background preloader

EU – en överblick

EU – en överblick

http://europa.eu/kids-corner/index_sv.htm

Related:  GEOGRAFI

Evas Superkoll Säsong 1, Del 1-5 samhällskunskap Säsong 1 Eva Funck ger sig ut i verkligheten för att förklara och berätta om allt det där vi har omkring oss, men inte riktigt vet varför det finns. Del 1: Skrock. Eva berättar om varför det finns skrock och var olika skrock kommer ifrån. Del 2: Lucia. Europa Direkt - Göteborgs Stad Det här kan du göra hos oss Hos oss kan du låna böcker om EU och hämta gratis informationsmaterial. Via vår länksamling finner du EU-information och länkar där du själv kan beställa informationsmaterial. 31 kvinnor som är viktigare för svenska elever att lära sig om än namnen på nazistiska generaler Under torsdagen släppte Dagens Nyheter en granskning om att historieböckerna i svenska skolan har glömt kvinnorna. I en av de granskade böckerna framgår det att det finns fler namngivna nazister än kvinnor i en tredjedel av boken. 31 nazister och 21 kvinnor. Böckerna som granskats är skrivna för den läroplan började gälla 2011och som hade högre krav på jämställhet i undervisningen. Att det trots det ser ut som det gör är orimligt.

Recension av Geo Elevation - Appen med tydlig profil Användningsområden Att göra en profil över ett område kan vara ett effektiv verktyg när eleverna ska geografiska analyser. Tyvärr har jag allt oftare valt bort metoden, eftersom det tar lite för lång tid att göra en snygg profil för hand. Kort om EU:s institutioner - EU-upplysningen vid Sveriges riksdag I Sverige har vi riksdag och regering. I EU finns EU-kommissionen, Europaparlamentet och ministerrådet. Dessa tre EU-institutioner beslutar tillsammans om de allra flesta EU-lagarna. Men de har olika roller och uppgifter. Sju institutioner Alla Människor! Film: De mänskliga rättigheterna på 2 minuter Filmen berättar om vad FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna är och hur de kom till. Se filmen!

Geografi Klicka på de olika delmomenten i geografi till vänster, för att komma till önskat område.Fler ämnesområden kommer att läggas in allt eftersom. Nedan hittar du dessutom lite roliga övningar i namngeografi och google earth. Namngeografi. Övningsuppgifter - Riksarkivet Ragnar Spela spelet om Ragnar Bäckström Läsövning om vad som hände med Ragnar Bäckström. Följ honom från spansk-amerikanska kriget via Filippinerna till Australien. (nivå 1) Husförhöret

Recension av Min geografi - Färdighetsträna länder, flaggor, städer och landskap Användningsområden Min geografi har kartor över hela världen som man kan träna på. Här finns varje världsdel och under dessa finns länder, flaggor, huvudstäder och för några länder finns territorium, delstater, regioner, departement eller län. I Sverige finns övningar kring landskap, landskapsvapen, landskapsblommor, landskapsdjur, län, länsvapen, städer, städer (svårare), sjöar och ishockeylag.

Related: