background preloader

StudiSverige

StudiSverige

http://www.youtube.com/user/StudiSverige

Related:  Pedagogens matteBFL och lärande4

Pi-dagen Ma F-6 torg Kampanjer Liber Vetenskapsrådet har, på regeringens uppdrag, kartlagt nationella och internationella forskningsresultat med relevans för skolan. Vad gäller matematik pekar rådets rapport bl.a. på: "Vi måste hitta arbetssätt där vi håller ihop klassen och undvika att eleverna är på olika ställen i läroboken." I Alfa (åk 4), Beta (åk 5), Gamma (åk 6) finns i varje avsnitt tre (Alfa, Beta) eller fyra (Gamma) nivåer. Eleverna väljer sin startnivå och jobbar så långt de hinner under den tid som står till buds. För svaga elever finns ytterligare en nivå i det parallella Bashäftet och för de högpresterande ytterligare en nivå i Utmaningen.

Tvärgruppsarbete gör alla aktiva – Fröken Jingfors Det är svårt att få till bra grupparbeten där alla elever bidrar och visar vad de kan. Jag jobbar ofta med tvärgrupper som ett sätt att göra alla i en grupp aktiva. Man kan göra det på många olika sätt både som en snabb klassrums aktivitet eller som slutredovisning av ett större arbetsområde. Skolbanken Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar. Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Om Skolbanken Skolbanken innehåller 10 000-tals exempel på planeringar, matriser och samtalsmallar. Tummen upp! Matte kartläggning åk 4-6 Kartläggning och bedömning Matematik Grundskola år 4-6 Grundskola Liber Läs mer Uppgifterna i Tummen upp! Matte kartläggning åk 6 visar vilken kunskapsnivå eleven ligger på förhållande till kunskapskraven och lägst godkänd nivå för åk 6. Läraren och eleven kan utifrån resultatet fokusera och arbeta vidare med de områden som eleven bör träna mer på, och på så sätt ha möjlighet att reparera eventuella kunskapsluckor.

Bra hemsidor med gratis arbetsblad Gratisskola.se och gratisskole.dk är en fantastisk resurs med tusentals material och arbetsblad. På worksheet works skapar du skräddarsydda arbetsblad på ett kick! Här är det mest matematik som man kan använda. Tlsbooks erbjuder gratis arbetsblad. Evas Superkoll Säsong 1, Del 1-5 samhällskunskap Säsong 1 Eva Funck ger sig ut i verkligheten för att förklara och berätta om allt det där vi har omkring oss, men inte riktigt vet varför det finns. Del 1: Skrock. Blogg Detta är en kopia av inlägget som jag har gjort idag på Läraravtryck. Jag fortsätter med att reflektera över den digitala lärmiljön i skolan även denna vecka. Håller på med en ny inlämningsuppgift som fått mig att tänka till. Uppgiften denna gång är att titta på olika webbtillämpningar som kan vara av intresse för användning i undervisning och lärande.

Liten ordbok i matematik Liten ordbok i matematik Hjärnan ännu i mig vrides. När jag tänker på Euklides Och på de trianglarna ABC och CDA. Svetten ur min panna gnides Värre än på Golgata. Formativ bedömning – motivation eller stress? Jag läser just nu Hjärnkoll på skolan av Martin Ingvar och Gunilla Eldh där de skriver om att eleverna måste känna att deras prestationer gör det möjligt för dem att nå målet. Vi som lärare måste alltså se till att våra uppgifter går att lösa på flera nivåer och att de tar eleverna ur sin trygghetszon och in i sin proximala utvecklingszon där lärandet kan ske. Blir det för svårt är ansträningningen inte värd det och eleven ger upp. Men för att eleverna ska kunna ta sig igenom även en perfekt anpassad uppgift som ligger lite utanför sin trygghetszon så behöver de all uppmuntran och stöd de kan få så att de känner att de är på väg åt rätt håll.

Skolbanken Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar. Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Om Skolbanken Sverige, en introduktion för mellanstadiet (SO/Geografi) Läxhjälpsfilm (2:25 min) för mellanstadiet om Sveriges geografi. Filmen är gjord av Studi.se. Sverige är ett stort och avlångt land. Ena änden ligger nära Nordpolen, där är det vinter och kallt länge. Problemlösningstips och strategier. Vill tipsa om två bra problemlösningspapper från Lektion.se. Mycket bra uppgifter som var precis lagom svåra för mina elever och där vi hade användning av våra problemlösningsstrategier och kunskaper som vi samlat ihop på mattelektionerna. Jag har ändrat pekfingret från att förstå till att berätta.

Related:  cissig