background preloader

Kunskapsvägg åk 1-3

Kunskapsvägg åk 1-3
Har fått förfrågan om skylten som det står Vår Kunskapsvägg på samt trädet med ugglan i som sitter mitt i på denna bild. Hittar skylten i datorn men tyvärr inte trädet. Den som vill ha skylten kan klicka på den här nedan och sedan spara ner den eller skriva ut direkt. När jag gjorde kunskapsväggen tidigare hade jag inte Svenska som andraspråk och Modersmål med. Det har efterfrågats av flera men tiden har inte räckt till förrän nu. Då jag använt Infomentors magasin Heja för kunskapskraven i svenska, matematik, no och so tidigare har jag gjort det även nu till Svenska som andra språk för att det skulle bli lika. Allt som har med kunskapsväggen att göra ligger under fliken Kunskapsvägg i menyn. Det har också efterfrågats för åk 4-6 och jag vet att andra har gjort den redan, men jag har den på gång i samma mallar som denna om man vill att allt ska se likadant ut. Nu är hela kunskapsväggen för åk 1-3 klar. Vem vet, det kanske dyker upp en fortsättning för åk 4-6 framöver.

http://www.ulricaelisson.se/category/kunskapsvagg-ak-1-3/

Related:  lindafastessontuvalitenBedömningSynliggöra mål och kravfrokencina

NTF Trafiken i skolan - Välkommen till Trafiken i skolan! Trafikeniskolan.se fortsätter att stötta dig som pedagog! Trafiksäkerheten i Sverige blir allt bättre, men ditt engagemang som lärare är fortfarande mycket betydelsefullt för framtiden! Med Trafikeniskolan kan du integrera trafiken i det vanliga skolarbetet. Du bidrar då till att göra eleverna mer medvetna om hur trafiken påverkar oss och samhället i stort. Vi hoppas du får en givande stund med inspiration. Kartläggning och test : Frida och djuren - kartläggning av läsförståelse i åk 2 (Staffans K, Risberg A-K, Kronberg N) Beskrivning Frida och djuren är ett finlandssvenskt kartläggningsinstrument för läsförståelse i årskurs 2. Materialet är normerat för februari månad och kan användas för att kartlägga läsförståelsen i en hel klass, men även med enskilda elever. Lärarhandledningen omfattar anvisningar för genomförandet med bl.a. instruktioner till klassen, anvisningar för rättandet och tolkningen av resultaten.

Vik en fransk tårtkartong Min mamma är ju en ständig källa till inspiration, på många sätt. Från Frankrike släpade hon blanda annat hem en fiffig tårtkartong med medföljande uppmaning ”den här måste du göra”. Jag vet inte om hon alldeles för ofta sett mig bära tårtor och bakelser utan skydd, det håller jag för osannolikt. Pedagogisk planering Nu har vi dragit igång att multiplicera i klassen. Vi har pratat om vad som är multiplikation och när har man nytta av det egentligen? Igår byggde vi multiplikationer och pratade om att rutor och mönster är multiplikation. Men det är även addition om vi delar dem i rader (eller i högar)!

Vårt välkomstbrev till ettagluttarna På uppropet fick alla barnen ett paket från oss, en sk goodiebag…här ser ni delar av innehållet. Brevet som följde kommer här: Välkommen till klass 1 Vi är så glada att Du är här Feta öppna frågor Feta frågor är öppna frågor. De har inga rätt eller fel. Feta frågor ger möjlighet att tänka, fundera, samtala och diskutera.

Argumenterande texter Rymden fortsätter På dagens lektion kring rymden så har vi, istället för faktatexter som vi gjort tidigare, jobbat med argumenterande texter. I rymd-temat handlade det den här gången om ÅRSTIDER. Målen för dagen var: Storstadsmamman Blog: Nytt julpyssel DEL 1 Här kommer den nya delen jag utlovade förra veckan på julpyssel. Hopppas att ni gillar den lika mycket som förra veckans favorit i repris. Önskar er också en fin måndag. Kommentera gärna om ni hinner vad ni gillade mest i inlägget. Detta gör att jag vet vad jag ska lägga krut på att leta upp etc framöver. Lämna gärna också önskemål på vad ni vill läsa mer om under skolinläggen.

Related: