background preloader

Krno97

Facebook Twitter

Grodan. Kyss en groda och det blir en prins.. eller hur var det nu?

Grodan

En liten varelse som fascinerar, som dyker upp i sagor och myter världen över. Det är spännande att se vilken förändring som grodan genomgår, från ägg till fullvuxen. Här är ett material där eleverna kan läsa, skriva, rita och samtala om grodans livscykel och grodans del i en näringskedja. I häftet finns texter med olika uppgifter men även steg för steg hur eleverna kan rita en enkel groda. Låt eleverna rita vars en groda på ritpapper, montera på bakgrund och sätt upp tillsammans med deras faktatexter. För att förtydliga grodans livscykel finns bildkort att sätta upp som stöd.

För de elever som behöver stöd att skriva text så finns här börjor att ladda ner och laminera. Här finns mallar för att göra en egen groda som visar livscykeln: mallarKlipp ut mallarna och rita av på färgpapper eller låt eleverna färglägga. Deckarschema – ASL – reflektion. En liten resumé, reflektion, summering av höstterminens genomgående ASL arbete för våra årskurs tvåor.

Deckarschema – ASL – reflektion

Var är vi? Hur har det gått? Och varför? Tröttheten börjar krypa sig närmare. Energin sinar. En termin som avspeglats i detektivens förstoringsglas, så varför inte granska vårt arbete utifrån en skarpsynt detektivs öga med en medfödd skepticism. Syftet med vårt Detektivtema var att fortsätta det framgångsrika arbetssättet vi hade från årskurs 1. Där hade vi utgångsläget … och målet var att överträffa det. Uppdrag språklyft blev vår guide, men att bara kopiera och köra hade naturligtvis varit den enklaste vägen att gå och ibland önskar jag att jag/vi gjorde det. Matematikmaterialet.

Groupe public Fröken Sophias undervisningstips! My Site - START. Sagomattan, Cirkelmodellen och berättelsestruktur. Någonting som kännetecknar mig och min undervisning är nog att jag är nyfiken och gärna vill pröva nya saker och knyta det nya till sådant som jag redan vet fungerar.

Sagomattan, Cirkelmodellen och berättelsestruktur

I ett blogginlägg på facebook läste jag om ett program som SVT gjort som heter "Sagomattan" och att det programmet fått igång elever i den första skrivinlärningen att skapa berättelser med tydlig inledning, handling och avslutning. Sagt och gjort detta måste prövas och det måste ingå i det språkutvecklande arbetssätt som jag nästan alltid använder vid skrivande nämligen Cirkelmodellen. Matteblogg på Mårtenskolan i Lunds kommun. Lektionsplaneringar - Vi i klassen - BF. Lektionsplaneringar Här hittar du färdiga planeringar som du kan använda i din klass.

Lektionsplaneringar - Vi i klassen - BF

Hitta ÄVENTYRET i naturen utanför husknuten bland smådjuren och växterna! Kims matematik - Hem. Kodknäck – Datalogiskt tänkande och programmering på Årstaskolan. Matematiska problem - Kims matematik. Uppdrag sommarlykta. Sax, lim, barnmatsburkar, servetter, piprensare, klistermärken… och matematik!

Uppdrag sommarlykta

Perfekt kombo, speciellt när man undervisar i terminens slut. För Eleven. Alla elever som använder MattePortal har en egen inloggning till systemet.

för Eleven

Med denna inloggning kan eleven nå portalen oavsett vilken enhet hen använder. När eleven loggat in i systemet väljer hen önskad svårighetsnivå på uppgifterna. Varje svårighetsnivå representeras av en spelvärld som har ett antal olika uppgifter som skall lösas för att komma vidare i världen. MattePortal matchar läroplanen i matematik för årskurs 1-6.

Värld 1-3 motsvarar skolår 1-3 och värld 4-6 motsvarar skolår 4-6. Läxa Om läraren har delat ut en läxa till eleven så visas detta med en notifiering för eleven i läxfliken. Appskola. Instruktionsfilmer: Del 1 (Laddar ner Corona SDK, Coda/Notepad++ & börjar programmera).

Appskola

Del 2 (Skapar nya lua-filer & startscenen samt programmerar in bilder). Del 3 (Fler bilder programmeras in). Invigos. Annas Klassrum. Annas Klassrum. Nu börjar vårt arbete med sagor lida mot sitt slut och jag tänkte skriva ihop en liten sammanfattning om hur mina tankar gått när jag planerade upp det här arbetet.

Annas Klassrum

Jag har tagit min utgångspunkt i cirkelmodellen som ni kan se här nedan, även om ni kommer märka att jag frångår den lite. Bilden är tagen från Anna Kayas film kring cirkelmodellen som jag länkat till i tidigare inlägg. Bilden kommer återkomma på fler ställen i inlägget. Ugglan och kompisproblemet: Säga förlåt på riktigt - UR Skola. Matildas mattegåta: Blanda saft - UR Skola. Malin Carlsson i drömmarnas värld. I drömmarnas värld – Skriv- och matteprojekt. Då har vi jobbat med ytterligare en problemlösning i temat I drömmarnas värld.

I drömmarnas värld – Skriv- och matteprojekt

Den här gången med fokus på tidsberäkning. När vi går igenom dagen varje morgon så skriver vi upp tiderna som gäller för dagen och pratar om hur man tänker med digital tid. Nu var det dags att använda kunskaperna. Nu handlade det bl.a. om schemat för huvudpersonen. Hur läser man av ett schema? Med uppdraget, återigen, att prova först! Kunskapsvägg åk 1-3. Har fått förfrågan om skylten som det står Vår Kunskapsvägg på samt trädet med ugglan i som sitter mitt i på denna bild.

Kunskapsvägg åk 1-3

Hittar skylten i datorn men tyvärr inte trädet. Den som vill ha skylten kan klicka på den här nedan och sedan spara ner den eller skriva ut direkt. När jag gjorde kunskapsväggen tidigare hade jag inte Svenska som andraspråk och Modersmål med. Det har efterfrågats av flera men tiden har inte räckt till förrän nu. Detektiven. Idag har vi tränat på nya ord på ett nytt sätt.

Vi satt i grupper och hjälptes åt med ett ord var. Vi skulle fylla i fyra rutor om ordet. Vi diskuterade fram en förklaring till ordet.Vi skrev en mening med ordet.Vi ritade en bild till ordet.Vi berättade i vilken miljö ordet används. Att bygga upp en berättande text.