background preloader

Kom igång med programmering – Kodboken

Kom igång med programmering – Kodboken

https://www.kodboken.se/

Related:  monicaschackprogrammeringBlandatIKTmiakempe

Hallonpaj med havresmulor Hallonpajen har ett smuligt täcke och vaniljsås i fyllningen. 10 bitar 4 dl vetemjöl 150 g smör, kylskåpskallt ½ dl strösocker 1 ägg Havresmulor1 ¼ dl havregryn 2 ¼ dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 125 g smör 7 dl hallon, frysta eller färska 2 ½ dl tjock vaniljsås (t ex Ekströms i tetra) Serveringvaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde Instruktioner för programmering Jag har sedan i höstas arbetat med att programmera i Scratch Jr i min tvåa. Eleverna har lärt sig grunderna och fått små uppdrag. Jag har integrerat matematiken på ett naturligt sätt då man under programmeringen hela tiden måste beräkna t.ex. hur många steg som behövs för att komma till en viss punkt eller vilket tal som gör att en sprajt snurrar ett helt varv eller ett halvt varv. Koordinatsystemet introducerades här för eleverna på ett naturligt sätt där eleverna direkt förstod nyttan med det. Jag har också integrerat svenskan i programmeringsundervisningen genom att arbeta med instruktioner.

Livsviktig poesi – ett poesiprojekt – Josef Sahlin ”Unga röster tränger sig fram.Något viktigt att berätta.Vill att du ska höra.” På Årstaskolan har vi en flerårig tradition av att skapa projekt i svenska med fokus på skaparlust och med processer och resultat som berör. Året efter retorikprojektet #talasomTED var det flera av oss som vill se om vi kunde skapa något liknande kring poesi. Resultatet blev projektet Livsviktig poesi. Nätpratskorten – Trygg på nätet Till nätpratskorten Den här guiden hjälper dig som vuxen att på ett bra sätt prata om nätet med dina barn och bli mer delaktig i deras digitala vardag. Guiden är framtagen av Telenor och Bredbandsbolaget i samarbete med organisationen Surfa Lugnt. Den baseras på tips, råd och statistik från bland annat Surfa Lugnt, Sverok, Röda Korset, Rädda barnen, och Statens Medieråd.

Ledarskapsutbildning lyfter Malmös lärare Av totalt 26 grundskolor fick 13 stycken grönt ljus i Skolinspektionens regelbundna tillsyn. Majoriteten av dessa ligger i utsatta områden. Skolor som fick hård kritik under motsvarande inspektion 2011 och utbildning som dömdes ut som ”ett stort misslyckande” av dåvarande generaldirektören för Skolinspektionen, Ann-Marie Begler. – Malmö har gjort en kraftfull förbättring i förhållande till förra inspektionen. Den stora förändringen de gjorde var att ta ett starkare grepp kring styrningen. Den har en helt annan kraft nu, säger Björn Persson, avdelningschef för Skolinspektionen i Lund. Quizlet och Quizlet Live - så funkar det! Quizlet och Quizlet Live är det som jag tipsar mest om i olika sammanhang. Det kommer många frågor om hur det fungerar och här kommer en kort instruktion. Quizlet kan användas i alla åldrar och i alla ämnen. Jag använder gratisversionen men det finns även en pro version som kostar. Jag tycker inte det är lönt att lägga pengar på det.

Koda i skolan – Nytt läromedel ska få lärare att bli digitala – Kodcentrum Nyhet 2018 implementeras regeringens beslut att införa programmering och digitalt skapande i läroplanen för grundskolan. Beslutet kommer att påverka tusentals lärare. Därför lanseras nu Koda i skolan, ett nytt läromedel som ska göra det enkelt för lärare att komma igång med programmering. Koda i skolan har tagits fram av den ideella föreningen Kodcentrum och edtechbolaget EdQu. Koda i skolan är ett läromedel som tagits fram för att på ett inspirerande sätt öka förståelsen för programmering och digitalt skapande bland lärare och elever i grundskolan.

Temabloggar Kooperativt Lärande laddar... Kooperativt Lärande en ämnesdidaktisk bro? Kan Kooperativt Lärande öppna upp för möjliga brobyggen mellan ämne och didaktik vilket i sin tur kan leda till utveckling...

Related: