background preloader

Kamerakynäpedagogiikka

Kamerakynäpedagogiikka
"Monipuolinen ja helppo tapa lisätä osallisuutta sekä oman oppimisen omistajuutta. Se konkretisoi välittömästi sen, mitä ollaan juuri nyt opettelemassa. Jokainen pääsee itse tekemään, miettimään, pohtimaan ja keskustelemaan. Lisää yhdessä tekemistä." "Kamerakynän pedagogiikka osallistaa ja sitouttaa lapsia oppimiseen, antaa mahdollisuutta keskustella ja sanallistaa oppimista, motivoi lapsia" "Tähän mennessä paras verkkokoulutus, johon olen osallistunut." "Sopisi jokaiselle opettajalle, joka tuskailee mobiililaitteiden monimutkaisuudesta -> opetuskäytön ei tarvitse olla tämän kummempaa." "Videolinkeissä oli paljon konkreettisia ideoita, kuinka menetelmää voi hyödyntää opetuksessa. "Rakastuin menetelmään! "Tällainen kurssi sopii opettajan arkeen." "Tuntuu, että tätä voi itse hyödyntää ja käyttää menetelmänä. "Kamerakynätekniikan käyttö on helposti sovellettavissa moniin oppiaineisiin ja oppimistilanteisiin." "Oli matala kynnys osallistua ja pystyi etenemään erittäin joustavasti omaan tahtiin." Related:  mediataidot

Aurasma (Google play) Aurasma is the industry-leading augmented reality app that’s changing the way millions of people see and interact with the world. In fact, it’s the only mobile app that lets you create and share your own augmented reality experiences! Discover: • Bring tagged images, objects and even physical locations to life with interactive digital content, such as video, animations, and 3D. These augmented reality experiences are called Auras. • Look out for the app’s ‘A’ logo in magazines, posters, books, apparel, product packaging, and much more! Wherever you spot the ‘A’, there’s an Aura for you to discover. Create: • Use the simple step-by-step creation wizard within the app to make your own Auras and share them with friends and other Aurasma users. • Build Auras using your own photos and videos, or alternatively, select from thousands of digital animations available on the platform. So get started now. Joten Aloita nyt.

Opettajien suunnittelemia ja kokeilemia tehtäviä | Kaikki Kuvaa EDU Keräämme tälle sivulle tehtäviä, joita Kaikki kuvaa EDU -koulutuksen käyneet opettajat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet omassa opetuksessaan. Oman tehtäväsi voit lähettää koulutuksen palautelomakkeessa. YKSIKKÖ JA MONIKKOSopii: esi- ja alkuopetusKuvaustehtävä: Etsikää parin kanssa asioita, jotka ovat monikossa esim. kynät. (Oppilaille näytetään mallivideo.) Kertokaa videolla, mitä monikkoa olette kuvanneet. MIKÄ KIRJAIN TAI ALKUTAVU? SIJAMUODOT (uusi)Sopii: äidinkieli ja kirjallisuus, suomi toisena kielenä oppimäärä, 7. luokkaKuvaustehtävä: Luokka jaetaan viiteen kolmen tai neljän oppilaan ryhmään. MIELIPITEEN PERUSTELEMINEN (uusi)Sopii: äidinkieli, ammatillinen toinen asteKuvaustehtävä: Suunnitelkaa parin kanssa video, jossa esitätte mieliteen tasa-arvoisesta avioliittolaista käyttämällä perustelukeinona tunteisiin, järkeen tai kokemukseen vetoavia perusteluja. YHDYSSANATSopii: äidinkieli, 2. luokkaKuvaustehtävä: Etsi luokasta ja käytävältä yhdyssanoja. KIUSAAMISTA VAI EI?

Facebook Live avaruudesta ei ollutkaan aito - Lasten uutiset Syksyllä sosiaalisessa mediassa levisi uutinen, jonka mukaan amerikkalaiset astronautit tekivät Facebook Live -lähetyksen suoraan avaruudesta. Lähetys näytti niin hienolta, että moni päätyi jakamaan sitä eteenpäin. Jos video ei olisi ollut niin häikäisevän hieno, moni olisi ehkä tullut pohtineeksi sen todenmukaisuutta. Kyseessä ei nimittäin ollut aito suora lähetys avaruudesta, vaan kolme vuotta vanha video. Tästä valeuutisesta ei ollut suurempaa haittaa kenellekään, mutta se on hyvä esimerkki siitä, kuinka väärä tieto voi levitä internetissä. Kaikkea ei kannata uskoa. Siksi Lasten uutisten verkkosivuilta löytyy nyt video, joka auttaa muistamaan, miten oikean uutisen voi erottaa väärästä. Kirjoittaja on HS:n Lasten uutisten tuottaja.

Makey Makey | Buy Direct (Official Site) How it works | Make Believe – Sing! Dance! Act! Make Believe is all about developing children’s confidence and self esteem. We know that some of our students want to tread the boards at the very highest level. But we also know that the industry can be difficult, even ruthless and it’s always advisable to have a person with experience and expertise to guide someone as they become sought-after. If we feel you are suitable, we’ll help you get jobs in the industry. MB TALENT is going to be representing talented individuals in TV, Theatre, Film and Radio. MB TALENT operates Tuesday - Thursday 10am till 3pm.

Digitreenit 24: Helpot vinkit kännykkäkuvien muokkaamiseen | Digitreenit | Op... Kuvia on kiva ottaa ja mukava jakaa. Älypuhelimissa on laadukkaat kamerat ja ne ovat aina mukana, joten kuvia tulee otettuakin. Muutamilla yksinkertaisilla muokkauksilla kuvista saa vielä parempia. Puhelimiin on ladattavissa runsaasti erilaisia ilmaisia ja maksullisia kuvanmuokkaukseen tarkoitettuja sovelluksia. Nyt keskitymme kuitenkin sellaisiin kuvanmuokkauksen perusominaisuuksiin, joita puhelimissa on jo valmiiksi. Kuvanmuokkaustoiminnot saat näkyviin kun avaat puhelimen kuvagallerian ja valitset kuvan ja Muokkaa. Erilaiset muokkausikonit tulevat näkyviin näytön reunaan. Kuvan sommittelu Kuvassa on hyvä olla selvästi erottuva pääkohde. Kolmanneksen sääntö tarkoittaa sitä, että kuva-ala jaetaan yhdeksään yhtä suureen osaan pysty- ja vaakasuunnassa. Kuvassa näytetään kultainen leikkaus Kuva: Lähde: Wikimedia Commons CC0 Digitreenit,Kultainen leikkaus,Yle Oppiminen Vältä salaman käyttöä Kännykkäkamerat ovat nykyään niin tehokkaita, että käytännössä salamaa ei tarvita koskaan. 1. ←Liikuta→

Messi Kämmen – Pelit leikeissä | Aparaattisaari Hello, minä olen Messi Kämmen. Olen 7-vuotias ekaluokkalainen. Suosikkiharrastukseni on pelaaminen. Syntymäpäivälahjaksi sain isältä ja äidiltä ikioman tabletin. Siihen saan ladata melkein kaikki ne pelit, jotka haluan. Minä tykkään myös hyvästä ruuasta. Koulussakin on kivaa. Minun isä, Mieto Kämmen on sanomalehden päätoimittaja. Isä on hyvä kertomaan tarinoita. Minunkin vanhemmat on asuneet Toisessa maailmassa ennen kuin synnyin. Ai niin isällä on serkku Toisessa maailmassa. Messi Kämmen, kuten muutkin lapset, pitää pelaamisesta. Jokainen lapsi kertoo, mitä peliä hän on viimeksi pelannut. Tavoitteena on keskustella lasten peleistä ja niiden siirtämisestä leikkeihin.

Mainos pitää tunnistaa, olipa kanava tai teknologia mikä hyvänsä « Kuluttaja-... Kuluttajat käyttävät mobiililaitteiden kautta yhä enemmän erilaisia palveluita. Myös yhteydenpito, ajanvietto ja tiedonhaku kytkeytyvät tiiviisti mobiililaitteisiin. Appsien, eri kanavien ja sisällöntuotannon kehittyessä myös mobiilimainonta muuttuu, kun mainostajien ja myös sisällöntuottajien on keksittävä uudenlaisia tapoja saada kuluttajan huomio. Esimerkiksi Facebook on vastikään ottanut käyttöön mainosten sijoittamismahdollisuuden erilaisten Facebook-videoiden keskelle ja myös livestreamiin (ks. esim. Mikrobitti 24.2.2017), mikä muistuttaa hieman television mainoskatkoja. Moni ostopäätös syntyy nykyään verkossa luetun tai kuullun suosituksen pohjalta, ja tässä tärkeässä asemassa ovat paitsi erilaiset vertailusivustot, myös bloggajat ja vloggaajat, jotka tekevät yhteistyötä valikoitujen yritysten kanssa kohderyhmilleen sopivissa aiheissa. Mainonnan tunnistettavuuteen kuuluvat osaltaan myös tuotesijoittelukysymykset. Mielestäni EU-tasolla olisi tärkeää pohtia kokonaisuutta.

Menetelmiä ja harjoitteita — Valtikka Tässä osiossa esitellään joitakin osallistavan kasvatuksen päämääriä tukevia toiminnallisia menetelmiä ja harjoitteita, joita voi hyödyntää niin koulussa kuin lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnoissakin. Osion lopusta löytyy aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sekä linkkivinkkejä. AJATTELE ITSEKesto: n. 30minSoveltuu: Erikokoisten ryhmien johdatteluun vaikuttamisajatteluunMitä harjoituksesta voi oppia? - muodostamaan ja ilmaisemaan mielipiteensä - yhteistyötaitoja ja kompromissien tekoa - keskustelutaitoja AKTIIVINEN KANSALAINEN Kesto: n. 30minSoveltuu: Erikokoisille ryhmille, aktiivisen kansalaisuuden toimintatapojen käsittelyynMitä harjoituksesta voi oppia? -arjen kansalaisvaikuttamisen tapoja - parityöskentelytaitoja REITTIKARTTAKesto: 15-30minSoveltuu: ATK –tunnilla, vaikuttamisen mahdollisuuksiin tutustumiseenMitä harjoituksesta voi oppia? ”MINÄ VAIKUTAN” –HEDELMÄPELIKesto: 15- 20minSoveltuu: Vaikuttamistapojen kertaamiseen toiminnallisella tavallaMitä harjoituksesta voi oppia?

Kuusi somepostausta, jotka tulivat tekijälleen kalliiksi – lue nämä ennen kui... Suomen oikeusistuimissa käsitellään joka vuosi useita tapauksia, joissa joku on julkaissut netissä loukkaavaa tietoa toisen ihmisen yksityiselämästä. Tyypillisesti näissä tapauksissa tekijät ovat selittäneet toimineensa vahingossa tai vedonneet sananvapauteen. Tai sitten he ovat puolustautuneet sillä, että toisen ihmisen yksityiselämää koskeva tieto on julkaistu vain yksityisellä Facebook-sivulla, WhatsApp-ringissä tai muuten rajatulle yleisölle. Se ei ole läheskään aina riittänyt. Seuraavat esimerkkitapaukset ovat käräjäoikeuksista ja hovioikeuksista. Näihin ei osata suhtautua riittävän vakavasti.Matti Tolvanen 1. Mies linkkasi Facebook-ryhmään uutisen, jossa kerrottiin toisen miehen saaneesta tuomiosta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – yhdellä erolla. Kuvan postannut vetosi sananvapauteen. Ratkaisu: Korvauksia kärsimyksestä, sakkoja ja oikeudenkäyntikuluja kahdessa tuomioistuimessa yhteensä lähes 7 000 euron edestä. 2. Ratkaisu: Korvauksia kärsimyksestä 900 euroa. 3. 4. 5. 6.

Invent To Learn: Making, Tinkering, and Engineering in the Classroom (9780989151108): Sylvia Libow Martinez, Gary S. Stager: Books Videoita, sarjakuvia ja lähdekritiikkiä tunnille – Yle Uutisluokka kokosi med... Mikä on valeuutinen, somekupla tai trollitehdas? Yle Uutisluokan videot ja tehtävät auttavat tunnistamaan verkon ansat Näin meitä huijataan verkossa: Video: Kun omiin silmiin ei voi enää luottaa – näin sinua huijataan liikkuvalla kuvalla Näin jäljität videohuijauksen verkossa: Näin jäljität kuvahuijauksen verkossa: Näillä ohjeilla teet hyvän videon: Testi: Luuletko tietäväsi, mitä saa kuvata ja mitä julkaista? Mistä ilmaisia kuvia löytää – 7 parasta kuvapankkia Oletko luonut uudet verkkosivut, mutta ne näyttävät tylsiltä? Kirjoitatko paljon, mutta artikkeleihin ei millään tunnu löytyvän sopivia kuvia? Mistä löydät inspiroivan taustan sosiaalisen median postauksellesi? Ei hätää! Listasimme 7 parasta kuvapankkia, joista voit napata ilmaisia kuvia kotisivuillesi – täysin laillisesti. Etsitkö grafiikkaa someen? Kuvitukseen kannattaa panostaa, koska se lisää sisältöjesi kiinnostavuutta kävijöiden silmissä. Huomaa! Pixabay.com Pixabay.com on yksi internetin laajimmista ilmaisia kuvia tarjoavista kuvapankeista. Helppo hakuominaisuus auttaa sinua löytämään juuri käyttötarkoitukseesi sopivat kuvat. Stocksnap.io Stocksnap.iossa on tuhansia Creative Commons 0 -lisenssillä varustettuja valokuvia, ja uusia tulee päivittäin! Kuten hakulaatikon alla lukee, näitä kuvia voit käyttää missä tahansa ilman mainintaa niiden alkuperästä: Unsplash.com Unsplash.comissa kuvat ovat todella huippulaadukkaita! Sivustolle lisätään kymmenen uutta kuvaa kymmenen päivän välein.

Related: