background preloader

Sara Bruuns klassrum

Onsdagens lektion går bort pga friluftsdag. På torsdag ska ni göra ett läs och hörförståelsetest. Det kommer att ta hela lektionen. Kom ihåg penna och suddi. Om ni inte kommer ihåg texten The Great Satan behöver ni läsa den igen. Vi ska arbeta med texten onsdag v 18.

http://bruunsklassrum.blogspot.com/

Related:  h07katkarDeutschlinbybEngelska blandatNice sites & blogs

Teman - Rymden (astronomi) Här finns mer än 2000 filmer, ca 10 min långa, som förklarar matematiken för elever i förskoleklass, grundskolan och gymnasiet. Här finns även filmer inom naturvetenskapliga ämnen som biologi, kemi och fysik, samt inom humaniora, t.ex. ekonomi och historia. Taggar: algebra, aritmetik, astronomi, bankväsen, biologi, ekonomi, ekvationer, fysik, geometri, historia, kemi, matematik, matematikproblem, matte, matteproblem, sannolikhet

Mias klassrum En svårighet för mig som lärare är att se de bitar där min undervisning brister, komma ihåg dem och åtgärda dem. Jag tänker ibland att ”det här borde jag verkligen plocka in mer i undervisningen”, men så glöms det bort till veckan efter. Den här terminen inledde jag med att titta på språkportfolions checklista för stegen A1 respektive A2 med mina tyskaelever i år 7, 8 och 9. Eleverna fick självskatta sig själva och vi pratade sedan om de olika områdena.

Handledning för obehöriga lärare - höstterminen 18 Under höstterminen 2018 erbjuder jag handledning till obehöriga och/ eller nyutexaminerade lärare i engelska och tyska. Handledningen avser grundskolan. Läraren kanske är ensam på sin skola eller så har kollegorna inte möjlighet att handleda och hjälpa till. Att bedöma tex uppsatser utan att ha erfarenhet av det eller utbildning är en grannlaga uppgift. För elevernas skull krävs att den obehörige läraren får stöd och hjälp. Det går inte att gissa sig till vad som krävs för att en tex en text ska hålla A-kvalité.

Ich bin krank Across 3. bara 5. salva 6. tack 8. apotek 10. yr 12. trött 16. förkylning 19. säng 21. halsont 25. medicin 27. halsfluss 28. näsdroppar 29. spy 30. vila Down 1. hemma 2. snart 4. snäll 7. huvudvärk 9. hos 11. feber 13. magont 14. köpa 15. ta med 17. legat 18. sova 20. förkyld 22. influensa 23. kräkas 24. läkare 26. varit 30. men Skolforskning Då de flesta lärare varken har tid eller intresse för att läsa igenom mängder av skolforskning tänkte jag välja ut en del av den forskning som jag tycker att man behöver känna till. Jag plockar ut en del av den viktigaste informationen och om man är intresserad av att fördjupa sig så hänvisar jag till var man kan läsa mera. Först ut är Mackinseyrapporten från 2007 McKinsey & Co How the worlds best performing schools come out on top, 2007 Man har i rapporten försökt hitta gemensamma faktorer som utmärker de länders skolsystem där man når bäst resultat (“better teaching and greater learning”).

Spela Rymden engelska 28 sekunder sedan: Någon hade problem på nivå 1. Frågor om planeter som tog 4 sekunder. 7 minuter sedan: Någon hade problem på nivå 1. Frågor om planeter som tog 59 sekunder. Språklärarnas riksförbund AllmäntPauker.at – svensk-tysk ordlistawww.ur.se/sprk/tyska/Deutsch Perfekt – Här hittar ni både texter och hörövningar för olika nivåerToms Deutschseite – Diverse övningar (vokabulär, läsa, uttal mm)Goethe Institut – Goethes hemsida – här finns massor både för lärare och elever! – Deutsche Auslandsgesellschaft, erbjuder övningar, intressanta texter om språkliga fenomen LesenKindernetzNews 4 Kids – Kortfattade nyheter. På sidan finns även spel och andra lustigheter.Wo warst du? – Reisetipps von Experten.

Guide för källkritik för lärare Vi skiljer på förstahandskällor och andrahandskällor. En person som var med när något hände är en förstahandskälla. Journalisten som i efterhand intervjuar personen och sedan återberättar händelsen är en andrahandskälla. Det betyder inte att en förstahandskälla alltid är opartisk eller ger en korrekt bild av verkligheten. Här är några tips på hur du kan använda källkritisk granskning. Mer material för undervisning i källkritik:

Välj skolämne eller spelämne Välj ämne för att få en lista med alla spel inom det skolämnet. Vi har 26 spelämnen att välja mellan. Matematik

Related:  Ur boken Digitala arbetssätt i klassrummet SaraBruunBloggar