background preloader

Kikora.se

Kikora.se

http://www.kikora.se/

Related:  Matematik - intressanta grejerMatteData

Lärare - Matematikvideo Använd Matematikvideo i din undervisning! Förbered eleverna inför lektioner eller prov och minska din egen tidspress att hinna allt. Ge elever som behöver repetera eller har missat lektioner ett verktyg där de kan plugga när de vill och så ofta de behöver. Låt eleverna träna på självrättande övningar där de också får tips och förklaringar. Eleven ser också vad som har gått bra och vad de behöver träna mera på. Resultaten sparas och de kan se vilka moment de har klarat av.

Babakus är en app för personer med dyskalkyli Babakus är den första appen i världen som är specialdesignad för dyskalkyliker. Appen är både en träningsmetod och en räknare. Dyskalkyli handlar om matematiksvårigheter. ”Dyskalkyli är när man har specifika räknesvårigheter som inte har sin grund i en allmänt svag begåvning eller bristande skolgång. Ungefär 20-25 % av skoleleverna får av olika orsaker svårigheter i sin matematikinlärning och cirka fem procent av Sveriges befolkning beräknas ha stora räknesvårigheter”. Appen Babakus är en visuell räknare för de fyra räknesätten. Med Babakus som hjälp kan elever med dyskalkyli räkna ut matteuppgifter.

Det kan du göra med en 3D-skrivare Vad kan egentligen en SO-lärare göra med en 3D-skrivare? De flesta förknippar nog 3D-skrivare med teknikämnet eller med estetiska ämnen. Men faktum är att vi har uppskattat skolans skrivare väldigt mycket och har hittat flera användningsområden för den. Jalusimetoden - Lexikon Lexikon Multiplikation är en matematisk operation som definieras på ett sätt men kan utföras på flera olika sätt. Multplikation av två heltal definieras som upprepad addition. T.ex. betyder "3 multiplicerat med 4" att man ska addera 3+3+3+3. I vardagligt tal säger man ofta "gånger" istället för "multiplicerat med". Piccollage för barn, slipp all reklam□ – IKTsidan Av en händelse snubblade jag över denna version av Piccollage och blev så glad. Kanske har du redan sett den eller så har du liksom jag strävat på med ”den vanliga Piccollage” eftersom den är så bra för barn och elever att göra collage med (för att inte säga personal) ? Nackdelen med den är all reklam, reklam som stör och som dessutom inte alls är lämplig för den åldersgrupp som oftast använder den.

Vi lyfter tillsammans I torsdags när vi arbetade med multiplikationstabellernas mönster kom Emil till insikt om en viktig sak! En grupp har matte hela förmiddagen. Då brukar vi ha olika stationer där vi tränar på olika saker. Idag upptäcker vi multiplikationstabellen med hjälp av BeeBots. Mät buller med din mobiltelefon - Arbetsmiljöverket Hur fungerar appen? Applikationen använder sig av mobiltelefonens inbyggda mikrofon för att mäta ljudnivån i omgivningen. Det innebär att värdena kan skilja sig åt mellan olika telefoner beroende på variationer i mikrofonernas känslighet. Bullermätaren är inte likvärdig med en professionell bullermätare utan ger ungefärliga värden.

Grafräknare.se - Din grafräknare online! Välkommen till Grafräknare.se OBS, grafräknaren visas inte just nu då din skärm är för liten. Den här sidan tillhandahåller en enkel grafritande räknare. Den är perfekt för ungdomar som har kommit till stadiet där man lär sig att läsa och rita funktioner. Matematik med alla sinnen med Numicon laborationslåda Engagerad i matematik Grundskola kampanj Kampanjer Liber Numicon är en laborationslåda som hjälper barn att förstå tal, antal och talrelationer. Det är ett multisensoriskt material med en arbetsgång som har visat sig mycket framgångsrik för elever med speciella behov. Barnen upptäcker att siffror och tal inte förekommer slumpmässigt, utan att de är en del av ett högt organiserat system. Ett rikt material, med uppföljning! Aktiviteterna, som finns på 30 illustrerade kort, hjälper barnen att lära sig färger, former, mönster, antal, ordningstal, platsvärde, addition och subtraktion. I lärarhandledningen finns också verktyg för hur du kan analysera och utvärdera elevernas framsteg.

Fyra knep för att plugga matte Checklista om du kör fast i matematiken Lika viktigt som det är att kunna räkna i matten, lika viktigt är det att ha en strategi för vad du ska göra om du kör fast. Här är en bra checklista du kan använda dig av när du behöver göra en felsökning: Läs up... Kom ihåg formeln med associationer Ju fler sinnen som är inblandade när du lär dig något, desto bättre minns du. Därför är det bra att hitta på dina egna, gärna knasiga, associationer när du behöver lära dig nya krångliga ord.

Multiplikationstabellen Att behärska multiplikationstabellerna är en basfärdighet som du behöver kunna. Beroende på HUR du vill öva så finns här ett antal verktyg: Spelmiljö: Matteplaneringar I steg 3 kommer vi att jobba med tid, tabeller och diagram. Lärandemål Du ska kunna…

Related: