background preloader

Jing, Free Screenshot and Screencast Software

Jing, Free Screenshot and Screencast Software

http://www.techsmith.com/jing.html

Related:  LOGICIELSCréer des vidéosTUTORIELS VIDEORessources gratuites

Tips och trix i en digital förskola: QR koder och bilder / bilder med ljud Såhär gör jag! (För en mer grundlig genomgång av QR koder samt hur man skapar koder till filmer se gärna mitt inlägg om detta tidigare i bloggen Länk hittar du här: QR koder och filmklipp. Du behöver: Lägereld och vattenhål:ett sätt att organisera lektioner med inkludering som förhållningssätt I läroplanen står det att läraren ska organisera och genomföra arbetet så att eleven utvecklas efter sina egna förutsättningar och samtidigt stimuleras att använda och utveckla hela sin förmåga. Ordvalet är noga avvägt: organisera och genomföra arbetet. Ändå pratar vi fortfarande om att planera lektioner, sällan hör jag att lärare säger “nu ska jag ta och organisera arbetet inför veckan!” Vad är det för skillnad kanske du tänker, det är väl inte hela världen vad man kallar det?

Recension av Prezi - Skapa fantastiska presentationer Användningsområden Du som gör dina presentationer i Prezi kan nu äntligen jobba direkt i plattan. För er som ännu inte testat Prezi kommer här ett försök att beskriva vad det är. Det är nämligen svårt att beskriva, eftersom det förändrar sättet att presentera så mycket. Du har en i det närmaste oändlig arbetsyta, som du sedan kan zooma in eller ut på. Du skapar dina presentationer i molnet och kan därmed komma åt dem från vilken enhet som helst.

Recension av Socrative - Responssystem för större delaktighet Användningsområden Är du intresserad av att få veta vad eleverna tycker utan att använda handuppräckning eller röstning på något annat tidskrävande sätt? Vill du arbeta med att analysera resultat i form av stapeldiagram? Vill du kolla av elevernas kunskaper inom området som ni arbetar med just nu? Eller vill du bara att eleverna ska få vara med och tycka till och påverka i skolan?

Related:  Presentation ToolstoolsMettre en forme ViraliserEducational Technology LandscapeVideo toolsVideo EditingWeek One Lightroom and Photoshop BasicsPresentingUtilities AppsFlip my classroomCOLLABORATIFSScreencasting, Videotutorial e MachinimaTech SmithCourse material creationVideoeditingApps to tryBLOG DE AULA WEB 2.0 (1 PARTE)OpnamesSocial MediajoachimcendanabigideasinedubrokenearsPhotopresentacionesFerramentasWEB BASEDCreating Video TutorialsTools