background preloader

Europas flaggor

Europas flaggor

http://www.ungafakta.se/pyssel/mala/europaflaggor/

Related:  □□ FN-Dagen - BarnkonventionenGEOGRAFIKartor

Geografi Klicka på de olika delmomenten i geografi till vänster, för att komma till önskat område.Fler ämnesområden kommer att läggas in allt eftersom. Nedan hittar du dessutom lite roliga övningar i namngeografi och google earth. Namngeografi. Massor av olika interaktiva övningar. Allt från Sveriges län, till länder och huvudstäder, men också om världens största sjöar, bergskedjor mm. Tülays IKT-sida: Visualiserade kartor Visual Storytelling i skolan Projektet syftar till att på ett mer systematiskt sätt tillgängliggöra den kraft som visual storytelling och interaktiva statistikvisualiseringar kan skapa för elever och deras lärare. If it were my home

SLI.SE - FN & UNICEF - En översiktsfilm om FN och barnkonventionen Utbildningsradion, 2013, Från 6 år, 14 min. U102763-01 Del 1 av 16. Ami, Bruno, Coco och Dani får en chans att rädda teatern från nedläggning. På sjukhuset opereras ett trasigt ord som lämnats in akut, och i Bokstavsbutiken får butiksbiträdet Dick en chans att övertyga en kund som tvivlar på nyttan med bokstäver. Recension av Min geografi - Färdighetsträna länder, flaggor, städer och landskap Användningsområden Min geografi har kartor över hela världen som man kan träna på. Här finns varje världsdel och under dessa finns länder, flaggor, huvudstäder och för några länder finns territorium, delstater, regioner, departement eller län. I Sverige finns övningar kring landskap, landskapsvapen, landskapsblommor, landskapsdjur, län, länsvapen, städer, städer (svårare), sjöar och ishockeylag. I spelläget väljer man om man vill lära sig, öva, göra ett prov eller testa slumpmässig vad man kan. Det är jättebra att det finns alla dessa olika träningsmöjligheter.

Musikbloggen Fjäriln vingad av Carl Mikael Bellman som levde på 1700-talet Fjäriln vingad syns på Haga mellan dimmors frost och dun sig sitt gröna skjul tillaga Geografi spel Geografi beskriver hur jordytan ser ut, förklarar varför den ser ut som den gör och sätter det i relation till hur människans aktivitet påverkar och påverkas av jorden. Träna detta i dessa geografispel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Geografi. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn.

På väg till skolan (Bio) De bor på fyra avskilda hörn av vår planet men delar en oerhört törst efter kunskap. De vet att utbildning och kunskap är avgörande för deras framtid, och kanske till och med deras överlevnad. Från de farliga savannerna i Kenya till de slingriga stigarna i Marockos atlasberg, från den tryckande hettan i södra Indien till de vidsträckta och svindlande platåerna i Patagonien delar dessa barn ett mål och en dröm. Jackson, Zahira, Samuel and Carlito är hjältarna i På väg till skolan, en film som visar vad de fyra eleverna dagligen måste konfronteras med och besegra – enorma avstånd över förrädiska landskap, ormar, elefanter, banditer – för att ta sig till sitt klassrum.

Kurs - Geografi (Grundskolan) Kursplan - Geografi Förutsättningarna för liv på jorden är unika, föränderliga och sårbara. Det är därför alla människors ansvar att förvalta jorden så att en hållbar utveckling blir möjlig. Samspelet mellan människan och hennes omgivning har gett upphov till många olika livsmiljöer. Geografi ger oss kunskap om dessa miljöer och kan bidra till förståelse av människans levnadsvillkor.

Related: