background preloader

Matleenan blogi

Matleenan blogi

http://www.matleenalaakso.fi/

Related:  pasalentoheidikooTVT välineitäcavalluccio

Opas sosiaaliseen tiedonhakuun ja kuratointiin Yksinkertaisimmillaan kuratointi tarkoittaa tätä: kuraattori (asiantuntija / intohimoinen asianharrastaja) arvioi useita artikkeleita (tai kuvia, videoita), valikoi niistä parhaimmat ja jakaa ne yleisönsä kanssa. Tämä säästää lukijoiden aikaa ja vaivaa, kun heidän ei tarvitse kahlata läpi heikkotasoisia, epäoleellisia tai samoja sisältöjä toistavia artikkeleita. Kuratointia on pidetty varteenotettavana ratkaisuna internetin tietotulvan hallintaan. En ole vielä tavannut ketään, jonka mielestä idea ei olisi hyvä – kuka ei haluaisi löytää helposti laadukasta sisältöä mielenkiinnon kohteistaan? HH some tutuksi: Vimpaimet Tässä on Outin kokoama lista enemmän ja vähemmän hyödyllisistä työvälineistä (vimpaimista) sosiaalisen median tarpeisiin, opiskeluun ja opetuskäyttöön. Katso listaa ja etsi vinkkejä omaan käyttöösi tai sovellusten esittelyyn. viikonvalo -blogissa on avoimen lähdekoodin ohjelmia (eivät some sovelluksia, ainakaan kaikki) jokaiselle viikolle. Tutustu ja ihmettele. Top 100 Tools 2011. Ja vielä jotain aivan muuta, HHsomea kuitenkin.

Tieto- ja viestintäteknologia on mahdollisuus laajentaa oppimisen todellisuutta - mikä estää linjakasta kehitystyötä? Suunnittelimme viime perjantaina kaupunkimme tietohallinnon (KamIT) sekä koulutusketjun ylimmän johdon kanssa tieto- ja viestintäteknologian kehittämislinjauksia (esiopetuksesta ammattikorkeakoulutukseen). Perjantaina posti toi myös uuden Kasvatus-lehden, jonka teemana oli sattuvasti tieto- ja viestintäteknologia koulussa. Tästä muodostui hyvä aineisto kirjoittaa, millaisten kehittämislinjausten tulisi ohjata tieto- ja viestintäteknologiaa koulutuksessa. Issuu - Verkon uudet välineet - New Online Tools - Metropolia Confluence Issuu on Tanskassa vuonna 2006 perustettu digitaalinen julkaisualusta, jossa voi lukea ja johon voi ladata julkaisuja. Palvelun kenties käytetyimmällä työkalulla muutetaan PDF-tiedosto e-kirjaksi. Alustan kumppaneihin kuuluvat muun muassa The New York Times ja V Magazine. Issuun perusversio on käyttäjälle ilmainen. Kuukausimaksua vastaan saa lisäominaisuuksia, joihin kuuluvat esimerkiksi kohdennettu markkinointi, itsenäinen verkko-osoite ja mahdollisuus upottaa tuotos osaksi omaa verkkosivua.

Opetusmateriaalit Tiedonhallintataitojen opetus Tälle sivulle on koottu hankkeessa syntyneitä tiedonhaun opetusmateriaaleja. Tampereen kaupungin opettajat löytävät lisää aineistoa Moodlen sivulta Tiedonhaku (Heidi Eriksson). Katso myös opetuksen linkkilistoja Diigosta sekä opiskelijalle sopivat linkit Toki-verkkokirjatosta Mobiilioppiminen - AmmattiPeda Mobiili elämäntapa on tullut jäädäkseen. Teknologian kehittymisen myötä verkostot, työ ja opintoihin liittyvät kokonaisuudet ovat käden ulottuvilla ajasta ja paikasta riippumatta. Jo nyt työelämässä mobiiliteknologia on osa arkea. Mobiili ulottuvuus mahdollistaa entistä työelämälähtöisemmät polut ammattiin ja tekee parhaimmillaan opiskelijasta aktiivisen tiedon tuottajan, oman oppimisensa näkyväksi tekijän. Koulutamme tulevaisuuden osaajia, joten annetaan heille parhaat mahdolliset eväät työelämään. Sukella mobiilioppimisen ja -ohjauksen hyviin käytäntöihin, malleihin, vinkkeihin ja linkkeihin edu.fi:ssä.

Etusivu - KenGuru Koulun tavoitteet Koulun tavoitteilla tarkoitetaan sitä kokonaisuutta, joka koostuu koulun visiosta ja sen eri osa-alueista. Tässä osiossa tutustutaan koulun toiminnan eri tavoitteisiin, tieto- ja viestintätekniikan käytön visioon sekä koulun kehittämishalukkuuteen. Siirry osioon >> Pedagogiset käytännöt Course: Digikurssi Tällä johdantokurssilla opiskelija oppii tieto- ja viestintätekniikan perustaidot, joilla pärjää kursseilla. Kurssi perustuu itsearviointiin eli harjoittelemme myös oppimaan oppimisen taitoja. Kurssisivu on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta sen suorittaminen edellyttää kirjautumista Tampereen lukioiden tai Tredun opiskelijana tai opettajana. Opiskelijat saavat ryhmänohjaajalta avaimen rekisteröitymiseen. Opettajat voivat tilata uusille ryhmille kurssiavaimia Moodlen ylläpidolta. Kurssin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet opiskelijat Tanja Tredusta, Santeri Clasusta ja Frans HaLusta #kesäduuni.

Related: