background preloader

Matleenan blogi

Matleenan blogi

http://www.matleenalaakso.fi/

Related:  läromedel distans

Etäopetus ei ole lähiopetusta etänä Opettajille ja oppilaille siirtymä etäopetukseen on tullut yhtenä rysäyksenä ja etäopetuksen muotoja on haettu osin epätoivon vallassa. Olen toteuttanut etäopetusta, lähinnä verkko-opetusta, pitkään. Alla muutamia asioita, jotka olisi mielestäni hyvä huomioida. Kokemukseni ovat enimmäkseen aikuisten parista, mikä tietysti eroaa lapsista huomattavasti. Silti tietyt asiat ovat yleispäteviä. Opettajuus muuttuu HH some tutuksi: Vimpaimet Tässä on Outin kokoama lista enemmän ja vähemmän hyödyllisistä työvälineistä (vimpaimista) sosiaalisen median tarpeisiin, opiskeluun ja opetuskäyttöön. Katso listaa ja etsi vinkkejä omaan käyttöösi tai sovellusten esittelyyn. viikonvalo -blogissa on avoimen lähdekoodin ohjelmia (eivät some sovelluksia, ainakaan kaikki) jokaiselle viikolle. Tutustu ja ihmettele. Top 100 Tools 2011. Ja vielä jotain aivan muuta, HHsomea kuitenkin.

Tekstiiliopettajaliitto TOL ry Eettinen kuluttaminen Eetti on kehittänyt ilmaisia oppimateriaaleja maailmankaupan oikeudenmukaisuuden kysymyksistä. Tältä sivulta löytyy esityksiä, tehtäviä ja oppaita vaatteiden, puuvillan, elektroniikan ja ruoan tuotannosta sekä medialukutaidosta, mainonnasta ja vastamainoksista.

Seiniin tuijottelun jalo taito - Jani Kaaron kolumnit - Kotimaa Kun englantilainen filosofi Herman Spencer oli vuonna 1851 julkaissut kirjansa Social Statistics, hän keskusteli siitä ystävänsä Mary Ann Evansin kanssa. He puhuivat monista kirjan teemoista, mutta Evansin huomion kiinnitti erityisesti muuan merkillinen seikka. Kirja oli varmasti vaatinut paljon ajatustyötä, mutta Spencerin otsa näytti epäilyttävän sileältä. Missä olivat mietintärypyt? Töissä kannattaa töherrellä järjettömyyksiä Uutinen Töissä kannattaa töherrellä järjettömyyksiä Kun pitkästyttää kokouksessa, puhelimessa tai luennolla, alkaa paperille helposti ilmestyä kukkia, olioita tai geometrisia kuvioita. Oheispiirtely on niin yleistä ja automaattista, että olisiko sillä jokin järkevä tarkoitus? Brittiläinen tutkimus on kuin onkin löytänyt töhertelylle merkityksen: se auttaa keskittymään. Tutkimuksessa väsähtäneet koehenkilöt kuuntelivat tylsää puhelinkeskustelua, josta heidän piti poimia nimiä.

Psykologia ja ihmissuhteet -Déjà vu on voimakas kokemus siitä, että tämä juttu on tapahtunut ennenkin, joskus myös tunne siitä, että tiedän mitä seuraavaksi tapahtuu. Ja samalla kuitenkin tietää, että tämä asia tai paikka, joka tuttuuden tunteen herättää, ei oikeasti ole tuttu. Eli syntyy ristiriita tiedon ja tunteen kanssa. Déjà vu - outo ja vahva tuttuuden tunne, mutta väärässä paikassa. Kulttuuri- ja ict-poimintoja Katso seinää, meditoi ja reflektoi, tunne itsesi. Vältä Alzheimer: nuku, liiku, syö, tapaa ystäviäsi. Hetkyn ITU-verkoston Asiaa aivoista -tilaisuuteen 30.1.2013 kannettiin lisätuoleja, jotta kaikki ilmoittautuneet mahtuivat istumaan Tekniskan saliin, kun Ville Ojanen otti aivomme haltuunsa. Aivot siis tuottavat subjektiivisen kokemusmaailmamme valvetilassa ja REM-unessa. Osa siitä perustuu ulkomaailman dataan, mutta valtaosan aivot heittävät hatusta. Kokemus olisi reikäinen kuin emmentaljuusto, jos se perustuisi vain dataan.

peilisolut Vanhan japanilaisen sananlaskun mukaan visio ilman toimintaa on päiväunta, toiminta ilman visiota painajaista. Elämässä onkin kaksi peruspilaria, joiden ymmärtäminen ja haltuun ottaminen edesauttaa merkittävästi elämänlaatua. Nämä peruspilarit ovat visio ja toiminnan rakenteen tuntemus.

Related: