background preloader

Animoto - Make & Share Beautiful Videos Online

https://animoto.com/

Related:  Création d'animations et de capsules vidéosoutil de présentationDigital Storytelling

Lexin Välkommen till Lexin på nätet! Här hittar du lexikon på femton minoritetsspråk, men även bildmaterial och kortare videofilmer. Lexikon i bokform finns på följande språk och kan beställas här: Albanska, arabiska, bosniska, finska, grekiska, kroatiska, makedoniska, nordkurdiska, persiska, romska (arli), rumänska, serbiska, somaliska, spanska, svenska, sydkurdiska, tigrinska, turkiska, turabdinska och vietnamesiska. Svenska Lexin finns nu i en helt ny version. Lite om att använda Bambuser « Sundhults blogg Av Christian, den 25 mars 2011 Jag var på Webcoast i helgen och gjorde ett par live-sändningar via Bambuser. Eftersom jag tidigare inte sänt via min laptop blev kanske inte kvalitén så bra som jag hoppats på. Här delar jag med mig av några erfarenheter. Först tänkte jag dela med mig av vilken teknisk utrustning som jag använt: Laptop: Acer Aspire 5741G (Intel i5, 2,26 GHz 4Gb RAM Radeon HD5470)Webbkamera: Logitech C910 HD

Appar för språkutveckling med nyanlända Hülya Här kommer några exempel på appar som vi använder med nyanlända elever i deras språkutveckling! För fler tips på appar kan du se mina boards på Pinterest, dessa uppdaterar jag kontinuerligt: Se boards som börjar på Appar. U-talk Classic svenska I appen kan man lyssna på grundläggande ord och fraser på svenska som är visualiserade med bilder.

Så gjorde vi time-lapse-filmen på SSWC « Framtider.net Före Sweden Social Web Camp blev jag ombedd att försöka komma på något intressant fotoexperiment vi kunde utföra under SSWC i helgen (den 13 till 15 augusti). Resultatet blev en time-lapse-film där Björn Falkevik och jag komprimerade ner ungefär 40 timmar till under 7 minuter. Vi använde en enkel webbkamera, Logitech Pro Vision, kopplad till min Macbook. Vi använde oss av kontoret på ovanvåningen i receptionsbyggnaden. Där kunde allt stå innanför fönstret skyddat från vädrets makter och med god utsikt över .SE-ladan, Veidekke-tältet och ängen bortom.

Filmer om Kroppen Leon kommer till Doktor Karin, där han får plocka isär ett plasthjärta för att få se hur det fungerar. Vi får också reda på hur man gör för att mäta att hjärtat mår bra. Doktor Karin berättar vad huden egentligen är bra för och vad som händer när det går hål på den. Gör instruktionsfilmer snabbt och enkelt Jag har de senaste dagarna testat ett verktyg för att göra screencasts som heter Screencast-o-matic. Det är gratis och webbaserat, och när du har sett instruktionsfilmen på ett par minuter är du redo att direkt sätta igång och spela in små filmer på egen hand. Vad kan man använda screencasts till? Jo, allt i webbmiljö som du tycker kan behöva en liten instruktion för att en användare ska förstå hur det funkar. Jag tänker till exempel på Mina sidor (eller motsvarande) i bibliotekets opac.

www.provivus.se tipsbanken page.php pid=1 Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter. Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger. Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Vi förbehåller oss rätten att själva avgöra vilka tips som ska införas och när. Denna sida är under ständig utveckling och vi hoppas att det finns sådant som kan hjälpa elever att få en bättre skolvardag och att gå rakryggade genom hela skolan. Om du bara har en hammare så är alla problem en spik En bara lite pretentiös text för #SSWC-Boken om skillnaden i "berättandet" olika medier och hur man kan använda den skillnaden till något bra. [Rubrik] "Om du bara har en hammare så är alla problem en spik" [/Rubrik] [Ingress]Något jag har stört mig på är att man inte tillräckligt mycket har vidgat sitt tänkande kring sättet att berätta historier i och med att möjligheterna för berättandet har förändrats genom internet med bloggar, tillgängligheten av videokameror och tjänster som YouTube för att embedda video. Alla dessa komponenter har funnits länge men de har inte varit var mans egendom eller lättillgängligt. Traditionellt så har medier och folket som jobbar med medierna varit väldigt uppdelade och det har varit nästan vattentäta skott mellan de olika hantverken. TV-folk på ena kanten och tidnings-folk på andra.

Related:  Video Making SitesSocialSelected Websites in Classvideo creationCurso eScholariumRetouche image onlinedarkwebVideo & audio production☚|☟☠|☮digitális tanulói produktumokProduction: sound and pictureImage Video toolsprofduvalvideo creationshannonhawsWebsite Widgets and FeaturesLibrarian's Tool Chest MenuOutils/ressources numériques pédagogiques (FLE)eszközökPromotionVisual MediateacherdhsProduktion: Text, Ton und FilmeomarsernaOn linetinkerbellmedia toolsavanharen