background preloader

25 Of The Most Dangerous And Unusual Journeys To School In The World

25 Of The Most Dangerous And Unusual Journeys To School In The World

http://www.boredpanda.com/dangerous-journey-to-school/

Related:  frokencinasoSka tas upp med elevernaKolla och sorteraLevnadsvillkor/Världen

Lektionsförslag: Den enklaste språkberikarlektionen börjar med begrepp och ord Detta är en mycket enkel lektion. Jag brukar visa den då jag föreläser. Finns inget enklare faktiskt. Fandom powered by Wikia Baksidetext: innehåller nio mustiga sagor om vikingarnas hjältar och deras äventyr. Lena Stiessel återberättar både kända och mindre kända sagor ur den nordiska mytologin och den isländska sagoskatten. Är du systematisk när du planerar? Det slog mig för ett par år sedan att vi lärare planerar oerhört olika. Några utgår från läromedlets struktur, andra utgår ifrån läroplanens struktur. Några börjar med att kolla i det centrala innehållet, andra börjar med kunskapskraven. Några planerar in många bedömningsmoment, andra glömmer att planera in bedömningsmoment.

Can you google that? - Källkritik Mina 7or har fått varsin dator. Är det bra så? Sätt igång och jobba? Nej, vi måste faktiskt lära dem använda den också. Vad ska de lära sig? Lärplattformen? Där du inte trodde att ett barn skulle bo - så här sover barn världen över (somliga sängplatser är osannolika!) - Viralbladet Barnkammaren är i många hem ett rum där det inte sparas på krutet, speciellt i västvärlden. Vi kan alla dra oss till minnes hur våra egna rum kunde se ut när vi var små, eller hur? För alla jordens människor är dock barnets rum inte fullt så högt prioriterat eller fullproppat med leksaker. Vissa barn har inte ens ett eget rum, än mindre en sängplats som i svenska hem skulle klassas som fullgod. Fotografen James Mollisons minnen av det egna barnrummet fick honom att vilja söka upp och dokumentera andras.

Myntlektion - en stapel med enkronor Sidan du försöker nå kräver att du är medlem i Lektionsbanken. Logga in Du åtar dig ingenting och det kostar inget. Bli medlem i Lektionsbanken Tio topplistor du inte vill vara utan Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om. Av någon anledning tilltalas vi av att få information färdigförpackad och gärna rangordnad. Jag har tidigare erkänt att jag gillar katter på internet, nu får jag lov att erkänna att jag gärna tittar på olika listor också.

Lata elever utan motor? Både som mamma och som yrkesverksam arbetsterapeut har jag stött på förklaringen att en elev "underpresterar" på grund av bristande motivation. Punkt. Ingen bakomliggande orsak presenteras utan "bristande motivation" eller "dålig motor" får stå som ensam förklaring till problemet. Underförstått betyder ofta ordvalet att de anser att barnets dåliga prestationer på lektionerna beror på ovilja, ointresse eller lathet. De lärare som anammat den här förklaringsmodellen brukar även anse att individuell anpassning är i det närmaste att likställa med att skämma bort.

The Portal: Radioprogram om ungdomsböcker på engelska Allting verkar upp och ner i Babette Coles värld. "Det bara blir så", säger hon och skrattar lyckligt. Babette Cole är det eviga barnet som utan att vilja det provocerar alla fyrkantiga vuxna med sina kontroversiella barnböcker. En av hennes hjältinnor är Princess Smartypants. Denna sagoprinsessa vill inte gifta sig och förvandlar alla dryga prinsar till äckliga små grodor. Här kan du skapa egna klipp ur programmet

Related:  Grit and Motivation PBL