background preloader

Öjaby skolbibliotek - Valet 2014

Öjaby skolbibliotek - Valet 2014
Related:  no/so

Planering: Världsreligionerna i åk 3 Här har jag gjort en åk 3-planering för ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt kring världsreligionerna. Försöker få in så mycket som möjligt av språkutveckling i ämnet med läsfixare, VÖL, VENN och textkopplingar. En läsande klass-texterna från PULS SO-boken kommer väl till pass. Lektion 1: Världsreligioner VÖL-modell (vet, önskar veta) Film sli: Religionskunskap för barn Läsa lektion 46 ELK PULS SO-boken Skriva nyckelord på tavlan Återberätta VÖL (lärt oss) Lektion 2: Titta på LPP tillsammans. Eleverna får ge förslag på arbetssätt.Abrahams rötter Läsa berättelsen om Abraham Se bildspel och släktträd om Abraham och hans ättlingar Sammanfatta berättelsen med egna ord Skriva utifrån bilder Lektion 3: Kristendom: Film: Mötesplats jorden Rutsystem för alla religioner med symboler, högtider, byggnader, ledare. Lektion 4: Judendom ELK lektion 47: Aron går till synagogan Bildspel Film: Mötesplats jorden Rutsystem fylls på. Lektion 6: VENN-diagram Jämföra de tre religionerna.

Studiematerial Det pedagogiska materialet är indelat i två olika nivåer: grundläggande och fördjupande. Materialet är gratis, kan beställas i klassuppsättningar och hålls ständigt aktuellt. Allt tryckt material finns också som pdf och kan laddas ner för eget bruk. Till materialet finns frågor och övningar. Grundläggande Riksdagen en kort vägledning handlar om riksdagens roll i samhället. Seriehäften Tecknade serier om hur man kan påverka politiska beslut, demokrati och om samhällets inkomster och utgifter.Beställ eller ladda ned seriehäften Webbspelet Rixdax Rixdax är ett webbspel som ger eleverna grundläggande kunskaper om riksdagens arbete och möjlighet att testa vad de kan. Fördjupning Vi erbjuder fyra studiehäften som fördjupar kunskaperna om riksdagen. Därför demokrati Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma. Sveriges fyra grundlagar För att ett samhälle ska fungera behövs det spelregler. Arbetet i kammare och utskott

Snilleblixtarna i Sverige Dags att välja politisk camping Om du läser den här texten så är du förmodligen intresserad av nyheter. Och politik. En stark och tydlig trend i amerikansk nyhetsförmedling är det som kallas ”explainer journalism”. New York Times The Upshot gör det. Mest uppmärksammat är kanske Washington Posts tidigare superbloggare Ezra Klein som i våras lanserade nyhetssajten Vox.com. Uppdraget var att göra nyheter mer lättsmälta – genom att ”rosta dem till perfektion med en droppe olivolja och ett stänk havssalt”, som Ezra Klein själv sa, fritt översatt. Enkelt uttryckt: explainers är korta videoklipp som lätt kan delas i sociala medier och som på cirka 60 sekunder beskriver ett problem - och en eventuell lösning. Vi är många som knarkar nyheter, men handen på hjärtat: kan du förklara Ukrainakrisen, bitcoin eller jobbskatteavdraget efteråt för en fyraåring? Det går så klart att argumentera att journalistik i alla tider har haft i uppdrag att förklara. Men det går också att argumentera för motsatsen. Vi vill veta vad du tycker.

Varje sekund i fem års tid har NASA tagit en bild av solen. Resultatet är häp... Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt? I Delbarts Community kan vem som helst posta sina listor, favoritklipp & andra roliga saker! NASA har varje sekund de senaste fem åren tagit otroligt detaljerade bilder av solen. Tänker man sedan på att värmen från det där gigantiska eldklotet är det som bidrar med värme här på jorden, ja då känner i alla fall jag mig som den mest obetydliga lilla plutt som världen någonsin skådat. Det här tog andan ur mig, det måste jag säga. Gillade du den här artikeln?

untitled Ismannen Ötzi är 5 300 år | MiniBladet Sydsvenskan Forskare har försökt återskapa Ötzis utseende. Så här såg han förmodligen ut. Ötzi är 5 300 år gammal. Han kallas ismannen och hittades i Österrike år 1991. Ötzi var 45 år när han dog. Tidigare undersökningar har visat att Ötzi var tatuerad. Ötzi dog troligtvis under sommaren för 5 300 år sedan. Forskare har haft stor hjälp av Ötzi. Rebus Vad hade Ötzi när han hittades? Bildlicens: CC BY-SA 3.0 Bild: Thilo Parg Ötzi är 5 300 år. Ismannen dog när han var 45 år. Ötzis kropp hittades 1991. Forskare tror att Ötzi dog när han fick en pilspets i ryggen. Ötzi har hjälpt forskare.

valet 2014 Världens Häftigaste

Related: