Vi jobbar mot våra sociala mål.
Nu har vi dragit igång ett tema kring våra sociala mål. Se tidigare inlägg angående förarbetet med den sociala PPn. Idag har vi tittat på film, Ugglan och kompisproblemet om att säga förlåt på riktigt, och utifrån den fick vi visdomsord till oss. ”Att säga förlåt på riktigt, det är faktiskt jätteviktigt. ” Vi pratar i klassen kring detta och om målen som vi ska jobba mot.
SE FILMEN: Mobbningsfilmen som gör succé på Youtube
NyheterPublicerad 21:30, 27 aug 2015 I våras skrev Vallentuna Nyheter om en filminspelning på Bällstabergsskolan. Nu har filmen släppts – och blivit en succé.
Fakta om barn i socialt utanförskap
Vad är socialt utanförskap? Barn i socialt utanförskap har svårt att få sina behov och rättigheter enligt barnkonventionen tillgodosedda. Det finns idag stora skillnader i barns tillgång till de allra mest grundläggande rättigheterna (1).
Lilla Chilla - folkhalsan.fi
Vi vill hjälpa barn att slappna av och varva ner. Det kan hjälpa dem att öka koncentrationsförmågan, samarbetsviljan och självkänslan. Barn mår bra av att chilla, därför har vi skapat övningar, sagor och tips du som vuxen kan använda dig av i din barngrupp.
Skolan och Världens Barn
Här kommer ett unikt redskap att använda i skolans undervisning om FN:s barnkonvention och millenniemål som passar hela grundskolan! Genom att spela Världens Barn-bingot engageras varje elev i klassen. Genom att följa upp med en egen insamling lär sig eleverna om vikten av aktivt handlande för att vara med och göra världen bättre!
Krig svårt även för Alfons
Redan i sin första Alfons Åberg - bok ”God natt Alfons Åberg” använder Gunilla Bergström sina litterära figurer för att gestalta en situation av högsta aktualitet för barn och föräldrar. Då var Alfons bara fyra år och hade som vi minns ganska svårt för att somna. Nu, när han sedan åtskillig tid är sex år ställs han inför mer avancerad problematik. Den här gången gäller det för honom att förstå begreppsom krig och soldat.
Vara vänner: Ett förord till dig som pedagog
Vara vänner är åtta berättelser om empati, kompisskap och mod. Syftet med programmen är att förebygga kränkningar och mobbning bland barn. Här förklarar seriens producenter bland annat hur serien blev till, varför de valde dramatiseringar som form och vad de vill förmedla med programmen. Som pedagog får du också tips på hur du kan använda Vara vänner i klassrummet. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp
BRIS för vuxna - Barnets rättigheter i skolan
Det är de vuxna i skolan som har ansvaret för att se till att alla skolbarn får en skolmiljö fri från diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. Nolltolerans mot kränkningar och diskriminering Reglerna i skollagen beskriver alla skolors ansvar för att bland annat förebygga, utreda och motverka kränkande behandling av barn och elever. Bestämmelserna innebär att det idag råder en nolltolerans mot kränkningar i förskola och skola. Det kan till exempel handla om att retas för att någon är överviktig eller har fel hårfärg, kläder, musiksmak m m. Men det behöver inte ha sin grund i någon särskild egenskap hos den person som utsätts, även knuffar eller exempelvis ”utfrysning” är att se som kränkande behandling.
Grundtrygghet och självkänsla
Hur stärker vi små och stora barn i deras grundtrygghet och självkänsla? Ifall vi vill att våra barn ska utvecklas till starka individer måste vi vara trygga förebilder. Tillåta känslor som sorg och ilska. Hålla på gränser och kunna förklara varför. Och så - sluta förmedla till våra barn att livet består av en enda räcka av "måsten".
Välj ditt ämne - hitta gratis spel
Välj ämne för att få en lista med alla spel inom det ämnet. Det du får är roliga och pedagogiska spel för elever i skolan. Matematik
Läs hela Barnkonventionen
Ett barn är varje människa under 18 år. Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras.