background preloader

Skola, digitala verktyg och lite annat

Skola, digitala verktyg och lite annat

film i skolan | Film och program för förskola och skola Mitt lärarliv I love IT Läsförståelsestrategier i praktiken Förstelärare eller i första hand lärare? Ja, jag måste erkänna att jag sitter med ansökningsblanketten till förstelärare framför mig. Lite lätt avundsjukt har jag sneglat på förstelärarna på skolan, och då handlar det inte om nedsatt tid eller pengar, utan om de möten de får gå på där de får möjligheten att träffa andra eldsjälar som brinner för skolutveckling och skola. Så är det, jag vill också vara en av dem som får ta del av allt utbyte som sker på dessa möten, jag vill vara mitt i smeten av skolutveckling i Halmstad kommun. Men det enda som slår mig när jag läser dessa frågor är borde inte alla lärare arbeta med försteläraruppdraget? Jag har fyra barn, varav två i skolåldern. En annan tankeväckande fråga är ”beskriv hur du uppfyller kriterierna för att vara särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisning” Men hallå?!?!? Vad har vi mer för krav jag måste uppfylla? Så jag förstår inte. Den avslutande frågan är egentligen bäst.

Fröken Bagares funderingar | En liten blogg om skola Språk i alla ämnen - en handbok för kunskaps- och språkutveckling Hur ska jag få mina elever att nå målen i mina ämnen? Hur bör jag undervisa för att inkludera så många elever som möjligt i min undervisning? Hur kan jag få mina elever engagerade och motiverade att lära? Hur ska jag ta dem vidare i sin kunskaps- och språkutveckling? Min bok Språk i alla ämnen - handbok för kunskaps- och språkutveckling bygger på mina erfarenheter som lärare i skolor i socialt utsatta områden. I boken finner du många praktiska och konkreta tips hur du som lärare kan arbeta för att möjliggöra dina elevers kunskaps- och språkutveckling. Du kan beställa boken på följande länk: Du kan läsa recensioner här:

sobloggalfa | Välkommen till SOblogg Alfa! Detta är en liten välkomstpresentation till vår SOblogg! Här kan du surfa in när du vill och hur ofta du vill :) Här finns en liten uppdatering på de fem olika förmågorna och här kommer jag lägga ut både filmklipp och uppgifter att fundera kring och ta med tillbaka till din basgrupp i skolan. Jag tror på att för att lära så mycet som möjligt måste man kunna repetera, läsa, lyssna och se på samma sak flera gånger.

Related: