background preloader

Upload, Share, and Discover Content on SlideShare

Upload, Share, and Discover Content on SlideShare

http://www.slideshare.net/

Related:  Presentation/dokumentationDigitala resurserDator, iPadbild

Pedagogisk dokumentation med lärplatta som verktyg Här kommer jag att synliggöra hur man kan använda surfplatta som verktyg med pedagogisk dokumentation. Det är tre steg med surfplatta, fånga processen med surfplatta, barnen reflekterar med surfplatta, pedagogernas reflektioner med surfplattan. Surfplatta som verktyg har underlättat mitt arbete på så sätt att man kan använda den på flera olika sätt beroende på vilken syfte man har. Allt som har samlats in har jag lagt in i appen Keynote för att synliggöra hela processen, synliggöra barnens kunskaper, synliggöra vilka strävansmål man har uppfyllt och material till egen utvärdering. ”Att ha en egen blogg du själv utformar stimulerar lusten att skriva” – om bjorkenlaget.se och deras subdomäner Läraren Titti Alleborg har med hjälp av subdomäner skapat en egen blogg till alla sina 54 elever i fjärde klass. Vi pratade med henne om fördelarna med egen blogg och hur bloggens utformning kan hjälpa till med skrivandet. Vid första anblick kanske bjorkenlaget.se framstår som en helt vanlig klassblogg, men faktum är det står en hel hel årskurs fyra i Partille bakom webbplatsen. Eller under, kanske är rätt formulering.

Gratis videokurser i Photoshop, Lightroom, InDesign och foto Smarta objekt och trendiga effekter Sanna Lund och Anders Jensen är två helt olika lärare. Anders är Photoshopexperten som lär dig Smarta objekt och Sanna är den som kan få Lightroom att förmedla rätt känsla. Vad är det kunden vill ha? Wayne Thiebaud och geometriska efterrätter Ett jätteroligt sätt att få in geometri i konsten är att studera Wayne Thiebauds mattavlor. Wayne Thiebaud föddes 1920 i Arizona och målade fråmst bakelser och annan mat. Han räknas till pop-konstens konstnärer. Tittar man på hans bilder kan man se finna massa exempel på geometriska former till exempel: Här kan man hitta elipser, cylindrar, rätblock, cirklar, kuber....allt på ett fat! Ex på geometriska figurer: Fatta fotot Hem Vad du måste veta om medier Bildkunskap Fatta fotot

Dokumentation i förskolan! Att använda iPaden som dokumentationsverktyg i förskolan (och även högre upp i åldrarna) går utmärkt. Idag har vi kurs i olika användbara appar för dokumentation. Lpfö Barns inflytande sidan 11:”Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation. ”Arbetslaget skall se till att alla barn får möjlighet att efter ökande förmåga påverka verksamhetens innehåll och arbetssätt och delta i utvärderingen av verksamheten.” Lpfö Utveckling och lärande sidan 9: ”Utveckla sin förmåga att lyssna, berätta, reflektera och ge uttryck för sina uppfattningar Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp!Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever.

iMovie på iPad Igår hade alla sjuor och åttor på en temadag. Ett av passen var att lära sig iMovie på iPad tillsammans med mig. Insåg då att det hänt en del i iMovie, så jag funderade på att kanske göra en liten instruktionsvideo. Att arbeta med linjer – konstporträtt I åk 6 har vi tidigare arbetat med LINJER i Konstens grunder. Nu ska eleverna använda sina kunskaper om olika linjer till att rita konturer på en bild och fylla tomrummet med olika linjer. Iden har jag köpt från: Medier och stereotyper. Hur beskiver medier olika människor? Du tror säkert att de åsikter du har "om andra" har du kommit på själv. Men nix, så är det inte. Du påverkas supermycket av vad du ser i medier. Vare sig du vill eller inte. Mediernas berättelser påverkar dina bilder av andra.

iPad i Östersund Är du intresserad av pedagogisk dokumentation i förskolan så rekommenderar jag dig att läsa Lindas blogg där hon nu skriver en serie kring just pedagogisk dokumentation i förskolan. Det är verkligen många tankar man får med sig och jag tänker att det kan fungera som riktigt bra frågeställningar att använda på egna personalmöten eller reflektionsmöten. /Monica Vad är pedagogisk dokumentation för dig?

Spar in dyrbar rättningstid med Jing eller Screenr! Sitter med 30 litterära analyser framför mig som behöver ”rättas”, dvs kommenteras (och senare bedömas). Jag brukar (som många andra, antar jag?) skriva kommentarer i Word-dokumentet, vilket tar en rent ut sagt jäkla tid ibland. Recension av iMovie - Enkelt att skapa film Användningsområden I biografin över Steve Jobs beskrivs hur han tog illa vid sig när iPaden fick kritik för att vara passiviserande för användaren, att den kanske var bra för att surfa på, lyssna på musik och titta på film, men inte för eget kreativt skapande. Han såg då till Apple utvecklade bl a iMovie och Garageband, två program i iLife-serien för dator som omvandlades till iPadformat. Med iMovie för iPad har det aldrig varit enklare att berätta genom film. Appen är en lillasyster till datorversionen, något avskalad och med funktioner bortplockade. I gengäld har den blivit väldigt intuitiv och enkel.

Grundskolan, åk 4–9 I menyn till vänster hittar du lärarhandledningar för respektive skolstadium. Handledningarna är målgruppsanpassade och tematiska och innehåller fakta, bilder, tips, idéer och övningar. Du kan använda materialet för att planera egna lektioner i klassrummet. Extra bra i klassrummet Här nedan har vi listat några lärarhandledningar som lämpar sig speciellt bra att använda klassrumsbaserat:

Related:  Verktyg för läraren