background preloader

Digitala självrättande matematikprov och uppgifter

Digitala självrättande matematikprov och uppgifter

https://www.edqu.se/

Related:  MatteMatte

Matematik med alla sinnen med Numicon laborationslåda Engagerad i matematik Grundskola kampanj Kampanjer Liber Numicon är en laborationslåda som hjälper barn att förstå tal, antal och talrelationer. Det är ett multisensoriskt material med en arbetsgång som har visat sig mycket framgångsrik för elever med speciella behov. Barnen upptäcker att siffror och tal inte förekommer slumpmässigt, utan att de är en del av ett högt organiserat system. Ett rikt material, med uppföljning!

Rebeckas stjärnor! : Math Bug och Math Tub Idag provar vi två nya appar där stjärnorna tränar samma förmågor som vi övat i matteboken och olika arbetshäften under veckan. Förmågorna vi övar är positionssystemet samt att multiplicera med stora tal. Math Bug I denna appen övar man positionssystemet. I och med att man kan öva positioner ända ner till tiondelar och hundra delar fungerar appen ända upp i år 6 me> Träna minnet Stärk minnet med en minnespromenad Ju fler sinnen som är inblandade när du lär dig något, desto bättre minns du. Om du till exempel behöver lära dig ordningen på något kan du visualisera det under en minnespromenad. Gå en runda som du gått många gånger...

Diamant Diamant är ett diagnosmaterial som kan användas som stöd för att bedöma elevers kunskaper i matematik. Diamant utgår från Lgr11 och är utvidgat till att omfatta kursplanen i matematik till och med årskurs 9. Materialet består av 127 diagnoser. Diagnoserna ska användas för att kartlägga hur långt eleverna kommit i sin matematikutveckling. Träna multiplikation med spel 8 sekunder sedan: Någon fick alla rätt på nivå 11. En faktor är 8 som tog 4 minuter. 10 sekunder sedan: En elev fick alla rätt på nivå 1. Multiplikationstabellen Att behärska multiplikationstabellerna är en basfärdighet som du behöver kunna. Beroende på HUR du vill öva så finns här ett antal verktyg: Spelmiljö: Aliens attack (enkelt spel där du skjuter ner tex 2x2)Math Invaders (tränar även andra räknesätt, mera avancerat)Hoppande Pingviner (multiplayer möjligt)Granny Prix (gamla tanter tävlar i rullstol)Mathman (ät upp monster i din väg, påminner om Pacman)Mathmodels Mangahigh (tränar flera räknesätt, kräver inlogg, får ni av mig vid behov) Vårt skolid är 135268 Lösenord och inlogg är samma. Ni kan låna det jag sa i fredags)Bidmaster och Bidmasters lite

Sökresultat AS = Addition och subtraktion AS 1 Lilla Plus och Lilla Minus i talområdet 0-5 (+0, -0, +1, -1, +2, -2) word AS 1 Lilla Plus och Lilla Minus i talområdet 0-5 (+0, -0, +1, -1, +2, -2) PDF AS … Läs mer Här kommer några övningsuppgifter till Lilla Plus. Läs gärna först ”Strategier och tips till Lilla Plus” A=Addition A1 Lilla Plus talområdet 0-5 (+0, +1, +2) word dok A1 Lilla Plus talområdet 0-5 (+0, +1, +2) PDF A2 Lilla Plus talområdet … Läs mer Klicka på länkarna nedan! Hälften så många hamstringsskador med tyngre styrketräning Hamstringsskador tillsammans med lårskador och knäskador är de vanligaste skadorna inom fotboll. På elitnivå är hamstringsskador den enskild mest vanliga skadan (1). Få sporter har så bra data när det gäller skador som fotbollen men den information som finns för andra idrotter med maximala sprinter likt amerikans fotboll, australiensisk fotboll och rugby pekar också på att skador i hamstring är den vanligaste eller bland de vanligaste skadorna (2, 3, 4).

Struktur i matematiken även utanför klassrummet En av fördelarna med att använda ett läromedel är att elever och deras föräldrar får en överblick och en struktur över det område i matematik man jobbar med. Flera föräldrar har efterfrågat någon typ av sammanfattning eller lathund för hur man räknar på olika sätt. Som jag tidigare skrivit om så tror jag att boken skapar en trygghet för att den ger struktur och man kan titta framåt och bakåt och se exempel på vad man ska kunna. Om man inte har en bok behövs en annan struktur. Under lektionstid är det jag som lärare som skapar strukturen genom att tala om vad målet är med lektionen och hela temat är, vad vi ska göra och hur jag kommer att bedöma det. Men jag upplever att detta räcker inte!

Grafräknare.se - Din grafräknare online! Välkommen till Grafräknare.se OBS, grafräknaren visas inte just nu då din skärm är för liten. Den här sidan tillhandahåller en enkel grafritande räknare. Den är perfekt för ungdomar som har kommit till stadiet där man lär sig att läsa och rita funktioner. Grafräknare.se gör det enkelt att på en stor skärm kunna visa upp en graf för flera elever samtidigt och passar därför ypperligt för mattelektioner. Grafräknaren är inte superavancerad, men har den funktionaliteten som krävs för att på ett enkelt sätt visa grafer.

Om gratismatte.se gratismatte.se blir ett allt mer använt verktyg! Under senaste året har vi passerat 12 000 användare! Härligt att vi gör skillnad! Vi som skapar gratismatte har tjugo års erfarenhet av spännande matte i många olika skolor. Nu ger vi alla samma härliga chans att utveckla sin matte; du som är elev, du som är förälder och du som är lärare. För dig som är ELEV finns mängder av olika kunskapsområden att välja bland. Division (Skolår 4, De fyra räknesätten) Henrik har 12 spännande böcker som han och två vänner vill läsa. De delar upp dem mellan sig så alla får lika många var. Hur många får var och en? Matteplaneringar I steg 3 kommer vi att jobba med tid, tabeller och diagram. Lärandemål Du ska kunna… olika enheter för tidräkna med tidskriva datum på olika sättkunna läsa av enkla tabellerkunna läsa av stapeldiagram, linjediagram och cirkeldiagram I steg 2 kommer vi att jobba med multiplikation och division.

Related: