background preloader

Kaikki Kuvaa EDU

Kaikki Kuvaa EDU
"Monipuolinen ja helppo tapa lisätä osallisuutta sekä oman oppimisen omistajuutta. Se konkretisoi välittömästi sen, mitä ollaan juuri nyt opettelemassa. Jokainen pääsee itse tekemään, miettimään, pohtimaan ja keskustelemaan. Lisää yhdessä tekemistä." "Kamerakynän pedagogiikka osallistaa ja sitouttaa lapsia oppimiseen, antaa mahdollisuutta keskustella ja sanallistaa oppimista, motivoi lapsia" "Tähän mennessä paras verkkokoulutus, johon olen osallistunut." "Sopisi jokaiselle opettajalle, joka tuskailee mobiililaitteiden monimutkaisuudesta -> opetuskäytön ei tarvitse olla tämän kummempaa." "Videolinkeissä oli paljon konkreettisia ideoita, kuinka menetelmää voi hyödyntää opetuksessa. "Rakastuin menetelmään! "Tällainen kurssi sopii opettajan arkeen." "Tuntuu, että tätä voi itse hyödyntää ja käyttää menetelmänä. "Kamerakynätekniikan käyttö on helposti sovellettavissa moniin oppiaineisiin ja oppimistilanteisiin." "Oli matala kynnys osallistua ja pystyi etenemään erittäin joustavasti omaan tahtiin."

http://kaikkikuvaa.fi/edu/

Related:  Ops2016Making videosTietokoejuttuja opetuksessamediataidot

10 aloittelijan ohjetta videokuvaukseen Haluaisitko kuvata digikamerallasi, videokamerallasi tai kännykälläsi hienoa, ammattimaisen näköistä videota ja ehkä vähän muutakin kuin perhepiirin arkea? Videokuvauksessa on usein sellainen tilanne, että kuvattavaa tapahtumaa ei enää päästä toistamaan, joten tallennus pitäisi silloin onnistua kerralla. Miten tehdä video, joka ei näytä harrastelijan tai ensikertalaisen tekemältä? Millä tavalla voisit kehittää videokuvaustaitojasi? Tässä tulee 10 ohjetta aloittelevalle videokuvaajalle, joita noudattamalla pääset parempiin tuloksiin ja saat lopputuotoksestasi sellaisen, että sitä jaksavat katsoa muutkin kuin sinä. Facebook Live avaruudesta ei ollutkaan aito - Lasten uutiset Syksyllä sosiaalisessa mediassa levisi uutinen, jonka mukaan amerikkalaiset astronautit tekivät Facebook Live -lähetyksen suoraan avaruudesta. Lähetys näytti niin hienolta, että moni päätyi jakamaan sitä eteenpäin. Jos video ei olisi ollut niin häikäisevän hieno, moni olisi ehkä tullut pohtineeksi sen todenmukaisuutta. Kyseessä ei nimittäin ollut aito suora lähetys avaruudesta, vaan kolme vuotta vanha video. Silti miljoonat ihmiset päätyivät seuraamaan sitä haltioissaan, minä mukaan lukien. Tästä valeuutisesta ei ollut suurempaa haittaa kenellekään, mutta se on hyvä esimerkki siitä, kuinka väärä tieto voi levitä internetissä.

Etusivu - KenGuru Koulun tavoitteet Koulun tavoitteilla tarkoitetaan sitä kokonaisuutta, joka koostuu koulun visiosta ja sen eri osa-alueista. Tässä osiossa tutustutaan koulun toiminnan eri tavoitteisiin, tieto- ja viestintätekniikan käytön visioon sekä koulun kehittämishalukkuuteen. Digitreenit 24: Helpot vinkit kännykkäkuvien muokkaamiseen Kuvia on kiva ottaa ja mukava jakaa. Älypuhelimissa on laadukkaat kamerat ja ne ovat aina mukana, joten kuvia tulee otettuakin. Muutamilla yksinkertaisilla muokkauksilla kuvista saa vielä parempia. Puhelimiin on ladattavissa runsaasti erilaisia ilmaisia ja maksullisia kuvanmuokkaukseen tarkoitettuja sovelluksia. Nyt keskitymme kuitenkin sellaisiin kuvanmuokkauksen perusominaisuuksiin, joita puhelimissa on jo valmiiksi. Niillä saat aikaan parempia kuvia.

Neljä vinkkiä, joilla teet hyvän YouTube-videon 1. Luo itse pikkukuva videon alkuun YouTube valitsee itse lataamastasi videosta kolme vaihtoehtoa. Unohda ne ja valikoi itse sopiva pikkukuva videolle. Oppijoiden työasemat Koulun oppimisympäristö tulee suunnitella siten, että oppijalla on käytettävissä tieto- ja viestintätekniikkaa aina silloin, kun se on pedagogisesti mielekästä. Suosituksena on, että oppilaitoksessa tulee olla alakoulussa opetustilanteessa käytössä päätelaite jokaista kahta oppilasta varten ja yläkoulussa ja korkeammilla asteilla jokaisella on hyvä olla oma kone. Kuntien resurssit huomioiden tämä tarkoittaa käytännössä henkilökohtaisten laitteiden käyttömahdollisuutta kouluissa. Päätelaitteiden tulee olla käytettävissä niissä tiloissa, joissa opetus tapahtuu, myös luokkahuoneen ja koulurakennuksen ulkopuolella tarvittaessa. Oppilaiden Päätelaitteiden kohdalla on syytä kiinnittää huomiota kestävään kehitykseen, ergonomiaan, työskentelyasentoihin ja kalusteiden sopivuuteen. Esimerkkejä toteutustavoista:

Mainos pitää tunnistaa, olipa kanava tai teknologia mikä hyvänsä « Kuluttaja-... Kuluttajat käyttävät mobiililaitteiden kautta yhä enemmän erilaisia palveluita. Myös yhteydenpito, ajanvietto ja tiedonhaku kytkeytyvät tiiviisti mobiililaitteisiin. Appsien, eri kanavien ja sisällöntuotannon kehittyessä myös mobiilimainonta muuttuu, kun mainostajien ja myös sisällöntuottajien on keksittävä uudenlaisia tapoja saada kuluttajan huomio. Esimerkiksi Facebook on vastikään ottanut käyttöön mainosten sijoittamismahdollisuuden erilaisten Facebook-videoiden keskelle ja myös livestreamiin (ks. esim. Kolme parasta ilmaista ruudunnauhoitusohjelmaa Ruudunnauhoitus tarkoittaa sitä, että nauhoitetaan kaikki, mitä tietokoneen ruudulla tapahtuu. Erityisen käteviä nämä ruudunnauhoitusohjelmat ovat ohjeiden teossa. Ennen erilaiset oppaat tietokoneohjelmien käytöstä tehtiin kirjalliseen muotoon. Nykyään ruudunkaappausvideot ovat alkaneet vallata alaa, koska niiden avulla voidaan näyttää konkreettisesti, kuinka joku homma tehdään. Kuvuruudunnauhoitus on helpppoa ja ilmaista Ilmaisten ja maksullisten kuvaruudunnauhoitusohjelmien välillä ei ole paljoakaan eroja.

Pedagoginen TVT-kahvila Koulumme rexi päätti ottaa käyttöön pedagogiset kahvilat kerran kuussa, joissa koulutuksessa käyneet opettajat jakavat koulutuksessa saamaansa tietoa muillekin opettajille. Mahdollisesti johtuen innostuksestani tieto- ja viestintätekniikkaa kohtaan, minut laitettiin ensimmäiseksi kahvilan pitäjäksi ja aiheena tietysti TVT. Koska ennakkotietoa osallistujien tasosta ei tarkkaan ollut, tein suunnitelman Google Driven käytöstä yhteisöllisessä kirjoittamisessa. Lisäksi pistin korvan taakse Thinglinkin, jotta saan tarvittaessa eriytettyä lahjakkaille ;) Aloitimme kahvilan niin, että jokainen osallistuja otti kannettavan tietokoneen, kahvit, pullat ja englannin lakua (kiitti rexi!).

Kuusi somepostausta, jotka tulivat tekijälleen kalliiksi – lue nämä ennen kui... Suomen oikeusistuimissa käsitellään joka vuosi useita tapauksia, joissa joku on julkaissut netissä loukkaavaa tietoa toisen ihmisen yksityiselämästä. Tyypillisesti näissä tapauksissa tekijät ovat selittäneet toimineensa vahingossa tai vedonneet sananvapauteen. Tai sitten he ovat puolustautuneet sillä, että toisen ihmisen yksityiselämää koskeva tieto on julkaistu vain yksityisellä Facebook-sivulla, WhatsApp-ringissä tai muuten rajatulle yleisölle.

Hyviä iPad-sovelluksia lapsille ja lapsenmielisille... Lappeen ja Kesämäen Mollat kävivät Hämeenlinnassa ITK-päivillä kertomassa kokemuksia Molla-hankkeesta ja vastailemassa parhaansa mukaan meille esitettyihin kysymyksiin. Useimmin kyseltiin iPadeista ja lapsille soveltuvista ohjelmista. Paluumatkalla Lappeenrantaan laitoimme tuulemaan ja listasimme noin 50 Lappeen ja Kesämäen päiväkodeissa hyväksi ja hyödylliseksi todettu appsia. Suomenkieliset:

TiEsi : tieto- ja viestintätekniikka esiopetuksessa I Padin käyttökokemuksia koulussa

Related: