background preloader

How to Draw, Draw Step by Step, Draw Anime, Draw People, Learn How to Draw, Drawing Tutorials, Draw Dragons, Draw Tattoos, Draw Cars & More, Free Online!

How to Draw, Draw Step by Step, Draw Anime, Draw People, Learn How to Draw, Drawing Tutorials, Draw Dragons, Draw Tattoos, Draw Cars & More, Free Online!

http://www.dragoart.com/

Related:  Blandatmåla rita skrivaPlaneringBildbild

Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk. nybörjare, distresser, färglägga, refill ink, stämpla, motiv För en månad sedan testade jag att färglägga mina stämplade motiv med distresser istället för pennor och sedan var jag fast. Även om det kräver mycket övning så är det så kul. Det har inte blivit så många kort men mycket målande på sistonde.

Monsterbokmärken. Häromdagen snubblade jag över en himla rolig tutorial på nätet, hur man gör hörnmonsterbokmärken. Så idag satte jag mig ned med papper, penna, lim och sax. Och kamera såklart! Såhär går det till på ett ungefär: Bokmärken Jag såg de här häftiga bokmärkena och ville göra en egen variant, så här kommer de! Det finns fyra olika ark med bokmärken. Storleken kan skilja sig något mellan bokmärkena. Färglägga får du göra själv! Klipp sedan ut bilden och limma på en bit färgad kartong eller kraftigt papper. bilduppgifter En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material. Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans. Läraren gör sin bild och eleverna gör sina.

Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor. Från början skall eleverna inte veta vad det skall bli utan får i uppgift att göra ett antal färgpluttar på ett papper. När färgen torkat ger man dem var sin penna - helst en tunn svart penna, men det går med blyerts också. Sedan skall de göra karaktärer av sina färgpluttar. Uppgiften är att få fram olika uttryck och stämningar med bara några streck. Såhär la jag upp min lektion i åk 4: Texteffekter: dekorera handskkrivna kalligrafi initialer och anfanger Det är alltid roligt att ”piffa upp” anfanger, initialer eller hela ord skrivna i lite större storlek, och här följer ett par exempel på hur man kan göra. Sjävklart kan man göra mycket mer – och annorlunda – än så här! Jag har använt ganska breda pennor till dessa exempel – från 6 mm och upp till 15 mm. Man får liksom bättre plats att arbeta då! :) Skugga

LEKTIONSFÖRSLAG: Bildpromenad, frågorna, delat ordförråd med författarna, och fantasin Nu ska vi göra en bildpromenad. Varsågoda. Här är illustrationen: Det är att sätta ord på det faktiska. Jag ser en flicka. framfc3b6r-mittemellan-och-bakgrund Bildlärarbloggen En bildlärares vardag framfc3b6r-mittemellan-och-bakgrund 09 Jan 2016 Lämna en kommentar av Åsa i framfc3b6r-mittemellan-och-bakgrund Musikens ”mäktiga vågor” i klassrummet Träffade en av mina första elever och eleven berättade om sina minnen. – Musiken, sa eleven. Alltid musiken och så alla dina högläsningar. Jag var noga med att välja ut det eleverna själva ännu inte var bekanta med. Både då det gällde musik och litteratur. Jag spelade sådant de själva inte lyssnade till.

fyrfemmansc.blogg.se - Silhuettmålning I våras arbetade vi med att skapa silhuetter i bildämnet. En Silhuett/siluett är bilden av en person, ett objekt eller landskap som enbart består av en kontur och där det som är i silhuett ofta är svartfärgat. Termen Silhuett, som har fått sitt namn efter fransmannen Étienne de Silhouette (1709-1767), användes till en början under 1700-talet för att beskriva profilporträtt eller andra bilder utklippta i tunt svart papper (Wikipedia).

Skisser & Text Så var det fredag igen och helg! Hoppas din vecka varit fin... Min vecka har varit fylld av skisserier. Hjälp:Pedagoger - Wikimini, encyclopedin för barn Från Wikimini, encyclopedin för barn En varelse från den grekiska MYTOLOGIN ? En fotbollspelare i det portugisiska landslaget ? KONSTENS GRUNDER NR 4, RUM Under de första veckorna på vårterminen kommer jag att arbeta med Konstens grunder nr 4: Rum/perspektiv. Här kommer min planering inför detta. Börja med att visa målningen av John Sloan , South Beach Bathers, 1907-190Position – Föremål längst ner på bilden är närmare oss, och föremål längst upp är längre bort.

Related:  drawingDrawing&PaintingCoursArtDrawingSpecialized - Drawing and PaintingbjmeachamAnglaishow to drawGraphic/Web DesignGRAPHICTutorialDrawing & Graphic DesignsherridstutorialPreferitighostdreams