background preloader

M t medeltiden - inneh llsf rteckning

M t medeltiden - inneh llsf rteckning

http://medeltiden.kalmarlansmuseum.se/niva1/innehall.phtml?userid=0

Related:  FORNTIDENmedeltiden

Pyssel Historiska museet har gjort enkla pyssel för pysselglada barn i åldrarna 5–11 år. Våra pyssel har kopplingar till föremål eller utställningar i museet och är i formatet PDF och ska skrivas ut på skrivare. Räkna lejon Leta efter örnar, gripar och lejon i en gammal bonad från medeltiden. Gör ett stenåldershalsband Riddare (LättLäst) Riddare (LättLäst) Riddaren har blivit en symbol för den gode hjälten. Han är snäll och inte rädd.

Massakern vid muren - Historiska Vår senaste permanenta utställning är "Massakern vid muren – slaget om Gotland 1361”. Med hjälp av ny kunskap och världsunika fynd berättas historien om hur 1 800 gotländska bönder dog i en brutal strid mot danska soldater. Möt dem som var med i slaget den 27 juli 1361. Foto: Katarina Nimmervoll Foto: Katarina Nimmervoll

Den lortiga medeltida staden – En felaktig bild? Publicerat på Fokus Arkeologi [utskriftsvänlig version] Kända problem och instruktioner >> Bronsåldern och järnåldern För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller.

Arbetsområde Medeltid Vi startar igång arbetsområde – Medeltiden och under arbetets gång skapar eleverna en egen faktabok genom att använda appen: Bookcreator. Hur gör vi? Jo, läser texter, tittar på tv-serier, lyssnar till radioprogram och samtalar mycket. Medeltiden frågor och svar Hur levde medeltida kvinnor? Ända fram till våra dagar har ju kvinnor och män haft mycket klart avgränsade ansvarsområden, vilket naturligtvis påverkat hela deras liv. Den medeltida kvinnan hade framförallt ansvaret för hus och hem. Stenåldern - för mellanstadiet För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda.

Nyfiken på historien? en guldgruva Världskulturmuseerna har en fullmatad sida anpassad för barn med både text, bild, pyssel och ljud. Det är Etnografiska, Östasiatiska, Medelhavet och Världskultur tillsammans. På webbplatsen kan barn pröva olika aktiviteter Medeltidsprojekt Jag har arbetat på Internationella Engelska skolan i Falun de två senaste åren. Sista projektet innan sommarlovet var att arbeta med medeltiden i min årskurs 4. Jag tog fram den arbetsplan jag gjorde då jag hade min VFU för mycket länge sedan på Högalidskolan i Stockholm. Jag älskar att arbeta i temaform och ämnet SO är mycket tacksamt eftersom man enkelt kan inkludera en mängd olika ämnen. I medeltidstemat fick jag in historia, svenska, IT-kunskap, drama och bild men även musik kom in på ett litet hörn.

Terra Scaniae - Kvinnans status under medeltiden Medeltiden, och en lång tid framöver, var en tid då släkten fattade alla beslut för kvinnan. Kvinnan var totalt underställd mannen och fick därmed inte välja när eller med vem hon skulle gifta sig. Kvinnan var hårt kontrollerad av mannen under medeltiden. Hon var underställd mannen i lagen och hon hade inte mycket att säga till om när det gällde ekonomi. Släkten fattade alla beslut Tidslinje i bild och ord Faktaböcker SO Grundskola år 4-6 Grundskola Liber Tidslinje i bild och ord 1 börjar när inlandsisen försvann från vårt land och sträcker sig ända fram till och med vikingatiden. Genom tidslinjen och bildkorten får barnen en tydlig bild av människans utveckling, en kunskap om hur man levde, vad som fanns och vad som tillverkades under sten-, brons- och järnåldern. Tidslinje i bild och ord 2 har samma upplägg men börjar i vikingatiden, fortsätter med medeltiden och går ända fram till våra dagar.

Related: