background preloader

ClassTools.net

ClassTools.net

http://www.classtools.net/

Related:  eng undervisningstipsDigitala verktyg i undervisningenIT tipsapptips digitala verktygdigitala verktyg

PowToon - Engelska förmågor Embed code Select a size, the embed code changes based on your selection. _abc Powtoon Transcript Tips och trix i en digital förskola: QR koder och bilder / bilder med ljud Såhär gör jag! (För en mer grundlig genomgång av QR koder samt hur man skapar koder till filmer se gärna mitt inlägg om detta tidigare i bloggen Länk hittar du här: QR koder och filmklipp. Du behöver: En QR läsare och appen Fotobabble

Samsung använder VR för att låta dig besöka ett läger för flyktingar I ett samarbete med FN-organisationen UNHCR och VR-produktionsbolaget Vrse visar Samsung upp hur livet ser ut i ett flyktningläger i Jordanien. “Vi tycker att det är spännande att se de effekter virtual reality kan bidra med i form av lärande, empati och förståelse”, säger Elin Wallberg, ansvarig för social innovation och samhällsengagemang på Samsung. I videon får man följa den tolvåriga syriska flickan Sidra genom hennes vardag i flyktninglägret Za'atari. Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras löpande.

Digitala verktyg för bedömning, gensvar o dokumentation? - Skapaskolan Elevers läsförmåga är högst central, för mycken kunskapsinhämtning. Att lyssna på elevers läsning – i syfte att bedöma deras läsförmåga i syfte att ge professionellt gensvar om nästa steg samt anpassa undervisningen på bästa sätt efter det faktiska läget är centralt. När man som lärare i ett vanligt klassrum ska försöka lyssna på en elevs läsning och samtidigt hålla uppsikt över övriga elever så upplever jag ofta att det blir varken hackat eller malet; man lyssnar inte på riktigt och man håller inte riktigt koll. Formativa arbetssätt för engelskundervisningen Jag samlar länkar för att utmana mig själv i det formativa arbetssättet och för att variera undervisningen och hitta rätt inlärningsstil för eleverna. Jag såg att vi är fler som vill utmana oss i det på blogghubben. Här kommer ett litet bidrag med de länkar eller arbetssätt jag just för tillfället kan bidra med.

Lägereld och vattenhål:ett sätt att organisera lektioner med inkludering som förhållningssätt I läroplanen står det att läraren ska organisera och genomföra arbetet så att eleven utvecklas efter sina egna förutsättningar och samtidigt stimuleras att använda och utveckla hela sin förmåga. Ordvalet är noga avvägt: organisera och genomföra arbetet. Ändå pratar vi fortfarande om att planera lektioner, sällan hör jag att lärare säger “nu ska jag ta och organisera arbetet inför veckan!” Vad är det för skillnad kanske du tänker, det är väl inte hela världen vad man kallar det? Som språknörd tänker jag att orden är viktiga.

Här är 8 gratis Chrome-tillägg du måste ha om du jobbar i Google Drive Om du använder Google Drive på jobbet finns det en uppsjö av appar som gör tjänsten bättre. Network World har listat åtta gratistillägg till Chrome och Chrome OS som är ett måste. 1. Awesomedrive Om du använder Google Drive för lagring, men Office-programmen för att arbeta är du förmodligen dödstrött på att ständigt ladda ned och ladda upp filer. 32 appar inför höstterminen 15/16 Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6. Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Se längre ner på sidan.

DATORN i UTBILDNINGEN Undvik förkortningar Använd så få förkortningar som möjligt. Anledningen är helt enkelt att många läsare stakar sig också på välkända förkortningar. Det ser inte heller så vacker ut i texten om den är sönderstyckad med förkortningar.Skriv inte t ex, skriv till exempel. Arbetsuppgifter kopplade mot Europeisk språkportfolio Om ni använder er av Europeisk språkportfolio i er undervisning i språk så har jag tips på en sida där ni kan hitta material på den nivå eleverna befinner sig, dvs A1, A2, B1 och B2. Sidan hittar ni British Council och den är sorterad efter förmågorna (skills). Nedan ser ni vad varje nivå motsvarar för årskurs; nivå A1-A2 ska du ha nått till i slutet av år 6 och nivå B1/B2 år 9, som motsvarar nivå 5.

Recension av Prezi - Skapa fantastiska presentationer Användningsområden Du som gör dina presentationer i Prezi kan nu äntligen jobba direkt i plattan. För er som ännu inte testat Prezi kommer här ett försök att beskriva vad det är. Destruktiva trender bland unga på Periscope Livesändningsappen Periscope har det gjort det lättare än någonsin att starta en livesändning med hela världen som publik. Appen har snabbt blivit populär bland unga, men också ett bekymmer för lärare när klassrummet blir studioplatsen. – Det jag ser är att trenden är att man ska skaffa likes framför allt genom att sända från sitt klassrum och reta läraren och göra dumt i klassrummet, säger Sara Bruun, lärare på en högstadieskola i Vinslöv. Några av rubrikerna på de livesändningar som lades ut på torsdagen bekräftar trenden: ”Idrott om 30 kollar fuckar vi lektionen” ”30 tittare ja förstör skolans dator” ”40 views vi örfilar en lärare” ”100 tittare så skriker jag allahu akhbar inne i matsalen” ”200 tittare och vi gör condome challenge och min vän kissar ut från fönstret”.

Related:  hakanhanIkt