background preloader

YouTube

YouTube

http://www.youtube.com/

Related:  stickat och virkatSlöjdgrammatikhapreNyanländas lärande

Luxxie - Kreativt kaos & Konstigheter När jag la upp nåldynan på instagram så fick jag en kommen tar som föreslog att jag skulle sätta ben och huvud på den så blir det en skölpadda. Det tyckte jag var en jättebra idé, så jag gjorde en ny african flower kudde och satte huvud och ben på den. Kolla så sött det blev! Jag tänkte att jag lägger upp och förklarar hur jag gjorde den. Idébank för skolan — Slöjd Håller Här ger vi förslag på lektioner som hjälper eleverna att tänka, handla och göra konsumentsmart. Hållbart med slöjden som utgångspunkt och alltid i samarbete med andra ämnen i skolan. Lektionsidéerna aktiverar och stimulerar kunskapskravens förmågor - att prova, reflektera, förklara, analysera och omvärdera sina kunskaper. Svenskan involveras i alla lektionsförslag genom att eleverna söker information, läser, skriver eller berättar om sina arbeten. Elevens eget sökande efter kunskap stimuleras genom att vi hänvisar till länkar och webbsidor. Detta förutsätter att eleverna har tillgång till dator, smartphone eller läsplatta med internetuppkoppling.

"Mad libs" på svenska – ordklassberättelser “Mad libs” är en populär språklek i USA, som går ut på att man skapar små berättelser genom att fylla i luckor i en text. Här har vi skapat några svenska versioner. Ladda ner, skriv ut och testa! Så här fungerar det: En person har pappret med berättelsen på. gymnasiet Hur vill du helst upptäcka världen? Med penna och skissblock i handen, med undersökande penseldrag eller genom en kameralins? Väjer du passionen Bild & form på estetiska programmet utvecklas du och ditt skapande, samtidigt som du får behörighet till högskola och universitet. Du får en stabil grund att stå på både inom nya och traditionella tekniker. Du lär dig teckning, skulptur, formgivning och digitalt foto. Se hur din konstnärliga förmåga steg för steg utvecklas.

Start - Bedömningsportalen Kartläggningen i Steg 1 ger skolan en bild av elevens språk, tidigare skolgång, intressen och förväntningar utifrån elevens och vårdnadshavarens egna uppfattningar och beskrivningar.​ Ladda ner materialet Lärarhandledning (pdf) Lyssna Samtals- och dokumentationsunderlaget och kartläggningsprofilen finns både som vanlig pdf samt skrivbar pdf. De skrivbara pdf:erna fungerar endast om du sparar ner dokumentet på din dator och öppnar det i Adobe Reader. Sticka underbar ullsjal! Den är värmande och mjuk och passar lika bra till jackan som till den stickade koftan. Svep den runt axlarna, knyt till runt halsen eller fäst ihop den med en stor säkerhetsnål. Höstens härligaste sjal får du här – lika lättstickad som snygg! Vill du hellre ha beskrivningen som pdf? Klicka här!

Hon rullar ett garnnystan i lim. När jag ser förvandlingen? Detta är så läckert. Det här är inte precis det första man tänker på när man ska skapa något med garn. Man brukar ju sticka tröjor, vantar och halsdukar men det här är något helt annat. Visst har jag sett de här lamporna i trendiga butiker men jag hade aldrig kunna tro att jag skulle kunna göra en på egen hand så här enkelt. Grammatikövningar för skolan Här kan du som är svensklärare eller annan språklärare kan ladda ner grammatikövningar att göra med dina elever på Grammatikdagen. De flesta av övningarna kan anpassas till både äldre och yngre elever. (Pst. Du kan förstås göra övningarna även om du inte är lärare eller går i skolan. Grammatik är lika kul för alla och du ska inte behöva vara utan!) Har du egna grammatikövningar som du vill dela med dig av?

Related:  Sociala medierGRAMMATIKVerktyg