background preloader

The Graffiti Creator

The Graffiti Creator

http://graffiticreator.net/

Related:  Digital Interactives/GamesdrawingHISTOIRE DES ARTS

Lyser upp området – med graffitihus Två fasader, två gator - och graffiti från marken upp till taknocken. I Malmöstadsdelen Seved har ett helt hus blivit en målarduk. Resultatet? Sveriges färggladaste byggnad. Allting började för fyra och ett halvt år sedan. När Danielle Wendin, 31, flyttade in i en lägenhet på Seved i Malmö kände hon direkt att hon ville göra något i området.

Öva arbetsminne och mönster Forskaren Torkel Klingberg ger svar på några vanliga frågor om arbetsminne. Fungerar barns hjärna på samma sätt som en vuxen persons hjärna? Nej, många funktioner är under utveckling under barn- och ungdomsåren. Barnet och tonåringen måste förstås som individer i sin speciella fas av utvecklingen, inte som små vuxna. Till exempel ger flera studier belägg för att hjärnans belöningssystem fungerar annorlunda för tonåringar.

GÖR EGEN GESSO Har testat att göra egen Gesso och tänkte visa er hur jag gick tillväga. Gesso: Används för att grunda exempelvis canvastavlor eller som i mitt fall, mina mixed media alster som ni kan se mer av här. 2 delar babypuder, försök att hitta en parfymfri variant (talk, gipspulver fungerar också) 1 del färgpigment. #23 – Från en stubbe i en skolskog Fredag förmiddag och dagens lektioner är planerade utifrån insikten att det idag är galet varmt utomhus. Kanske inte den där utgångspunkten i läroplanen som man önskar sig men vi lyckades få till den biten också. Fast det märkte nog inte elverna.

NORMSTORM » FOTOSKOLAN JÖNKÖPING Hej och välkommen till NORMSTORM! Normstorm är ett samarbete mellan Fotoskolan Jönköping och Jönköpings kommun. Fotoskolans bidrag är 16 bilder i 100X140 cm som visas i Juneporten i anslutning till Resencentrum i Jönköping. Utställningen invigs torsdagen den 6/2 kl 15.00 med cider, mingel och lite bildsnack. Här kan du läsa om projektet på Jönköpings Kommuns hemsida och Jönköping Open. Datorbaserad lästräning bra för döva och hörselskadade barn - SkolportenSkolporten Barn som är döva eller hörselskadade kan bli hjälpta i sin läsinlärning när lästräningen kombineras med ljud. Det visar Cecilia Nakeva von Mentzers avhandling där hon har studerat ljudbaserad lästräning för barn med cochleaimplantat eller hörapparat. Varför blev du intresserad av ämnet? – Jag har jobbat som logoped kliniskt både med barn med språkstörning i förskoleålder och barn med lässvårigheter. Jag har även arbetat med döva och hörselskadade barn som har fått implantat och olika typer av hörapparater och jag har tidigare varit med och utvecklat datorprogram som syftade till att förbättra barns uttalsförmåga.

Litteraturbanken Litteraturbankens skola är en resurs för lärare och elever, bibliotekarier och alla litteraturläsare: den är tänkt att fungera som läsarens vägledning till det svenska litteraturarvet. Vid sidan av Litteraturbankens vanliga texter och kommentarer finns här pedagogiska introduktioner, översikter, uppgifter för eleverna och läshandledningar. Vi tror på en litteraturläsning i klassrummet där de flesta texterna läses gemensamt och i samverkan mellan lärare och elever i exempelvis samtal och loggskrivande. Samverkande arbetssätt är extra viktigt vid arbete med äldre och med mer avancerade texter.

Alla prover var bra – men jag hade ingen ork! Tröttheten var förlamande, kroppen värkte och gråten låg ständigt på lur. Ann-Christine Reimer gick till doktorn, men inget syntes på hennes prover. Nu har läkarna äntligen hittat felet – och lösningen på många års lidande… De första symtomen kom redan 2002. En kraftlöshet och en trötthet hon aldrig tidigare upplevt golvade Ann-Christine fullständigt.

Related:  Logo MakingmarieuppmanARTImage GeneratorsImages & Photo EditingArt and ICT