background preloader

Vattnets kretslopp (Mellanstadiet) - Geografi

Vattnets kretslopp (Mellanstadiet) - Geografi

http://www.youtube.com/watch?v=YFhAC-oqtlg

Related:  miljö

Tankar om energi Tankar om energi Ämnen: Fy, Bi, Ke, Ge, (Tk, Sh, Hkk) Energi finns överallt och vi använder den hela tiden, fastän den inte ens syns. Men vad är egentligen energi? Geografi Klicka på de olika delmomenten i geografi till vänster, för att komma till önskat område.Fler ämnesområden kommer att läggas in allt eftersom. Nedan hittar du dessutom lite roliga övningar i namngeografi och google earth. Namngeografi. Massor av olika interaktiva övningar. Allt från Sveriges län, till länder och huvudstäder, men också om världens största sjöar, bergskedjor mm. Jättebra och kul! Lab: Elektricitet Laboration där eleverna bland annat får öva på att mäta spänning, ström och motstånd. På den här sidan finns förslag på laborationer kring: Sluten krets Seriekoppling Parallellkoppling Mäta spänning Mäta ström Mäta motstånd Klipp

Bild och geografi – Kartor beskriver världen Genom undervisningen i ämnet geografi ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att: göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker, Undervisningen i geografi ska behandla följande centrala innehåll I årskurs 4–6 Bekräftad härdsmälta i Fukushima - Syre - grönt nyhetsmagasin Benita Eklund Syre 24 mars 2015 Nu finns det till sist svart på vitt. Vilken nytta har vi av naturen? Undervisningen i ämnet biologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om biologiska sammanhang och nyfikenhet samt intresse för att veta mer om sig själva och naturen. Det här undervisningsstödet fokuserar på ekosystemtjänster. Under fliken Om ekosystemtjänster ges en introduktion i vad det nya begreppet i kursplanen innebär. Här finner du också en översiktsbild som illustrerar fyra områden där naturen är till nytta för människan. Övningar som visar på progression Undervisningsstödet i grundskolan är uppdelat i årskurs 1-3, 4-6 och 7-9.

Geografi, Sveriges landskap och län Sverige har ett gammalt system av landskap som inte används annat än inom turism och i grundskolan längre. Ändå är det ett tydligt och enkelt sätt att lära sig mycket fakta om Sverige när man lär sig mer om Sveriges landskap. Kartorna kan laddas ner, 100dpi för skärm eller 300dpi för skrivare, här: Landskapen är (i bokstavsordning): BlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästergötlandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötlandLärarhandledning - Sveriges landskap I nutid är det istället Sveriges län som är viktiga.

Matspjälkningen Animerad film om matspjälkningen En liten animerad klickbar film om matspjälkningen. Stegför steg förklaras på svenska. Länkbiblioteket Tipsa gärna om fler bra länkar genom att maila oss! Markeringar: E = den här länken passar bäst till eleverL = den här länken passar bäst till lärareE / L = den här länken passar både lärare och elever Geografi spel Geografi beskriver hur jordytan ser ut, förklarar varför den ser ut som den gör och sätter det i relation till hur människans aktivitet påverkar och påverkas av jorden. Träna detta i dessa geografispel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Geografi. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Sveriges landskap

Skola och förskola Vi tror på barnen. Vi tror att handlingskraft och framtidstro hos nästa generation krävs för att kunna anta de stora utmaningar vi står inför. Och vi tror att en konkret och viktig miljöfråga som nedskräpning är en bra pedagogisk utgångspunkt i lärandet för en hållbar utveckling. Här erbjuder vi användbara verktyg och material för lärare och pedagoger. Hur källsorterar vi i förskolan och skolan Hur stort är ditt avtryck? Den 2 augusti 2017 inträffade ”Overshoot day”. Då hade vi, på sju månader, förbrukat årsproduktionen av ekologiska resurser för 2017. Resten av året lever vi över jordens tillgångar. I Sverige ligger vi på tionde plats när det gäller det ekologiska fotavtrycket i världen. Skulle alla leva som vi gör i Sverige hade vi behövt 4,2 jordklot, skrämmande eller hur?

De globala målen i dagspolitiken Höstens skolstart kommer att präglas av valrörelsen för Sveriges alla SO-lärare. Samtidigt har vi en tajt planering att hålla oss till när vi vill få in både det centrala innehållet, testa av kunskapskravens förmågor och arbeta mot ämnenas syften. Det finns även andra mål att jobba mot.

Related:  KemiTEMA - GÖRA SKILLNAD - VATTEN