background preloader

Periodiska Systemet (Swedish Periodic Table)

Periodiska Systemet (Swedish Periodic Table)

Great iPad Apps for learning Science Through 3D Technologies and Interactive Simulations September 18, 2015 There are tons of iPad apps for making science learning fun and enjoyable. Over the past few years we have reviewed and recommended some excellent science apps for both teachers and students ( check out this page to see some examples). However, today we are particularly highlighting apps that approach science through 3D technologies and interactive simulations. 1-Anatomy 4D ‘Through this free app and a simple printed image, Anatomy 4D transports students, teachers, medical professionals, and anyone who wants to learn about the body into an interactive 4D experience of human anatomy. 2- Visual Anatomy Lite ‘Visual Anatomy Lite is an interactive reference, and education tool. 3- Bone Genius ‘Bone Genius makes learning skeletal anatomy fun! 4- The Brain AR App ‘The app lets you explore the layers of the head from skin, muscle and skeleton down to the inner areas of the brain. 5- Human Anatomy 6- Elements 4D 7- BioDigital Human

Dåliga ledningsnät kräver mycket pengar - Boden Ledningsnätet i Boden omfattar 500 kilometer vattenledningar, 400 kilometer avloppsledningar och 200 kilometer dagvattenledningar. – Att byta ut allting skulle kosta ett par miljarder kronor, säger VA-chefen Jan Lundberg. I Boden ska en VA-plan ligga klar vid årsskiftet. Den omfattar kommunala nätet, enskilda anläggningar, kommunens exploateringsplaner och miljöpåverkan på vissa sjöar i Boden. Nuläget har analyserats av ett konsultföretag. – Ledningsnäten har en reinvesteringstakt på 300 år, förklarar Jan Lundberg. Detta läge är inte ovanligt i mindre kommuner. – Vi kan inte skjuta upp detta i all oändlighet för då väntar enorma investeringar. Svårigheten är att bedöma livslängden på systemen. – Vi har gamla ledningar inne i stan´ som legat länge, men som är jättefina, konstaterar Helene Eriksson, enhetschef vatten- och avlopp. Det som läggs i dag, exempelvis PVC-rör och slangar, vet man inte livslängden på eftersom ledningarna inte legat så länge i backen.

iPad-appar i skolans värld: Matte NE har precis släpp en hel svit med appar för yngre barn. Det är appar för lästräning och taluppfattning och man behöver ha en personlig inloggning för att får prova och sedan behöver kommunen köpa ett tilläggsavtal för att man ska kunna ta del av dem i fortsättningen. Det handlar om: Dra bokstäver på rätt plats. Välj först räknesätt genom att gå in i rätt "bok". Här får du upp ett tomt papper med ljudning till det du skriver. Denna app är väldigt lik book creator. du kan skapa en bok och i den kan du skriva, rita, lägga in bild, video och ljud. Bygg pussel med 4, 6 eller 8 bitar. Här finns också samma möjlighet till att sätta samman ord som i stava-appen ovan. Sortera figurer och former. Räkna prickar på tärningen eller saker. Här kan man lätt bara sitta och klicka på siffrorna och gissa sig till det rätta svaret. Slutkommentar: Javisst är det stilrena appar men att lägga ner en abbonnemangskostnad på detta som man kan köpa och ha tillgång till en gång för alla hade inte jag gjort.

Vatten och avlopp - Bodens kommun Rent vatten är en förutsättning för själva livet. Självklarhet för oss i Sverige, men en dyrbar bristvara i många delar av världen. I Bodens kommun har vi i det närmaste obegränsade mängder av gott och friskt vatten. Men det är också en känslig resurs som måste skyddas mot föroreningar. Även om vi har bra vattentäkter så kräver vattnet en omfattande behandling för att bli av hög kvalitet och ha god smak. Vattnet i det kommunala vattenledningsnätet håller god kvalitet. I Boden är vattnet mjukt, vilket innebär att du kan använda mindre tvättmedel. Innevånarna i Boden använder i genomsnitt 200 liter vatten per person och dygn. I Bodens kommun ansvarar Tekniska förvaltningen och dess VA-avdelning för vattenförsörjning, avlopps- och avfallshantering. Allmänna bestämmelser för användare av Bodens kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar, ABVA, samt Information till fastighetsägare om nyttjande av Bodens kommuns allmänna vatten- och avloppstjänster hittar du längst ner på sidan.

Elsajten - Svensk energi Välkommen till Elsajten! Elsajten är Energiföretagens sätt att försöka förmedla det vi vet om hur vi producerar el i Sverige och förser hem, skolor och arbetsplatser med elenergi via elnätet. El är ju en fantastisk energiform som kan användas till allt från att ladda eltandborsten till att driva tåg. I Sverige har vi dessutom förmånen att kunna producera stor del av vårt behov av elenergi med hjälp av vattenkraftverk, en energikälla som är både förnybar och koldioxidsnål. Med Elsajten vill vi hjälpa till att skapa ett intresse och ett miljöengagemang hos ungdomar, så att de blir medvetna om att elenergi är en energiform med hög kvalitet. Så fungerar Elsajten Elsajten är anpassad till Lgr11 och hjälper dig som lärare att utveckla elevernas förmågor i naturvetenskap, framför allt i ämnet fysik och i viss mån i ämnet teknik. Diskutera och argumenteraPlanera och genomföra en undersökningBeskriva och förklara naturvetenskapliga begrepp Planering och upplägg

Related: