background preloader

Voki Home

http://www.voki.com/

Related:  Création d'animations et de capsules vidéosOutils pour création des élèvesTanévkezdés digitálisancdijeanmoulin

Sebran - gratis program för barn Sebran är ett kul och lärorikt dataprogram med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna. Programmet är dessutom gratis! Följande övningar ingår Låt skolan få använda mer it – på rätt sätt De senaste dagarnas diskussioner om vilken plats surfplattorna egentligen ska ha i våra skolor har varit väldigt uppfriskande. Den är ett tecken på att det finns ett oerhört stort intresse för frågan, och jag är verkligen den första att välkomna det. För när jag å regeringens vägnar presenterade den digitala agendan i höstas så presenterade jag också det nya it-politiska målet för Sverige, ett mål som innebär att Sverige ska sikta på att bli bäst i världen på att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Det målet kommer vi aldrig någonsin kunna nå om vi inte fullt ut drar nytta av it i skolan. Men det är inte samma sak som att it alltid ska användas, i alla sammanhang. På ett sätt är det lite synd att debatten hr blivit så polariserad och att nyanserna kommit i skymundan.

DATORN i UTBILDNINGEN Av:Bosse Andersson Trender för lärande IT blir mer och mer integrerat som stöd för kommunikation, informationssökning och publikation i allt fler människors vardagsliv - i arbetslivet och på fritiden. Verktygen och tjänsterna utvecklas till att bli allt mer användarvänliga. Hur påverkar detta lärandet i våra skolor? Vilka trender var tongivande under år 2005 inom området it och lärande? jul Jag är en sån som ääääälskar julen. Jag börjar gärna planera så smått i oktober och tycker att december är alltför kort för att hinna med allt skoj som jag vill hinna göra i juletid. (därmed inte sagt att jag inte stressar som er andra för att hinna få klart allt i tid, för det göra jag!) Idag börjar vi med lite julinspiration i form av adventskalendrar.

barnlänkar, barnsajter, pyssel , målarsidor Äntligen har världens mest populära Astrid fått sin officiella sajt. På Astrid Lindgrens 93-årsdag öppnade astridlindgren.se där du bland annat kan fördjupa dig i författarinnans liv och författarskap. Självklart hittar du också massor av information om alla Astrid Lindgrens böcker och hennes figurer.

Related: