background preloader

Utbildning

Facebook Twitter

TSSM - Länkar. Designingenjör. ​Både design och teknik Som designingenjör arbetar du med helheten i processen att utveckla en ny produkt.

Designingenjör

Inom produktutveckling inkluderar vi teknik, form, estetik, och människa-maskininteraktion. Stor vikt läggs vid designmetodik, det metodiska sättet att arbeta med utveckling av en ny produkt eller tjänst. På programmet fokuserar vi mycket på färdigheter i att kommunicera idéer i bild, tal och skrift. För att en produkt ska få marknadsacceptans krävs att brukaren förstår och tycker om produkten. Arbetsområden Programmet syftar till att du som färdig ingenjör ska arbeta med designrelaterade projekt i industriell verksamhet. Utbildningens innehåll De första två åren får du grundläggande kunskaper inom design- och teknikämnen. Konstruktion. Produktutveckling Helfart - Blekinge Tekniska Högskola - in real life. Profil - innehåll I detta program inhämtas grundkunskaper inom området produktutveckling, d.v.s. att utveckla såväl befintliga som nya maskintekniska produkter.

Produktutveckling Helfart - Blekinge Tekniska Högskola - in real life

Avsikten med programmet är att erbjuda en kortare vidareutbildning för den som har gått tekniskt inriktat program i gymnasieskolan. Programmet ges helt på distans för att göra studier möjliga även för den som av sociala- eller tidsmässiga skäl vill studera från hemorten. Examen Högskoleexamen Anmälan Anmälningskod: BTH-86852Anmälan öppnar 16 mars. Välkomstbrev Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart.

Programtid 2015 vecka 36 till 2017 vecka 22 Undervisningsform. Produktutveckling Halvfart - Blekinge Tekniska Högskola - in real life. Profil - innehåll I detta program inhämtas grundkunskaper inom området produktutveckling, d.v.s. att utveckla såväl befintliga som nya maskintekniska produkter.

Produktutveckling Halvfart - Blekinge Tekniska Högskola - in real life

Avsikten med programmet är att erbjuda en kortare vidareutbildning för den som har gått tekniskt inriktat program i gymnasieskolan. Programmet ges helt på distans för att göra studier möjliga även för den som av sociala- eller tidsmässiga skäl vill studera från hemorten. Examen Högskoleexamen Anmälan Anmälningskod: BTH-86853Anmälan öppnar 16 mars. Välkomstbrev Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart. Programtid. Produktutveckling och design - Utbildning - Tekniska Högskolan. Ingående kurser, start HT 2015, prel.

Produktutveckling och design - Utbildning - Tekniska Högskolan

År 1 Datorstödd konstruktion 6 hpEllära och mätteknik 6 hp Envariabelanalys 6 hp Flervariabelanals 6 hp Industriell design 1 6 hp Introduktion till produktframtagning 9 hp Linjär algebra och funktionslära 9 hp Materialteknik 6 hp Mekanik 1 6 hp År 2. Maskiningenjör, Maskinteknik - Produktutveckling. Produktutveckling handlar om att ta fram nya produkter eller att konstruera om befintliga produkter från idé till återvinning.

Maskiningenjör, Maskinteknik - Produktutveckling

Du lär dig att skissa, formge och konstruera, beräkna styrka och livslängd hos olika komponenter, välja material och tillverkningssätt. Du får kunskaper i patent, kvalitet och hur man bedömer en produkts miljöpåverkan samt träning i projektarbete, uppfinnande och kreativitet. Alltmer av produktutvecklingsingenjörens arbete görs med hjälp av dataprogram. YH-utbildningar inom teknik. Bland YH-utbildningarna inom kategorin teknik finns det idag flera alternativ för att välja en specifik inriktning.

YH-utbildningar inom teknik

Beroende på vilken inriktning inom kategorin teknik du sen väljer, kommer dina arbetsuppgifter i sin tur att variera. YH-utbildning inom teknik Teknik är en benämning på människans metoder där man genom att utnyttja och omvandla naturens fysiska resurser i olika produkter, processer, anläggningar och system minskar behovet av fysisk mänsklig kraft och därmed ökar levnadsstandarden. Plushögskolan > Utbildning > Utbildningar > CAD-konstruktör inom mekanik. 425 YH-poäng Det blir svårare och svårare att finna erfarna konstruktörer till tjänsterna, vilket gör att nyutexaminerade konstruktörer kommer att bli allt viktigare.

Plushögskolan > Utbildning > Utbildningar > CAD-konstruktör inom mekanik

Peter Johansson, Kund- & Personalansvarig, Engineering Partner Produktutvecklingen är intensiv i alla branscher, så även inom tillverkningsindustrin. Arbetsmarknaden söker efter dig med uppdaterade kunskaper i att arbeta med problemlösning i industriella produktutvecklingsprocesser och med vana att arbeta i 3D-miljöer. Denna utbildning är utformad för att fylla det behovet. Arbetsmarknaden efterlyser personer med god förståelse för hela produktutvecklingsprocessen. Bli CAD-konstruktör och arbeta med produktutveckling. Utbildningar inom möbeldesign [Arkiv] - Grafiskt Forum. Mmm jag är i exakt samma situation, vill gå någon utbildning med inriktning möbelsdesign/formgivning.

Utbildningar inom möbeldesign [Arkiv] - Grafiskt Forum

Skulle kunna gå en utbildning med inriktning mot Trä och har då kollat på den i Gävle som gavs som tips längre upp. Dock är den på 3 år, och det känns ju ganska länge om man endå vill söka vidare på någon högre skola sedan, som tex Beckmans el dyl. Kanske är det större chans att komma in där (eller konstfack) om man har gått nån längre utbildning.

Har sedan kollat på Nyckelviksskolan på Lidingö som är på ett år. Där får man testa på en massa olika material på ena linjen, men det finns även en linje som har inriktning mot trä. Men som sagt, kan man ha större förutsättningar att komma in på Beckmans (som är mitt personliga mål i livet) om man har en längre utbildning bakom sig? Efter utbildningen: Högskoleingenjör i maskinteknik, 180 hp: Utbildning: Linköpings universitet. Med en examen från Högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik blir du i grunden en konstruktör som har bred kunskap inom det maskintekniska området.

Efter utbildningen: Högskoleingenjör i maskinteknik, 180 hp: Utbildning: Linköpings universitet

Dessa kunskaper använder du för att konstruera, producera och utveckla produkter och olika former av processer – exempelvis produktions- och energitekniska processer. Mekanikkonstruktör inom offshore, Trollhättan - lernia.se. Vad leder utbildningen till?

Mekanikkonstruktör inom offshore, Trollhättan - lernia.se

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta som mekanikkonstruktör, vilket innebär att kunna konstruera i 3D, framställa ritningar, göra hållfasthetsberäkningar, välja lämpliga material, produktionsmetoder och sammanfogningsmetoder med inriktning mot offshore- och subseaverksamheten. Du utbildas direkt mot företagens rekryteringsbehov och en stor del av utbildningen sker direkt på företagen. För vem passar utbildningen? För dig som vill resa i jobbet och kan tänka dig att arbeta från de mest avlägsna platser. Mer konkret behöver du som söker ha maskiningenjörskunskaper såsom matematik och beräkningar, maskinteknik, materiallära och konstruktion. Vilka förkunskaper krävs? För att söka utbildningen krävs följande: 1.

Mekanikkonstruktör inom offshore / Mechanical designer for oil and gas, Trollhättans kommun - Lernia Yrkeshögskola - YrkeshögskoleGuiden. Vill du jobba i internationella miljöer med världsomspännande projekt? Har du kunskaper och erfarenhet inom hållfasthetslära, maskinteknik, konstruktion etc? Då skall du söka vår 1-åriga yrkeshögskoleutbildning till mekanikkonstruktör inom offshore. Det finns just nu ett skriande behov av mekanikkonstruktörer på flera internationella företag inom offshore-branschen. Därför har vi tillsammans med företagen tagit fram denna spetskompetens-utbildning med riktigt spännande arbetsuppgifter. Ansökan är öppen! Nästa kursstart: 19 januari 2015Sista ansökningsdag: 9 januari 2015 Det finns just nu ett skriande behov av mekanikkonstruktörer på flera internationella företag inom offshore-branschen. Vad leder utbildningen till? För vem passar utbildningen? Ämne - Konstruktion (Gymnasieskolan) Ämnet som pdf Ämnet konstruktion behandlar konstruktionsprocesser från idé till färdig produkt, där syftet är att utforma och dimensionera produkter med sikte på ändamålsenlig formgivning, funktion och användning.

Ämnets syfte Undervisningen i ämnet konstruktion ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om konstruktionsprocessen från idé och skiss till presentation av fungerande lösningar som tar hänsyn till ekonomiska, produktionstekniska och miljömässiga förutsättningar. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om befintlig teknik. Undervisningen ska förbereda eleverna för att delta i framtida teknisk utveckling och bidra till att de förstår betydelsen av ett etiskt förhållningssätt och hållbar utveckling inom konstruktion. Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att arbeta med konstruktionsuppgifter i projektform.

Allt du behöver veta.