background preloader

Peliohjelmointia Scratchilla

Peliohjelmointia Scratchilla
Materiaalit on lisensoitu Creative Commons BY-SA-lisenssillä, joten voit levittää niitä vapaasti, kunhan alkuperäisten tekijöiden nimiä ei poisteta. Jos teet muutoksia materiaaliin ja haluat levittää muunneltua versiota, se täytyy lisensoida samanlaisella vapaalla lisenssillä. Alkuperäiset tekijät (2012): Emilia Hjelm ja Arto Vihavainen Osa 1 Tehtäviä Tässä oletetaan että olet tehnyt yllä olevien kohtien esimerkit, eli sinulla on oma hahmo, jolla on toiminnallisuus ylöspäin liikkumiseen. Lisää toiminnallisuus alas liikkumiselle (nuoli alas) Lisää toiminnallisuus vasemmalle liikkumiselle (nuoli vasen) Lisää toiminnallisuus oikealle liikkumiselle (nuoli oikea) Luo peliin toinen hahmo. Lisää pohdittavaa: Tässä oletetaan että sinulla on pelissä kaksi hahmoa. Milloin hahmo on toisen hahmon yläpuolella? Lisää tehtäviä Tee peliin toiminnallisuus jossa hahmot asetetaan tiettyyn paikkaan aina kun vihreää lippua painetaan. Osa 2 Aihe: Satunnaisuus Tehtäviä satunnaisuuden harjoitteluun Osa 3 Osa 4

http://www.cs.helsinki.fi/group/linkki/materiaali/peliohjelmointi/scratch/

Related:  KOODAUSTVT

Aloitusohjeet - Teromakotero Allaolevat ohjeet selvittävät, miten Scratch-haasteet saa avattua ja niitä pääsee tekemään. Voit myös siirtyä suoraan Scratch-haaste 01:een, jos et niitä tarvitse. 1. Tehtävätiedostoon pääseet käsiksi klikkaamalla Scratch-haastesivulla olevaa linkkiä. Tehtävän pitäisi lähteä latautumaan koneellesi. 2. Miten aloitan? Miten aloitan koodaamaan? Ohjelmointi on paljolti niinkuin urheilu, parhaiten oppii kun alkaa tehdä! Hyväksi jääkiekkoilijaksikaan ei kehity vain katsomalla kun muut pelaavat. Eli ei kait siinä muuta kuin liikkeelle, you can do it :) Kaikille Kokeile samantien!

10 teesiä koodauksesta koulussa - Koodiaapinen Peruskoulun OPSin perusteet 2016 tuovat tieto- ja viestintätekniikan (joka tunnetaan lyhenteillä TVT tai ICT, vähän alasta riippuen) ja koodauksen suomalaisiin peruskouluihin. Tämä uudistus on saanut monet jakamaan ajatuksiaan somessa ja yleisönosastoilla, välillä aika vähäisen tiedon varassa. Muutosvastarinta on luonnollinen reaktio, mutta muutos voidaan nähdä myös mahdollisuutena. Olen itse oppimispsykologi, ohjelmistokehittäjä ja opettajankouluttaja. Esittelen tässä 10 keskeisintä asiaa, joita koodi koulussa mielestäni merkitsee. Lielahden koodauskerhon syksy 2014 Vedin tänä syksynä ensimmäistä kertaa elämässäni koodauskerhoa. Kerho kokoontui keskiviikkoisin (2h) ja siellä kävi säännöllisesti noin kymmenen 5.-7.-luokkalaista. Kerholaisista vain kaksi oli ohjelmoinut aikaisemmin, toinen CoolBasic:llä ja toinen Scratch:llä, joten pääsimme lähtemään liikkeelle lähes tyhjältä pöydältä. Aloitimme ohjelmointiin tutustumisen pelaamalla code.org:in ohjelmointipelejä. Kerholaiset jaksoivat pelata näitä pelijä 1-2 tuntia, mutta sitten kiinnostus lopahti.

Teknologian mielekäs pedagoginen käyttö LUMA-aineiden toiminnallisessa opetuksessa -täydennyskoulutus kevät 2015 • verkossa koko Suomessa • Ilmoittaudu LUMA-keskus Suomi järjestää verkossa toteutettavan maksuttoman täydennyskoulutuskurssin tammikuusta toukokuuhun 2015 kaikille esiopetuksessa, perusopetuksessa tai lukiossa matematiikkaa tai luonnontieteitä (ympäristö- ja luonnontietoa, biologiaa, maantietoa/maantiedettä, fysiikkaa tai kemiaa) opettaville opettajille eri puolilla Suomea. Kurssille osallistumalla saat tukea alueellisten ja paikallisten opetussuunnitelmien uudistamiseen ja toteuttamiseen LUMA-aineiden osalta tieto- ja viestintätekniikan (TVT) näkökulmasta.

5 fiksua koodauspeliä kouluikäisille Ensi syksystä lähtien peruskoululaiset tutustuvat koulussa ohjelmoimiseen, kun siitä tulee osa peruskoulujen opetussuunnitelmaa. Koodaustaitoja voi opetella ohjelmilla, jotka madaltavat oppimiskynnystä mm. pelien keinoin. Tabletti on aloittelevalle koodarille luonteva väline. Tässä muutamia vaihtoehtoja ohjelmoinnin harjoittelemiseen. The Foos - donitsivaras kiinni Ohjelmoija opastaa donitsivarkaan jäljille Foosissa Kuva pelistä Foos foos

Tvt-ops Sodankylä Tänne voi lisätä vinkkejä ja linkkejä tvt-juttuihin liittyen. Google Drive kuva: Google Google Drive on ilmainen Googlen pilvipalvelu, josta löytyy monenlaisia työvälineitä myös koulukäyttöön. Asiakirjojen ja muiden tiedostojen luominen ja tallentaminen vaatii gmail-osoitteen. ITK 2015 -konferenssissa - Koodiaapinen Olin ITK-konferenssissa puhumassa useassakin tilaisuudessa kouluun tulevista ohjelmoinnin tai koodauksen vaatimuksista. Juttelin Koodikerhon Otto Kekäläisen kanssa lyhyesti. Kävimme läpi Koodikerhon ja Koodiaapisen rooleja ja tehtävänjakoa.

Neljäsluokkalaiset tietotekniikkaa hyödyntämässä: Padlet, Todaysmeet ja Answergarden nelosten kanssa Esittelin tänään neljäsluokkalaisille kolme hyvää sovellusta netistä. Olin vienyt niiden linkit jo valmiiksi luokan Peda.net-sivulle. Näytin ensin valkokankaalla, miten AnswerGardenin sivulla luodaan kysymyssivu. Sen jälkeen kopioin kyseisen sivun osoitteen ja vein sen saman tien nelosten omalle sivulle linkiksi. Tässä kuvassa on jo muidenkin sovellusten linkit näkyvissä. Seuraavaksi oppilaat menivät koneille, etsivät linkin ja päätyivät juuri luodulle sivulle.

Related: