background preloader

Vetamix

Vetamix
I klippet svarar Karl-Gustav Sandelin på frågor om Jesus. Vi besöker en familj i Sankt Petersburg och får veta hur man firar påsk i Ryssland. 8/8: Utopi. Hur kommer Europa att se ut i framtiden? Många experter kommer med dystra prognoser med större social ojämlikhet, ekologiska katastrofer och till och med krig, och det i ett tioårsperspektiv. Omöjliga och trolska världar är typiska för holländaren Maurits Escher.

http://vetamix.net/

Related:  Skolapedagogiska tips - inspirationLänksamlingarBlandat materialikt

Långa pass - möjlighet och utmaning Vi har gjort en schemaförändring som gett mig en hel förmiddag med samma elever varannan vecka. Då blev min tanke utmanad. För det mesta arbetar vi gemensamt i matemtiken, språkcentrerat och i grupper. Lärande bedömning och ökad arbetsbelastning med BFL Sedan 2008 har Borås kommun genomfört ett projekt där alla kommunens skolor har implementerat Bedömning för Lärande, BFL. En så storskalig satsning är relativt ovanlig även internationellt sett och i artikeln Evaluating a large-scale implementation of Assessment for Learning in Sweden ges en nyanserad bild av resultatet. Bedömning för Lärande Projektet har sin vetenskapliga grund i forskning om formativ bedömning. I artikeln klargör författarna att begreppet Bedömning för lärande, BFL, handlar om den undervisnings- och lärandeprocess som grundas i forskning om formativ bedömning.

Näktergalens förskola Idag fick vi möjligheten att via FaceTime på ipaden följa Experimentgruppens ena pedagogs (Anna) husbygge. En spännande fm med lyftkranar och stora väggar som lyftes på plats och vi kunde följa allt i direktsändning! Hur gjorde vi det? Pedagogiskt material Här lägger jag upp det pedagogiska material som presenteras på min blogg. Det mesta är mitt eget och mycket är fritt att använda själv, då är det länkar direkt till dokumentet i inlägget. I de fall där jag använt material från andra bloggar och hemsidor finns länkar direkt dit. Om du använder något av mitt material, skriv gärna en kommentar! Det vore oerhört roligt!

Serier i undervisningen – Bamse specialtidningar Bamse specialtidningarrdgrafiska2015-01-07T14:02:46+00:00 Det finns en rad tidningar som Bamseredaktionen har tagit fram i samarbete med olika organisationer som går att beställa i klassuppsättning via nedan länkar. I många fall är det kostnadsfritt att beställa, men undersök saken med respektive organisation. Minecraft En app jag använder emellanåt i undervisningen är Minecraft. På vår skola arbetar vi med tema och vi har bland annat byggt upp små samhällen, både en nutida stad och en forntidsby med hjälp av Minecraft. Men fokus i denna blogg ligger kanske ändå på mina ämnen, matematik och No. Hur kan man då använda Minecraft i matematiken? Eller den första frågan kanske ska vara varför man vill använda Minecraft? På det skulle jag svara att den första orsaken för min del är motivationen.

Formativ bedömning+ kollegialt lärande – NORDSTRÖM EDUCATION Rekommendationer vid införandet av formativt förhållningssätt och kollegialt lärande I det här inlägget sammanfattar jag HUR huvudmän och skolor valt att implementera arbetet med formativ bedömning och kollegialt lärande. Sammanfattningen bygger på redovisningar och erfarenheter från BFL-seminariet under Skolforum 2015 och andra kommuner.

En-till-en Växjö kommun - Part 2 Wolfram Demonstrations Project är en resurs för matematik och NO-ämnena. Där finns en stor mängd olika modeller som man kan använda sig av för att visa och förklara ibland ganska abstrakta fenomen. Genom att få se det som en modell som man kan interagera med, ändra variabler och dra och flytta kan man få en bättre förståelse. Det finns många olika ämnen: För att det ska fungera måste man ladda ned ett tillägg till sin webbläsare, men sedan är det bara att köra igång! De som står bakom Wolfram Demonstrations Project är Wolfram Alpha.

Lindblomskolans förskoleklass Idag har vi tränat på att känna igen siffrorna från 0-10. Barnen fick samarbeta två och två, de la siffrorna i turordning och rätt antal plusplus under. Vi avslutade jobbsamlingen med ett arbetsblad med siffrorna 0-10. Idag har vi fortsatt vårt arbetsområde om vintern. Barnen har fått berätta vad de vill lära sig/veta mer om vintern. Vi började med att göra en tankekarta på vad barnen redan visste om vintern. Tips: Att ta emot en ny klass och kunna elevens namn Att ta emot en ny klass är viktigt. Det kan man göra när man är: nyanställd vid skolanövertar en klass från en annan lärareär tillbaka i tjänst efter ett studieuppbrott

Related:  UR