background preloader

ATK

Facebook Twitter

Tiedonhakutehtävät - Kotimaisten kielten keskus. Etsii niiko eilistä päivää.

Tiedonhakutehtävät - Kotimaisten kielten keskus

Etsii niin kuin eilistä päivää.Näin saatetaan sanoa henkilölle joka etsii jotakin kadottamaansa tavaraa eikä sitä huomaa, vaikka se on lähelläkin. (Kivennapa, A. Munne, 1932) Kyllähä vakkane kantesa ehtii. Kyllähän vakkanen kantensa etsii. Onni seoroo immeestä vua immeene ee onneesa eti. Eti viimetalavista lunta. Koodaustunti. Anybody can learn. JuniorKoodari. Tässä osassa on piirros- ja sokkelotehtäviä, joiden ratkaisemiseen tarvitset edellä oppimaasi.

juniorKoodari

Koita ensin ratkaista tehtävät itse, mutta jos et onnistu, voit katsoa tehtävien ratkaisut. Ratkaisujen koodit on kommentoitu, joten voit tutustua tarkemmin siihen, mitä mikin käsky tarkoittaa ja tekee. #tehtävä 1 Ohjaa Turtle Roy portaita ylös osumatta viivoihin. Piirrä ensin itsellesi "porrassokkelo" kopioimalla seuraavat käskyt (Ctrl+C -näppäinyhdistelmän avulla) ja liittämällä (Ctrl + V) ne omaan Turtle Roy -editoriisi: clear //Ennen kentän piirtämistä tyhjennetään editori.s [penup, fd -240, lt 90, fd 480, rt 90, pendown] //Kartan piirtäminen aloitetaan ’takavasemmalta’ suhteessa normaaliin aloitussijaintiin. Vihje: Voit hyödyntää yllä olevaa sokkelon piirtävää koodia ratkaisuun (tarkastele askelmien pituuksia). Katso vastaus #tehtävä 2. Materiaalit - Koodikerho.fi. Tältä sivulta löydät vapaasti käytettävissä olevia materiaaleja Koodikerho-toimintaa varten.

Materiaalit - Koodikerho.fi

Opetusmateriaalit Opetusmateriaalit 1.0 BETA (Google Drive -kansiossa) Ohjeita opetusmateriaalin käyttöön Koodikerhon diplomi: pdf ja odt. Verkkovelhokoulu. Koodaustunti. 2014 Ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi. Ohjelmointi - Coding. Ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa.

Course: Digikurssi. Tällä johdantokurssilla opiskelija oppii tieto- ja viestintätekniikan perustaidot, joilla pärjää kursseilla. Kurssi perustuu itsearviointiin eli harjoittelemme myös oppimaan oppimisen taitoja. Kurssisivu on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta sen suorittaminen edellyttää kirjautumista Tampereen lukioiden tai Tredun opiskelijana tai opettajana. Opiskelijat saavat ryhmänohjaajalta avaimen rekisteröitymiseen. Opettajat voivat tilata uusille ryhmille kurssiavaimia Moodlen ylläpidolta. Kurssin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet opiskelijat Tanja Tredusta, Santeri Clasusta ja Frans HaLusta #kesäduuni. An Adult's Guide To Snapchat. Teacher Recommended: 50 Favorite Classroom Apps.

Educators and students are quickly becoming more comfortable with classroom technology, allowing them to shift from thinking about the technical side of integrating a new tool to focusing on how it improves learning. While the sheer number of education apps is still overwhelming, increasingly teachers have found what works for them and are sticking to them. “The conversations I had were radically different than they were a year ago,” said Michelle Luhtala, the librarian for New Canaan High School and host of an Emerging Tech webinar on edWeb.

She tapped her professional learning network of educators, teaching all grades and located all over the country, to share their favorite tech tools. “A year ago people felt like it was this new thing that was so overwhelming,” Luhtala said, “and now it really seems much more comfortable.” Educators have become proficient with their favorite classroom apps and are getting more creative with using them to achieve teaching goals. ShowMe Interactive Whiteboard. Educreations Interactive Whiteboard. Autodesk SketchBook. Snapseed. Prezi. Haiku Deck - Presentation and Slideshow App with Beautiful Charts and Graphs. Koodarin aapinen, I luku: Ohjelma on käsikirjoitus. Jos haluat ymmärtää ohjelmointia ja päästä siinä alkuun, tämä opas on sinua varten.

Koodarin aapinen, I luku: Ohjelma on käsikirjoitus

Netti on pullollaan tietoa ohjelmointia jo ymmärtävälle ja osaavalle, mutta esimerkiksi alaa vaihtavalle johdantoteoksia ei juuri löydy. Tällä pääset alkuun, ja lisää voit oppia esimerkiksi Codecademyn JavaScript-kurssin avulla. Lähes jokaisella suomalaisella on taskussaan puhelin. Tabletteja on on monessa kodissa – kannettavista tietokoneista puhumattakaan. Itse asiassa myös mikrot, uunit ja pesukoneet sisältävät pieniä tietokoneita. Ympärillämme on siis lukemattomia tietokoneita, jotka työskentelevät siten, kuin niitä on ohjeistettu toimimaan. Nykyään maailmassa on enemmän tietokoneita kuin ihmisiä. Moni tietokone kykenisi helpottamaan elämäämme paljon nykyistä enemmän, jos vain osaisimme kertoa niille, mitä haluamme niiden tekevän.

Millaista kieltä tietokone ymmärtää? Ohjelmointi on käytännössä toimintaohjeiden kirjoittamista kielellä, jota tietokone ymmärtää. Jos (liikettä havaittu) { avaa ovi } Verkkovelhokoulu. Verkkovelhokoulu on Noora Korpin laatima opetuspeli verkkosivunteossa tarvittavien HTML- ja CSS-kielten opiskeluun.

Verkkovelhokoulu

Olethan yhteydessä, mikäli kiinnostuit ja/tai sinulla on palautetta pelistä. Hauskoja velhoiluhetkiä! -Noora (noora -ät- elonkoulu.fi) Hei kaikki verkkovelhon arvostettua tutkintoa havittelevat noviisit ja tervetuloa Verkkovelhokouluun! Verkkovelhokoulu perehdyttää teidät verkkosivun laatimisen mysteereihin ja tarjoaalaajemman ymmärryksen siitä, miten maagiset merkintäkielet HTML ja CSS toimivat.

Koodauksen ABC. Miten aloitan? Miten aloitan koodaamaan?

Miten aloitan?

Ohjelmointi on paljolti niinkuin urheilu, parhaiten oppii kun alkaa tehdä! Hyväksi jääkiekkoilijaksikaan ei kehity vain katsomalla kun muut pelaavat. Eli ei kait siinä muuta kuin liikkeelle, you can do it :) Kaikille Kokeile samantien! Opettajille ja järjestöille Tarjoa ryhmällesi tunnin mittainen mahdollisuus em. perehdytyksen läpikäymiseen. Mikäli et halua järjestää perehdytystä omassa koulussa, voit tutustua ja ilmoittautua muiden järjestämiin pajoihin. Ops 2016. iPad APP. Ota enemmän irti Twitteristä. Facebook on suomalaisten suosituin sosiaalisen median palvelu, mutta yhä useampi myös twiittaa.

Ota enemmän irti Twitteristä

Twitterin käyttö liittyy Suomessa usein työhön, mutta palvelun kautta on myös helppoa seurata ja jakaa tietoa. Oli käyttötarkoitus mikä tahansa, tässä muutamia vinkkejä siihen, miten saa enemmän irti Twitterin käytöstä. Tule huomatuksi ja saa näkyvyyttä Jotta Twitterissä saa sanomansa perille, pitää tulla huomatuksi. Tähän ei useinkaan riitä oman seuraajakunnan palveleminen, vaan perillemenon varmistamiseksi pitää hankkia retwiittauksia muilta käyttäjiltä. Yleisesti arvioidaan, että eniten uudelleentwiittauksia saavat kirjoitukset, jotka ovat lyhyitä, sisältävät linkkejä tai lainauksia sekä hashtagin.

Kun hetki koittaa Sanoman lisäksi pitää ottaa huomioon myös oikea ajankohta. Video kertoo enemmän kuin 140 merkkiä. Koodauksen ABC. Aki Taanilan Excel-oppimateriaalia.