background preloader

Qr-koodit.fi - Generaattori

Qr-koodit.fi - Generaattori

http://www.qr-koodit.fi/generaattori

Related:  jaakkopetterijennitsannuska80TVT

Mobiilisti: Tunnetko jo QR-koodin? Olet varmaan törmännyt mustavalkoisista neliöistä koostuvaan graafiseen kuvioon ja ihmetellyt, mikä se mahtaa olla. Kenties olet nähnyt sen leipäpaketissa, sanomalehden automainoksessa, rocklevyn kannessa tai elokuvajulisteessa. Koodin nimi on Quick Response- eli QR-koodi. Mediakasvatus Informaatiolukutaito on yksi uuslukutaitokäsitteistä, joilla korostetaan näkemystä, ettei mekaaninen luku-, kirjoitus- ja laskutaito ole riittävä oppimistavoite tietoyhteiskunnassa. Informaatiolukutaidon ytimessä on tiedonhankinta. Se on prosessi, joka etenee tiedon tarpeesta tiedon loppukäyttöön.

Mikä on QR-koodi? Historia QR -kooditekniikka on kehitetty Japanissa jo 1990 -luvun alkupuolella. Alunperin se on kehitetty teollisuuden tarpeisiin - nopeaan liukuhihnalla kulkevien kappaleiden seurantaan. QR -koodi tulee englannin kielen sanoista "Quick Responce". QR Code Generator: QR Stuff Free Online QR Code Generator And Creator For Brochures, Print Advertising, Business Cards & Stickers QR -koodit opetuksessa Sormet -opettaja Jenni Koskinen lähestyi mielenkiintoisella ajatuksella, hän on hyödyntänyt - ja haluaa hyödyntää, QR -koodeja opetuksessa. Mielenkiintoinen ajatus olisi esim. QR -koodien käyttö suunnistuksessa rastimerkkeinä. Näin toimittaessa suunnistusrastit muuttuvatkin informatiiviksi ja toiminnallisiksi rasteiksi joissa pitää pelkän leimaamisen sijaan ratkoa esimerkiksi tehtäviä tai perehtyä vaikka alueen kasvityyppeihin. Erittäin mielenkiintoinen ajatus !

Ohjeita erilaisten some-palveluiden käyttöön. Jos vastaus edelliseen kysymykseen on kyllä, niin tämä artikkeli on juuri sinua varten. Jos et tiedä, mitä some tarkoittaa, voit lukea täältä. Omien kokemuksieni pohjalta lähes kaikilla yläkoulun oppilailla on jokin sosiaalisen median palvelu käytössä. Kasvu on ollu räjähdysmäistä. QR Wild - Play and Create QR Code Games! Popplet ohje (Salosensalat) Poppletilla teet helposti erilaisia miellekarttoja. Ohjelma on helppokäyttöinen ja sopii hyvin esim. esitelmiin tai erilaisten aihekokonaisuuksien pohjaksi.popplet.com 1. Luo itsellesi tunnukset. 2. Saat ilmaiseksi tehdä 5 popplettia. Klikkaa Make new popplet ja aloita antamalla miellekartallesi nimi. Kulttuurisen monimuotoisuuden päivä (yläkoulu ja lukio) 1. Oudot hedelmät Tavoite: tarkastella vähemmistöjen roolia länsimaisessa kulttuurissa.

Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä! Olen tutustunut uuteen pilvipalveluun ja haluan jakaa sen helppouden sinulle lukijamme! Kyseessä on Answergarden, ilmainen pilvipalvelu, jolla saan opiskelijoiden tai koulutettavien ajatuksia näkyville mukavaksi sanapilveksi. Mikäs tässä nyt sitten on niin ihmeellistä? Käänteinen opetus - Flipped classroom Käänteinen opetus (tai käänteinen luokkahuone, engl. flipped classroom) on monimuoto-opetuksen muoto, jossa käytetään apuna Internetissä olevia opetusmateriaaleja, jolloin varsinaisella oppitunnilla jää enemmän aikaa opettajan ja opiskelijoiden väliselle vuorovaikutukselle. Yleisimmin tämä tehdään antamalla opiskelijoille esitehtäväksi verkossa olevien videoiden katsominen ja niihin perustuvien tehtävien tekeminen.[1] Sanalla ”käänteinen” viitataan vastakohdan omaisesti vallalla olevaan perinteiseen opetusmenetelmään, jossa opettaja ensin opettaa uuden asian oppitunnilla, jonka jälkeen opiskelijat jatkavat aiheen opiskelua kotitehtävänä. Käänteisen opetuksen tavoitteena on saada opiskelijat tutustumaan uuteen asiaan ensin itsenäisesti, minkä jälkeen asian käsittelyä jatketaan yhdessä oppitunnilla.

Visual QR Code Generator - Visualead Mediakompassi Mediakompassin avulla voi suunnistaa tiedon ja taidon poluilla mediakasvatuksen maastossa. Mediakompassi sisältää toivottuja Yleisradion tuottamia mediataitoihin liittyviä animaatioita, videoita ja mediakasvatusmateriaaleja vuosien varrelta. Pääosassa on tekemisen kautta oppiminen. Tarjolla on vinkkejä esimerkiksi kuvasuunnitteluun ja kuvaukseen - ääntä unohtamatta - vaikkapa Ekan leffan ABC avulla. Kadonnut salaisuus tarjoaa saippuasarjan ruumiinavauksen ja Kansan Wiisaus esittää...noh... valistavaa katsottavaa. Tervetuloa!

Related:  Lisätty todellisuus