background preloader

IKT

Facebook Twitter

Digitala verktyg att använda i undervisningen.

Added by @mittroligaklassrum Instagram post BITMOJI Med bitmojis kan man göra roliga saker. Du kan skriva ut dem som klistermärken, använda på prov. Skriva ut på post-it lappar med mera. Kommer framöver lägga ut små workshops på roliga saker man kan använ. 15 Digital Book Report Ideas Your Students Will LOVE. Are you looking to jazz up the traditional book report?

15 Digital Book Report Ideas Your Students Will LOVE

Your students would have a blast responding to reading with some of these EASY digital ideas listed below. There is a lot of opportunity for differentiation and reaching all kinds of learning styles with these activities. Friendly Letter: Students can use a program like ABCya's Letter Generator to write a letter written by the main character in the book they are currently reading. Students can choose who their character is writing to for this activity.

The Bad Case of Stripes Video Commercial: Students can use any video platform to create a video commercial for their book to persuade someone to read it. Cereal Box Book Reports: Back in January I blogged about how students could create Cereal Book Book Reports by using a template I created in Google Drawing. Comic Summaries: Use a storyboard/comic creator tool like Storyboard That to create a summary of the book: Click HERE for the listing. Så avslöjar du om sidan är designad för att blåsa dig. Digital undervisning? · Camilla Askebäck Diaz. Fjärrundervisning med Hangout meet. Digitalisering UBF - Distansmöten undervisning. Fjärrundervisning vid stängning. 13.

Fjärrundervisning vid stängning

Mar 2020 | Nadia Bach Andersen Det nya coronaviruset innebär att flera skolor tvingas vidta försiktighetsåtgärder och skicka hem elever och lärare. Här finns hjälp på hur du kan använda dig av fjärrundervisning om din skola tvingas stänga med anledning av den ökade smittspridningsrisken. Vi öppnar samtidigt upp våra resurser så att alla de skolor som önskar får fri tillgång fram till juni. Få fri tillgång till allt vårt material här » Är vi alla redo för fjärrundervisning? Har vi allt på plats? - mickekring. Det finns risk för att personal och elever på skolor, delar av skolor eller stadier kan komma att behöva stanna hemma och det är senast nu som vi behöver se till att vi har verktyg för att kunna fortsätta undervisa eleverna.

Är vi alla redo för fjärrundervisning? Har vi allt på plats? - mickekring

Inte bara de tekniska verktygen, utan framförallt en plan och metod för hur en lärare för exempelvis 6-åringar rent praktiskt håller fjärrundervisning till skillnad från lärare för 12-åringar eller uppåt.Det viktiga här är också att vi utan prestige och ömma fötter verkligen tar oss en titt på om de plattformar och verktyg vi använder verkligen når 100% av alla elever (allt annat går bort). Har vi möjlighet till att dela dokument, köra videokonferenser eller möten, chatt med både ljud och bild som når alla – och vid problem – kan dessa tjänster nås via gästlänk? Kan all personal hantera detta? Kan alla elever hantera detta? Det här inlägget kan komma att uppdateras. Självklart så kommer problem att uppstå, som med allt som är nytt. Support, utbildning och metoder. Distance learning solutions. Lindas IKT-tips. Google har en mängd appar som är mycket användbara i undervisningen.

Lindas IKT-tips

De är enkelt att sammanfoga flera olika appar. I Google Classroom kan du skapa klasser, delge uppgifter, betygsätta m.m Många verktyg kan delas direkt till Google Classroom och det är en bra bas att samla det eleverna gör. I Google presentation kan man skapa presentationer och arbetsblad. Elever kan förutom att ta del av presentationerna även skapa egna. Det är även enkelt att dela presentationer mellan elever när de ska samarbeta. Kreativa appar! – Hospedagogen tipsar! Hospedagogen tipsar om kreativa appar!

Kreativa appar! – Hospedagogen tipsar!

Vi får många frågor gällande appar, vilka är bra? Vilken Green Screen app ska man använda mm. I våra workshops försöker vi tipsa om digitala verktyg, lekmaterial, appar och återbruksmaterial som stimulerar till god undervisning och kreativ lek. Godkända appar och tjänster i Lunds skolförvaltningar - Whitelist. ITG Webtools.

S-ministrar: Skolverket får ansvar för digitaliseringen. Flera internationella undersökningar har bekräftat att kunskapsresultaten nu ökar.

S-ministrar: Skolverket får ansvar för digitaliseringen

Sedan den socialdemokratiskt ledda regeringen tillträdde 2014 har en rad åtgärder vidtagits för att steg för steg återta kommandot över skolans utveckling. Staten tar nu ett allt större ansvar för höjda kunskaper och för lärares fortbildning. Insatser för att stärka jämlikheten görs genom bland annat mer resurser till skolor som behöver det bäst, statliga skolutvecklingsprogram och åtgärder för att de bästa lärarna ska jobba i skolor med tuffast förutsättningar Men mer behöver göras. Anders Hansen: ”Digitala verktyg gynnar de duktiga eleverna” Med årets mest lyssnade sommarprat i P1 i ryggen och sin alldeles egna nya tv-serie i SVT är psykiatern Anders Hansen mer aktuell än någonsin hösten 2019.

Anders Hansen: ”Digitala verktyg gynnar de duktiga eleverna”

Den senaste boken ”Skärmhjärnan” handlar om hur krocken mellan vår urgamla hjärna och den moderna teknologin kan leda till stress och psykisk ohälsa om vi inte gör medvetna val. Hypen är närvarande på bokmässan i Göteborg där han deltar i 12 olika seminarier. Ett av dem hålls på Lärarscenen, inför en publikskara så stor att den sväller ut över gångpassagerna och in i intilliggande utställares bås. Laddskåp för 12 surfplattor. Bra att veta!

Laddskåp för 12 surfplattor

Fraktfritt hela Sverige Rikstäckande leverans i Sverige till huvudentré eller lastbrygga i gatuplan ingår i priset. För privatpersoner skickas skåp under 20 kg till närmaste fraktombud. Inbärningshjälp? Rekommenderar laddkablar. "Mot framtidens skola - med och utan digitala verktyg!" - Tillväxtportalen. ”Skolans digitalisering.”

"Mot framtidens skola - med och utan digitala verktyg!" - Tillväxtportalen

Skriv något om den på Twitter och poppa popcornen… En del förståsigpåare menar att den stjälper mer än hjälper. De hävdar bland annat att eleverna bara får varsin enhet som de knappar på i tid och otid, att digitala resurser enbart stjäl dyrbar lektionstid och distraherar eleverna från undervisningen. Skärmarna ersätter den lärarledda undervisningen. Jag och alla andra lärare som har undervisat i mer digitala miljöer utifrån ett genomtänkt och strukturerat ämnesupplägg och en tydlig planering vet att fallet inte behöver vara så.

Som att man skulle behöva välja det ena eller det andra? Vi är många som länge menat att man måste vara både för och emot skolans digitalisering. Naturligtvis finns det utmaningar kopplade till skolans digitalisering. Låt oss därför se till att undervisa, utbilda och (kunskaps)utveckla våra barn och elever för framtiden – med och utan digitala verktyg, för och emot digitaliseringen! Karolinska Institutet Universitetsbiblioteket. Den här veckan är det Read an ebook week då e-böcker och e-läsning marknadsförs över hela världen.

Karolinska Institutet Universitetsbiblioteket

Men går det lika bra att läsa och lära från en skärm som från tryckt text? Bibliotekarierna Ninna Wiberg (Uppsala universitetsbibliotek) och Caroline Myrberg (KI:s universitetsbibliotek) bestämde sig för att ta reda på var aktuell forskning stod i frågan. Resultatet publicerades i artikeln Screen vs. paper: what is the difference for reading and learning? I tidskriften Insights förra året. Det här är deras syn på saken. Teresa Leijonhufvud – Guldäpplet. Stor guide: 15 sätt att använda appar i klassrummet. "Många elever tycker att de förstår bättre om de kan se saker i 3D. Det kan handla om att vrida och vända på DNA-spiraler eller se sin teckning ”få liv". Utvecklingen av den här typen av appar är på stark frammarsch.

Teknik som tidigare har varit dyr och otillgänglig blir mer och mer prisvärd och enkel att använda. "Appar: Quiver, AnimateAnything, Animal 4D+ "Inlästa läromedel, inläst skönlitteratur och tillgång till talsyntes är bra för de elever som har svårt att ta till sig tryckt text. "I läroplanen står det på ett flertal ställen att ord, ljud och bild ska samspela i skapandet av texter så egentligen är ordet ”alternativt” i rubriken inte helt relevant.

"Att spela in ljudfiler är ett bra sätt att avlasta arbetsminnet då eleverna slipper skriva och lyssna samtidigt vid genomgångar. Så hänger du med i djungeln av digitala verktyg. Med hjälp av informations- och kommunikationsteknik (IKT) finns det stora möjligheter att skapa en mer tillgänglig skola för alla elever. Rättstavningsprogram, pedagogiska appar och möjligheten att spela in ljud, filma och fotografera är funktioner som allt mer börjar leta sig in i skolans vardag. Sara Lindqvist, IKT-pedagog, och specialpedagogerna Karin Källander och Camilla Liljedahl arbetar på Skoldatateket i Stockholms stad och har lång erfarenhet av utlåning, utprovning och kompetensutveckling av alternativa och digitala verktyg. Lärarnas fem favoritappar: Så höjer de undervisningen. I varje nummer av tidningen Skolvärlden delar lärare med sig av sina bästa app-tips till andra lärare under segmentet ”månadens app”.

Skolvärlden har satt ihop en lista med lärarnas tips från vårerminen 2019. Här är fem appar som fem lärare använder till vardags i klassrummet för att höja undervisningen: 1. LegiLexi Format: Fungerar till olika plattformar. Kändisarna existerar inte – men drar in miljoner. Skolan kör med förbundna ögon ner i digitaliseringsträsket. Vad är IKT? Syfte Vad är IKT och hur använder jag digital teknik? Upplägget nedan kan användas i både fritidshem och skola, till exempel i ämnena svenska, samhällskunskap och religion. Läraren reflekterar Det är viktigt att eleverna får fundera på sitt användande av digital teknik och hur den påverkar. Undervisning med hjälp av program. Program, appar och webtjänster.

Vad är IKT? Upptäck våra nya Scratchlektioner. 50 Awesome Apps that Integrate with Google Classroom. For EDU Teacher Tips 2018/2019 - Google Slides. Skev forskningsbild i Skärmhjärnan — Siri Helle. När jag är runt och föreläser om psykologin bakom skärmanvändning händer det att folk blir förvånade. Jag får särskilt ofta frågor av personer som läst Anders Hansens nya bok Skärmhjärnan - hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. De har ofta en bild av att skärmtid i sig är något dåligt som man bör begränsa så mycket det går. De blir förvånade när jag berättar om studier som visar att det också finns positiva hälsoaspekter av skärmtid, och ger råd kring när skärmtid kan vara bra.

Jag har läst boken och tänkte ge min bild av hur den relaterar till forskningsfältet. Min bild är att Anders Hansen är ute efter att driva en tes. Som exempel kan ges kapitlet om barn och skärmar, som går igenom ett flertal studier på hur skärmtid kopplats ihop med psykisk ohälsa hos unga. Mentimeter – utmärkt för snabba avstämningar! – Patricia Diaz. Mentimeter är ett webbaserat verktyg för att skapa interaktiva presentationer där deltagarna kan rösta på olika alternativ eller skriva in sina egna svar. Man kan säga att det är ett presentationsverktyg med ett inbyggt digitalt responssystem som. ”Skärmarna förstör våra barns liv” Handlingsplan för skolans digitalisering den 18 mars - Skoldigiplan. Lärande mötesplats/ Caroline Wiking.

Hjärnforskare varnar: Skolan digitaliseras i blindo. "Skolan behöver digitalisering - inte digitisering" – Alla förstår att internet håller på att förändra vårt samhälle i grunden. Läsa på papper?!? - Per Kornhall. Det finns en mängd studier som visar på problem med digitaliseringen. Mikroskop WiFi Puck. Chargeur 5 Ports USB Champignon – All I Shop. Psykiater varnar för ny folksjukdom: popcornhjärna - Österbottens Tidning.

Missbruksexperten: Mobilen har blivit vår nya cigarett – så blir du kvitt beroendet - DIGITAL DETOX. Vi är dopade av digitalt Dopamin och utsatta för en masspsykos. Men det finns hopp, hävdar experten på missbruk och ”Lyxfällan”-profilen Patrik Wincent. Den postdigitala eran är snart här. Skolans digitalisering. Digitaliseringstakten i den svenska skolan är hög. Från och med läsåret 18-19 har revideringarna av läroplanerna inneburit att alla lärare berörs av digitaliseringen, tidigare kunde man säga ”det berör inte mig”, då det inte stod i styrdokumenten. Den korta kommentaren som blev en novell – Linda Mannila. Min smarta vägg. Anybody can learn. Felix Gyllenstig Serrao Gratis i skolan -

Kriminologen: Så hanterar du ”Momo challenge” på skolan. Skolor varnar för ”Momo challenge” – en utmaningslek bland unga som framställs som farlig och hotfull. . – Oavsett om nätfenomenet är sant eller inte är det bra att man går ut och varnar, menar Maria Dufva, kriminolog som specialiserat sig på brott på nätet. Redan i somras rapporterade flera internationella medier om ”Momo challenge” – en utmaningslek på sociala medier som påstås ha lett till både dataintrång och självmord bland unga i flera länder.

Workshop med Patricia Diaz på Wisbygymnasiet 20180920 - v1.se/vig. Läraren: Så blir programmering roligt. Checklista för att utvärdera digitala läromedel 10 krav. Digitala verktyg stärker svaga elever i matematik.

Gdpr

Unplugged programmering 2018 Skelleftea kommun. Blogg. Blogg. Blogg. Kom igång med programmering. Skolan måste lära ut annat i en digital och föränderlig tid. Forskning: Föräldrarnas mobilberoende kopplas till barns beteendeproblem. Hur man aktiverar en pekare på iPad. Digitalisering i praktiken – vardag som vanligt. LiKA - Start. Kurser. Google Classroom Management Tips. Programmering - Skellefteå kommun. Beslut_avgifter_larplattor_2018. Läraren: Så blir programmering roligt. ”Hög tid att ta tag i skolans digitalisering” Feather Wings Mural. Checklista för att utvärdera digitala läromedel 10 krav. Om cookies på gleerups.se. Hantera personuppgifter i e-post - Datainspektionen. Appar på Skapaskolan. Unplugged programmering 2018 Skelleftea kommun. Nu rullar Bergets digitala årshjul. Blogg. Logga in - Digikoll.

Om du uppmanas att godkänna nya villkor i Apple School Manager eller programmet för enhetsregistrering - Apple-support. MIK, medie och informationskunnighet. Mikoteket. MIK för mig - digital utbildning.

Källkritik

MIK för mig - digital utbildning. Mobilförbud i skolan? Vi ställer fel fråga - Per Axbom. ”Ska alla bli programmerare nu eller?” Ägna en timme åt internet! - Surfa Lugnt. Åldersgränser på sociala medier – Är det bra? Schysst på nätet. NoK Digi 171011 webb. Digitala lektioner Årskurs: 1-3 + 4-6. Digital kompetensutveckling för lärare. 10 bästa bildbankerna med gratis bilder till bloggen - Influencers of Sweden. 21st century learning design: Course 1 - introducing 21CLD. Creative Commons Sverige. Varför behöver vi förstå programmering? – Digitala lektioner. Använda iPaden som dokumentkamera.