background preloader

Animated Video Production

Animated Video Production

http://goanimate.com/

Related:  IKTfilm bildspelstipsDator, iPadTyskaIT resurser

Google Apps När man jobbar i Google Classroom är det lätt att kombinera olika appar och tillägg som finns i GAFE. Att använda Google formulär som uppgift i Classroom gör det möjligt att göra t ex utvärderingar. Varför inte använda det som exit-ticket för att snabbt i slutet på lektionen samla in elevernas svar? Fördelen att göra det genom Classroom är att eleverna får allt material samlat på samma plats och jag som lärare får snabb överblick i svarsfrekvensen. 10 roliga bildredigeringssidor PicMonkey Bästa bildredigeringssajt, mycket enkelt att använda. Det finns som en app också. Gratis videokurser i Photoshop, Lightroom, InDesign och foto Smarta objekt och trendiga effekter Sanna Lund och Anders Jensen är två helt olika lärare. Anders är Photoshopexperten som lär dig Smarta objekt och Sanna är den som kan få Lightroom att förmedla rätt känsla. Vad är det kunden vill ha? Marknadsföring är inte en facebooksida eller en snygg logga. Marknadsföring är din identitet och hur kunder möter den samt sprider den vidare.

Kamikaze Deutschland: Alla uppdrag på en timme Pernilla ska göra alla seriens uppdrag på enbart en timme. Nyvaken börjar hon med att försöka hitta hem till hotellet, sen gör hon uppdragen ett efter ett. Efter att ha joggat sig igenom alla uppdrag i centrala Köln så slutar det med en jakt på en kille som vill fika, med enbart fyra minuter kvar av sin timme så har Pernilla fortfarande inte hittat en kille att fika med. Ska hon klara sitt sista uppdrag? Hur kan it utveckla lärandet i skolan? För två veckor sedan publicerade Nesta, en quango som arbetar för innovation och näringslivsutveckling, rapporten Decoding Learning: The Proof, Promise and Potential of Digital Education. Rapporten är skriven av forskare vid London Knowledge Lab och Learning Sciences Research Institute vid University of Nottingham. Detta uppmärksammades en del i brittiska medier, bland annat av BBC och The Telegraph, eftersom Nesta, när rapporten presenterades, slog fast att brittiska skolor använder hundratals miljoner pund varje år till inköp av hårdvara, men att de allra flesta inte drar nytta av tekniken på ett bra sätt i undervisningen. Det är ingen större mening att investera i dyr teknik om man ändå fortsätter arbeta på samma sätt som tidigare, menade Nestas vd Geoff Mulgan. Syftet med rapporten är att visa hur skolorna kan göra för att verkligen börja utnyttja de möjligheter som tekniken ger. Forskarna ger exempel på arbetssätt som fungerar idag och förklarar vad det beror på.

Årskurs 4-6 - Media Smart Media Smart för mellanstadiet består av sju lektioner som syftar till att ge eleverna både en introduktion till reklam, men även fördjupa sig inom områden som etisk reklam, sociala medier och lagar och regler. I ett antal enkla och roliga övningar får eleverna lära sig om reklam och källkritik och för att reflektera över hur de själva påverkas av olika budskap. Du som lärare kan använda hela eller delar av materialet. Varje lektion är fristående och du kan arbeta med dem i den ordning som passar er bäst.

Geddit: Webbaserad elevresponssystem Geddit är ett gratis webbaserat elevresponssystem som gör att lärare snabbt kan mäta elevernas förståelse. Eleverna använder appen och anger sin nivå av förståelse på en skala 1-5. Denna formativ bedömning låter lärarna veta om de kan gå vidare eller inte. Återkoppling är privat och i realtid. Du kan också använda flervalsfrågor och korta bedömningar. Det finns också en Chrome app för Chromebooks. iMovie på iPad Igår hade alla sjuor och åttor på en temadag. Ett av passen var att lära sig iMovie på iPad tillsammans med mig. Insåg då att det hänt en del i iMovie, så jag funderade på att kanske göra en liten instruktionsvideo. Senare på dagen så satt jag och läste nya inlägg i en av alla iPad-frupperna på Facebook och där var det några som efterlyste filmredigeringsfunktioner, funktioner som jag "upptäckt" att de numera fanns i iMovie. Satte mig lite för sent igår kväll och började göra en film, och fortsatte allt för länge igår natt med att göra en film om hur iMovie på iPaden ser ut och fungerar.

.¸ Svenskar i Tyskland - drei¸. Appeltoss, även om jag är tyska, så är det inte alltid lätt för mig med ni och du. Men det en huvuregel: Den äldre eller högre ställde (t ex på jobbet ) får erbjuda "du". Om man är inte det, så fråga man inte efter du och "kan" inte ebjuda det heller. Sedan beror det mycket inom vilken miljö man rör sig och hur gammal man är .

Om det flippade klassrummet Flipped classroom, flip teaching, backward teaching, reverse instruction och flippat klassrum. Kärt barn har många namn. Men vad är flippat klassrum? Checklista för sociala medier Hur används dina personuppgifter i sociala medier? Vad händer med det material du har publicerat? Kan du avsluta ditt medlemskonto? Skolverket har ställt samman en checklista med ett urval frågor som kan vara bra att ställa innan du börjar använda en tjänst, i skolan eller privat. Bästa sidorna för att skapa presentationer Mural.ly Ett bra gratis verktyg som man kan skapa presentationer med. Du kan skapa din presentation genom att välja bakgrund och lägga till text, webbsidor, bilder m.m . Det som är ännu bättre är att du kan dra objekt från din Google Drive, Evernote eller webben till din presentation.

Related:  IKTIKT