseen. Ota paahtunut valkosuklaa pois uunista, lisää suklaa kattilaan ja sekoita seos sauvasekoittimella sileäksi. Anna seoksen jäähtyä hetken ja lisää sekaan jogurtti.

Prinsessa Estellen nuttu Ruotsin hovin julkaisemassa kuvassa prinsessa Estelle on kolmen päivän ikäinen. Hänen yllään olevan nutun on neulonut kuningatar Silvian äiti Alice. Suloisen prinsessan nuttukin oli kerrassaan hurmaava. Tarvikkeet - Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK (75 WO + 20 SE, 5 WS, 50 g = 116 m) tai Sublime Soya Cotton DK (50 CO + 50 soija, 50 g = 110 m) tai Sublime Baby Cotton Kapok DK (85CO + 15 kapokki, 50 g = 116 m) -lankaa valkoista 100 g. Tiheys 22 s ja 28 krs sileää neuletta pak-summilla puikoilla = 10 cm. AINAOIKEINNEULE: Neulo tasona kaikki krs:t oikein, neulo suljettuna neuleena vuorotellen 1 krs nurin ja 1 krs oikein.SILEÄ NEULE: Neulo tasona oikealla oikein ja nurjalla nurin, neulo suljettuna neu-leena kaikki krs:t oikein.PITSINEULE: Neulo ruutupiirroksen ja oh-jeen mukaan. TAKA- JA ETUKAPPALEET: Neulotaan kädenteille asti yhtenäisenä, edestä auki. Vaihda työhön paksummat puikot ja aloita muuten sileä neule, mutta jatka molemmissa reunoissa 6 s:lla ainaoikeaa.

Neulottu vauvan pintaneulesetti Novita Nalle Jakku Takakappale Luo ohuemmille puikoille 68(74)78 s ja neulo ainaoikeaa 7 krs. Vasen etukappale Luo ohuemmille puikoille 37(40)42 s ja neulo ainaoikeaa 7 krs. Oikea etukappale Neulo vasemman etukappaleen peilikuvaksi ja tee lisäksi napinlävet. Hihat Luo ohuemmille puikoille 40(42)44 s ja neulo ainaoikeaa 7 krs. Viimeistely Levitä kappaleet mittoihinsa, kostuta sumuttamalla työn nurjalta puolelta ja anna kuivua. Housut Oikea lahje Aloita neulominen lahkeen suusta. Vasen lahje Neulo vasen lahje oikean lahkeen peilikuvaksi. Levitä kpl mittoihinsa ja höyrytä kevyesti. Pipo Aloitus Luo ohuemmille sukkapuikoille 90 s ja neulo ainaoikeaa suljettuna neuleena 7 krs.

Novita Oy - Neulemalli: Neulotut vauvan tossut MallineuleetSileä oikea neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein. Palmikkoneuleet: neulo ruutupiirrosten ja ohjeen mukaan. Pitsineule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan. Ainaoikeinneule suljettuna neuleena: neulo vuorotellen 1 krs nurin, 1 krs oikein. Sileä nurja neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t nurin. VAALEANPUNAISET TOSSUT Luo ohuemmille puikoille 36 s ja jaa s:t neljälle puikolle, 9 s kullekin. VAALEANPUNA-VALKOISET TOSSUT Luo valkoisella langalla 36 s ohuemmille puikoille ja jaa s:t neljälle puikolle, 9 s kullekin. LILA-VALKOISET TOSSUT Luo valkoisella langalla 42 s ohuemmille puikoille ja jaa s:t neljälle puikolle. VAALEANSINI-VALKOISET TOSSUT Luo vaaleansinisellä langalla 36 s ohuemmille puikoille ja neulo ainaoikeaa tasona.

PIKAGRANOLAA JA MARJAISAA SMOOTHIETA | Training Drama Voihan vide mä sanon! Lueskelin teidän kommenttejanne tähän postaukseen, ja en voi muuta sanoa kuin VAU. Rakkaat ihmiset siellä ruudun toisella puolen: teillä on upeita unelmia, ja lupaan, että voitte niistä jokaisen saavuttaa, jos vain sitä oikeasti tahdotte. Saanen näin ensi hätään kuitenkin täyttää yhden unelmistanne? Sellaisen unelman, jota ette ehkä vielä tienneet teillä olleen. Saanko kertoa, että tämä on juuri se välipala, jota teidän tulee laittaa lasipurkkiin keittiön pöydälle? Saanen kertoa, että tämä sopii täydellisesti puuron, jukurtin tai smoothien päälle? Saanen kertoa teille, että aloin juuri vihaamaan sanaa ”saanen”. Mutta jos nyt oikeasti ihan totta puhutaan, niin tämä granola valmistuu todellakin tosi nopeasti ja helposti. Kerron yhden jutun: Syötiin Ausseissa tosi huonosti. Pistetään kuumuuden piikkiin: plus neljässäkymmenessä asteessa ei oikein tehnyt mieli muuta kuin kookosvettä, smoothieta ja tuoreita mehuja. *=tuote saatu Love, Liisa (Visited 63 time, 62 visit today)

untitled Aina akku loppu! - 6 konstia mobiililaitteen virran säästämiseen | Kuningaskuluttaja Nykyaikainen mobiililaite kuluttaa tuhottomasti energiaa. Tehokas prosessori, langattomat yhteydet, avoinna olevat sovellukset ja iso kosketusnäyttö vievät niin paljon virtaa, että kovassa käytössä puhelimen akku saattaa antaa periksi jo ennen iltaa. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että akkuteknologia ei ole kehittynyt Mooren lain mukaisesti, kuten mobiililaitteiden muut osat. Samanaikaisesti laitteista pyritään puristamaan jokainen ylimääräinen gramma ja sentti pois. Miten akkua sitten voi säästää? Tässä muutamia vinkkejä säästeliääseen mobiilikäyttöön. Katso mitä sovellus tekee Mobiililaitteissa on oletuksena päällä kaikenlaisia ominaisuuksia, joista valmistajat uskovat olevan hyötyä käyttäjille. Sovellusten päivitys taustalla tuntuu olevan sovelluskehittäjien lempilaji Esimerkiksi moni käyttäjä ei välttämättä huomaa, että sovellusten päivitys taustalla tuntuu olevan sovelluskehittäjien valmistajien lempilaji nykyään. Rajoita ilmoituksia ja hakuja Paikantaako sovellus turhaan?

FOCACCIA LEIPÄ Pellillisellä focacciaa ruokkii jos ei nyt pientä jalkapallojoukkuetta niin ainakin ryhmän ruokabloggaajia Blogiringin syysiltamissa. Minulle napsahti siis focaccia-nakki, Lauran tähti hämmensi armeijatykillisen verran tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja hieman epäonnisen Marian pieni leipomon kakkutäyteexperimentin seurauksena Stockmann vastasi suklaakakusta. Toivottavasti suklaakakku maistui sille Kallion pitkäkyntiselle, joka varasti kakkulaatikot toimistomme rappusilta luulleen niitä pussikaljoiksi ;) Italialainen focaccia ei ole rasvakammoisille. Tuntui että leipä imi öljyä kuin sieni, ja silti leivänpohjaan olisi voinut laittaa vielä lorauksen reilummalla kädellä. Resepti: Suklaapandan keittiössä blogista Focaccia pellillinen 3 1/2 dl vettä 7 dl vehnäjauhoja 25 g tuoretta hiivaa 1,5 tl suolaa 1/2 dl oliiviöljyä 1 rkl hunajaa päälle 1/2 dl oliiviöljyä 1-2 valkosipulinkynttä sormisuolaa reippaasti rosmariinia Ripottele hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita ja anna liueta.

Ihanaa pannupullaa - helppoa ja nopeaa Herkullinen ja helppotekoinen pannupulla on valloittanut monen leipurin sydämmen. Leipuriopiskelijoiden kommentit tästä herkusta ovat olleet seuraavanlaisia. "Tätä tehdään muuten kämpällä - ei tarvitse edes taikinakonetta vaan voi tehdä käsin". "Tämä sopii opiskelijan kukkarolle, näitä aineita on aina kaapissa". " Halpaa, piirakkapellillisen raaka-aineet maksaa alle 5 e". "Tähän ei kyllästy, koska tätä voi tehdä vaikka minkä makuisena". "Tulee syötyä liikaa, on niin hyvää"........ Pannupullan voi jokainen leipuri maustaa haluamallaan tavalla, kuvassa oleva pannupulla on maustettu voi-kookos-sokerimuruseoksella. Kohotetun pullataikinan päälle ripoteltiin reilusti kookos-voi-sokeri muruseosta. Voilla ja mantelilla maustettua pannupullaa Kohotetun pullataikinan päälle on sormilla paineltu koloja. Voilla maustetun pannupullan pinta on rapeaa ja maukasta. Omenalla ja muruseoksella maustettu pannupulla Kohonneen pullataikinan päälle on levitetty paistonkestävää omenamarmeladia. Kookospäällinen 1.

Näin teet turvalonkeron keskoselle Ohjeet löytyvät myös muun muassa Facebookista. Käsityöryhmä – Turvalonkeroita keskosille -sivuilta saa lisää neuvoja lonkeroiden valmistamiseen. Tarvitset: - Virkkuukoukku nr 2 ja 3.5 (tai muut sopivat, kuitenkin mielellään isompi ja pienempi) - Parsinneula - Valkoista ja mustaa lankaa silmiä varten - Askarteluvanua - Värillistä lankaa itse mustekalaa varten Käytä mustekalaan nr 3,5 virkkuukoukulle sopivaa tai hieman paksumpaa lankaa. Vartalo (virkkuukoukku nr 3.5) Pohja ja lonkerot (virkkuukoukku nr 3,5) Tee kerrokset 1.-4. kuten vartalossa (=pohja). Tee mustalla langalla sormen ympäri lankalenkki ja virkkaa näin muodostuneeseen lankalenkkiin 6 kiinteää silmukkaa ja yhdistä piilosilmukalla. Kokoaminen: 1.

Related: