background preloader

Learn to Draw Tutorials for Kids

Learn to Draw Tutorials for Kids

http://www.activityvillage.co.uk/learn-to-draw

Related:  BildförslagBildARTS PLASTIQUESarts visuels

Välkommen till Ingelas lekstuga! Jag heter Ingela, är mamma till fem barn i åldrarna 8-23 år, och förskollärare. Alla mina barn har/har haft verbal dyspraxi. Verbal dyspraxi innebär en störning av artikulationsförmågan, man har alltså uttalssvårigheter. Här kan du läsa om verbal dyspraxi och språkstörning, och få tips om lekar, spel, sånger, sagor och böcker som passar alla barn. Under länkarna till Årstider, Högtider och Tema hittar du sånger, rim, boktips, pyssel och annat relaterat till ämnet. Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor. Från början skall eleverna inte veta vad det skall bli utan får i uppgift att göra ett antal färgpluttar på ett papper. När färgen torkat ger man dem var sin penna - helst en tunn svart penna, men det går med blyerts också.

Lucka 4: Pappersstjärna Här är en pappersstjärna som jag testat göra efter en beskrivning i tidningen 101 nya idéer. Det som behövs är tjockt papper, lim och skärkniv/sax. 1. Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk. Hans verk kan vara en utgångspunkt för arbetet. 20:e december Gör så här: Högerklicka på mallen här och välja Spara bild som.... eller Spara mål som... Spara ner den till din dator och skriv ut den. (Den blir dubbelt så stor som på den här bilden.) Klipp ut tre likadana äppelformer efter mallen. Om du inte använder guld- eller silverpapper kan du måla äpplena, men då måste du måla alla bitarna på båda sidorna.

bilduppgifter Det här projektet var väldigt uppskattat av mina elever i åk 6. Vi kombinerade bild och teknik några veckor, då de båda ämnena tangerar varandra på flera punkter. Uppgiften var att göra en figur med någon rörlig del. Jag visade på två konstruktioner - en med en remsa, som man drog i sidled och en med en cirkulär platta som kunde roteras. Eleverna kunde använda någon av dessa konstruktioner, men de kunde också välja en helt egen. Grottmålning Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar. Man tror att dessa konstverk har kommit till när våra förfäder samlat färgstarkt lerdamm i ett vassrör och sedan blåst ut dammet kring en hand tryckt mot väggen. Du kan göra din egna handavtryck på papper med en liknande metod. Doppa en tandborste i vatten, och gnugga den mot en färgkaka av vattenfärg.

Video som förklara konstens grunder Här kommer en av de bästa animationer som förklarar Konstens grunder på ett enkelt sätt för eleverna. Ett utdrag från Tummen upp i bild ett bedömningstöd Tänk påDet är du som lärare som väljer vilka tekniker dina elever ska få färdigheteri. ”Listan över tekniker som är möjliga att använda i bildundervisningen kangöras mycket lång. fyrfemmansc.blogg.se - Silhuettmålning I våras arbetade vi med att skapa silhuetter i bildämnet. En Silhuett/siluett är bilden av en person, ett objekt eller landskap som enbart består av en kontur och där det som är i silhuett ofta är svartfärgat. Termen Silhuett, som har fått sitt namn efter fransmannen Étienne de Silhouette (1709-1767), användes till en början under 1700-talet för att beskriva profilporträtt eller andra bilder utklippta i tunt svart papper (Wikipedia). Förmågan som eleverna tränade under arbetets gång var att skapa bilder med hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.

Bildlektion "Magrittes öga" Idag målar stjärnorna en bild enligt samma metoder som konstnären Rene Magritte gjorde, Ett öga ritas upp på ett A3 papper och sen ser man i ögats iris vad ögat ser. Genom undervisningen i ämnet bild ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att• kommunicera med bilder för att uttrycka budskap,• skapa bilder med hantverksmässiga tekniker och verktyg• analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner. Centralt innehåll ÅK 4-6

Julpyssel för barn Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Two stars and one wish – utvärdering läsåret 15-16 I dag var det sista lektionen med ena gruppen i åk 3. Eleverna fick sätta sig på golvet och lägga ut sina bilder för att välja ut sin ”bästa” bild. Vad är då den bästa bilden? Detta är de kriterier jag gav eleverna i åk 3. Den bild som:

Related: