background preloader

Online voice recorder

Online voice recorder

http://vocaroo.com/

Related:  Chromebook /GAFEDigitala verktygExtra materialVerktygmariasvensson

Flippade klassrum har både för- och nackdelar Några av skälen som lärarna uppger är: vi får mer tid att använda tillsammans med studenter och elever för att diskutera autentiska frågor. Studenterna involveras mer aktivt i lärandeprocessen och metoden bidrar till reflektion både i och utanför klassrummet. Om någon har missat ett undervisningspass finns det möjlighet att ta igen en del via nätet och studenterna kan i större utsträckning arbeta med utrustning som bara finns tillgängligt i klassrummen.

Gilla hata horan - Pocketförlaget Författare: Johanna Nilsson Titel: Gilla hata horan Genre: Ungdomsroman ISBN: 978-91-86969-54-7 Antal sidor: 176 Utgivningsdag: 2012-08-22 Ladda ner omslag En ögonöppnare om internets inverkan i ungdomars liv. Formativa arbetssätt för engelskundervisningen Jag samlar länkar för att utmana mig själv i det formativa arbetssättet och för att variera undervisningen och hitta rätt inlärningsstil för eleverna. Jag såg att vi är fler som vill utmana oss i det på blogghubben. Här kommer ett litet bidrag med de länkar eller arbetssätt jag just för tillfället kan bidra med. Den absolut bästa länksamlingen är gjor av IT-mamman, men även den på IKT-skafferiet är väldigt bra. Sen finns detta tydliga ark för att hitta verktygen som passar för att ställa frågor och få snabb återkoppling på lärandet.

Logopeden i skolan: Claro ScanPen - utmärkt ocr-app med talsyntes Bra ocr-appar är något som ofta efterfrågas. En ocr-app kan användas för att fotografera av en text och sedan direkt få den uppläst i sin telefon eller iPad med talsyntes. Någon riktigt bra har hittills varit svår att hitta. Jag vet att flera använder ocr-appar som Prizmo, Google Translate och Pixter, men det är många som inte är helt nöjda. Centrum För Lättläst - Populära lektioner På den här sidan har vi listat tio lektioner som många har laddat ned. Vi vet inte om de passar dina elever, men många lärare har funnit dem intressanta 8 SIDOR - att läsa och skriva artiklar Det här är en lektionsplanering för ca 8 lektioner med instruktioner och 4 övningar till 8 SIDOR. Arbetsblad ingår.

Använda styrplattan på Chromebook - Chromebook Hjälp Styrplattan på Chromebook kan användas för att flytta pekaren, klicka på objekt på skärmen med mera. Så här fungerar det: Ändra inställningar för styrplattan Nya funktioner i favoritverktyg! Padlet och Canva Kan man bli genuint lycklig när man upptäcker nya funktioner hos de verktyg man intensivt använder? Svar: JAAA! Två av mina favoriter har nyligen uppdaterats till min stora förtjusning! Patricia Diaz Så blev det då dags att summera året som gått. Måste ju hålla traditionen vid liv, har ju även sammanfattat tidigare år i den här bloggen – här finns 2011, 2012, 2013 och 2014. Världen Skapa entusiasmerande övningar men fokusera på individen med Quizalize Quizalize är en ny i raden av tjänster som riktar sig till lärare och elever. Tjänsten handlar i grund och botten om att, på ett spelifierat sätt, låta elever öva eller testa sina kunskaper inom ett bestämt kunskapsområde. Likheter med exempelvis Kahoot finns, men det har sina unika egenskaper som gör det unikt – och kanske till ett mer attraktivt alternativ för en del lärare och / eller elevgrupper. Jag har provat att göra en övningsquiz inför ett test mina elever har kommande vecka, här är mina kortfattade reflektioner kring detta:

22 Appar för att öva engelska! Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska. Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader.

Allt du behöver veta om Duo - Googles nya videoapp Hangouts, Skype, Facetime, Facebook Messenger. Hoppas du är sugen på en till chattapp för det är i alla fall Google. Företaget har nu släppt Duo, en videochatt-app som utannonserades tidigare i år på Googles utvecklarkonferens. Appen kommer i framtiden även få sällskap av en meddelande-app kallad Allo, men det tar vi då.

Related:  Verktyg