background preloader

Cinahasselgren

Facebook Twitter

Blandat

Boken om mig. Kbt på nätet - förstå din ångest. I filmen ”Lär dig förstå din ångest” berättar psykolog Lars Ström om hur du, bland annat, kan dra nytta av tankarna och låta dem vara kreativa rådgivare i stället.

Kbt på nätet - förstå din ångest

Det här är en kbt-övning i serien ”Terapi på 2 minuter”. Lars Ström och kollegan Richard Pettersson är pionjärer inom kbt-baserad internetterapi. De har erbjudit terapi online ända sedan 1998 och driver i dag gemensamt företaget Livanda-Internetkliniken. ”Psykologisk kunskap till folket” är deras devis. – En stor mängd studier har visat att internetterapi fungerar – och i regel ger det lika bra resultat som personlig behandling hos en psykolog, säger Lars Ström.

Armstickad pläd. Stockholms bästa köttrestauranger – Restaurang – Thatsup. Restaurang I Stockholm serveras kött på alla sätt och vis.

Stockholms bästa köttrestauranger – Restaurang – Thatsup

De köttspecialiserade restaurangerna satsar dessutom allt mer på riktigt fina råvaror. Många har höga ambitioner och fokuserar på unika koncept för att kunna tillfredsställa stockholmarnas höga krav och smaklökar som suktar efter vällagade kötträtter. NC 100. Om Novellklubben - Novellklubben. Höstlovet 2016 är läslov och då sänder Novellklubben berättelsen Spöktåget.

Om Novellklubben - Novellklubben

Den handlar om Billie, Aladdin och Simona som hälsar på hos farbror Anton på sommarlovet. Redan första natten hör Billie ett tåg som åker rakt genom skogen, men där går väl ingen räls? På påsklovet 2016 sänder Novellklubben den nyskrivna berättelsen De svarta skorna. Den handlar om Signe och Fanny som ska sitta barnvakt åt Ines som bor i ett gammalt hus.

Christmas

Köp fotokonst & posters - Printler - Sok. Psykologens tio tips för en bättre sömn - HD. Inpå livet Helena Kubicek Boye är psykolog i Malmö och har jobbat i över tio år med KBT-behandling av sömnbesvär.

Psykologens tio tips för en bättre sömn - HD

Nyligen kom hon ut med boken ”Kons­ten att sova”. Här är hennes tips för att sova bättre. 1. Kontrollera yttre faktorer Mörklägg sovrummet, ha det svalt. 2. Öva dig på avslappningsövningar. 3. ”Gå offline” före sängdags Det blå ljuset som utsöndras från våra mobila enheter påverkar sömnen. 4. Sätt dig ner med din kalender och se över hela veckan redan på söndagseftermiddagen. Psykologens tio tips för en bättre sömn - HD. Boken om mig. CANNES Pall Grå - Pallar och bänkar - Stolar - Inomhus. Tolix T.

Pedagogik

Föräldramöte. Recept bloggar. OS i Skolan - Sveriges Olympiska Kommitté. Konst uppåt väggarna på festival. Baka med nutella. Jag klurade fram en ny sorts kaka häromdagen.

Baka med nutella

Och den blev minst lika god som jag trodde. Så håll i hatten nu här kommer ett recept ni ska prova om ni har nutella hemma. Det här behöver du till 12- 14 stycken 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 200 gram smör Fyllning : Nutella & karamelliserad mjölk Gör så här:Ställ ugnen på 200 grader. Tryck försiktigt ut en grop i mitten av dem ( när de är varma ) med hjälp av ett mindre glas eller kryddburk. Låt det svalna något innan du fyller upp dem. 1 msk kolakräm i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta. Låt svalna något innan servering. Silestone - Bänkskivor av sten. Den oändliga historien del 1 av 8 10 juli kl 10:45 - Drama för unga.

Hemfjärden runt. Kortkommandon Outlook. Vispad kokosmjölk/grädde. Checklista till lärare för stöttning av elever med ADHD och Asperger. (uppdaterad 2016-08-10) Här nedan lägger jag ett mail som jag skickat till skolan för att få hjälp till mitt barn.

Checklista till lärare för stöttning av elever med ADHD och Asperger

Mentorn blev jätteglad och sa att hon skulle skicka detta mail vidare till de lärare som berörs. Jag har tagit bort vissa delar som kanske kan vara för privat, men använd listan och om du vill byt ut ”mitt barn” till ditt barns namn, och hen till han eller hon. Lägg till saker i listorna som är specifika för ditt barn, ta bort det som inte gäller. Kooperativt lärande – Elevaktiva arbetssätt. Glæde - Energi - Selvværd til teenagere som download. Pragmatisk språkstörning och varför förståelse av sociala regler inte alltid räcker till. Alla elever som ingick i studien hade pragmatiska svårigheter (mätt med skattningsformuläret Children’s Communication Checklist-2; Bishop, 2003).

Pragmatisk språkstörning och varför förståelse av sociala regler inte alltid räcker till

Ta pulsen med Super Mario - Daniel Gomejzon. När jag började jobba på Väsby Nya Gymnasium 2010 föreslog min rektor att jag skulle besöka den skolan han hade jobbat som Idrottslärare senast på.

Ta pulsen med Super Mario - Daniel Gomejzon

Han visste att det jobbade en väldigt duktig lärare i Idrott och Hälsa kvar från den tiden han jobbade där. De hade jobbat fram ett bra och genomarbetat sätt med den gamla kursplanen (94). BusyTeacher: Free Printable Worksheets For Busy Teachers Like YOU! Selektiv mutism - Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Kul att du vill bidra till att förbättra informationen om Selektiv mutism.

Selektiv mutism - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Tänk på att vara korrekt och saklig i det du skriver. Du får inte namnge eller på annat sätt lämna uppgifter som identifierar andra personer, såsom dina anhöriga (t.ex. föräldrar eller barn), andra patienter eller vårdpersonal. Vill du göra en personlig skildring av hur du upplevt Selektiv mutism får du gärna skriva det under "Min berättelse". Selektiv mutism är en ångestproblematik som drabbar ca 0.7- 0.8 procent av alla barn. Tillståndet är vanligare hos flerspråkiga barn. Claudia lider av ofrivillig tystnad. Under skoltiden kunde hon bara prata i klassrummet och hemma.

Claudia lider av ofrivillig tystnad

För övrigt var hon knäpptyst och ångestfylld. Claudia, 24, har selektiv mutism. "Jag var fem år när jag gick till dagis för första gången. I det stora lekrummet, bland alla barn, kom den över mig – tystnaden. Jag visste inte vad jag skulle göra, vågade ­ingenting, stod bara helt tyst. 2C%20Katarina%20Evervall,%20Catharina%20Winge%20Westholm. Selektiv mutism Ringler. Selektiv mutism – barn som inte pratar. Jag brukar ju sällan skriva om särskilt djuplodande eller personliga saker på den här bloggen.

Idag ska jag göra ett undantag, i bildningssyfte. Min son lider nämligen av ett syndrom som kallas selektiv mutism – en oförmåga att tala med andra än ett fåtal närstående personer, trots välutvecklat språk och talförmåga, trots pratgladhet och allmän sprallighet i sällskap med detta fåtal personer. Vi fick för ett par månader sedan äntligen ett namn på denna egenhet efter att ha diskuterat saken med dagistanter, bvc/rådgivningspersonal, läkare, släkt, vänner. Ingen hade någonsin hört talas om detta, vi trode att vårt barn var den enda i världen med denna egenhet.

7 fejkade historier som sprids för att du ska bli rasist. Historierna sprids i sociala medier, i Facebookgrupper eller forum, från rasistiska hatsajter eller satirtidningar. Upphovsmännens mål är inte alltid att luras, satiren ska ju exempelvis vara fri och humoristisk, men de som sprider uppgifterna vidare har ofta tydliga mål. De vill få dig att gå på myterna om invandring, om flyktingar och om islam.

De vill få dig att förfasas, känna hat, avsky och framförallt – de vill få dig att dela de fejkade nyheterna till andra. Här är ett antal fejkade storys, som fått spridning under den senaste tiden, och som i olika skrymslen på internet har förvandlats till etablerade sanningar. Nej, givetvis inte. Rubriken påstår att "svenska kvinnor" i Malmö har blivit instruerade att ändra sin stil för att anpassa sig och ta hänsyn till nyanlända.

Engelska

Inova Design - Personliga smycken. Grafiskt. Free Adult Coloring Pages: Detailed Printable Coloring Pages for Grown-Ups — Art is Fun. T42 TASSIMO Underhåll - Avkalkning - Svenska. Untitled. <div class="container"><h1>Kahoot! Needs JavaScript to work</h1><p> To use Kahoot!

, you need to have JavaScript enabled in your browser. To enable JavaScript, please do the following: </p><ul><li><a href=" these instructions</a>. </li><li>Make sure you have the <a href=" browser</a>. </li><li>Turn off or disable the NoScript extension, if you have it. You're using an old web browser unsupported by . Get my free accountSign up Not got an account? Kahoot! Teacher Site. Untitled. Plickers - Clickers, Simplified. Socrative. Socrative. Recension av Pearltrees - Spara dina favoritlänkar på nätet. Vad kännetecknar dagens elev, tycker du?...

Webbstjärnans kursportal. #MysterySkype. Jlsu. En av böckerna som jag tipsade om i mitt blogginlägg boktips 2015 handlar om hur vi ser på hjärnan och vår förmåga att utvecklas. Boken jag tänker på är Carol S. Dwecks ”Mindset – du blir vad du tänker”. Hon skriver om ”fixed mindset” och ”growth mindset” som är två olika förhållningssätt till hjärnan och möjligheterna att utvecklas och lära sig.

En svensk översättning av begreppen kan vara statiskt och dynamiskt tankesätt. Då hjärnan stimuleras och förändras beroende av vad vi utsätter hjärnan för är vårt förhållningssätt viktigt, särskilt för alla som jobbar i skolan. Jag har gjort några infographics som kan vara användbara i klassrummet. Forskare vill revolutionera skolundervisningen.

Forskare vid Helsingfors universitet vill att skolan förnyar sig och att inlärningsmetoderna moderniseras. På onsdagen presenterade en grupp inlärningsforskare på evenemanget SuomiAreena i Björneborg fyra nya teser som ska utgöra grunden för den nya undervisningen. Undervisning som ger upphov till känslor Den första tesen går ut på att beakta elevernas egna intressen och på så sätt komma i kontakt med känslorna.

Google drive. Mötesplatsen för Värmlands pedagoger. #flippatklassrum. Kan någon kan Canva. Det är viktigt rama in lektionen med en början, ett innehåll och ett avslut. Träna – och ladda hjärnan. Pulsträning. Pedagog Huddinge » Hög puls ger bättre studieresultat. Martin Lossman på plats i Ramundberget, tillsammans med elever som har läst kursen Idrott och hälsa 2 på Individuellt val och andra idrottslärare från Östra gymnasiet.

Pulsträning gav Emilias skolresultat ett lyft. Pulsträning för bättre matteresultat. Pulstr%C3%A4ning 2015 2016. Betyg – så funkar det! Det här är en film för vårdnadshavare i grundskolan om hur betygssättning går till. 50 enkla och formativa bedömningstekniker ~ Kilskrift. Bra formativ bedömning är ofta återkommande bedömning.

Bra återkommande formativ bedömning är utformad för att ge en ögonblicksbild av elevernas förståelse för materialet. Ju fler ögonblicksbilder vi får, desto en mer fullständig bild får vi av kunskapsnivån. Därför är det önskvärt att med ganska enkla medel kunna avläsa elevernas kunskapsnivå. "THE BIG 5" - De fem viktigaste förmågorna i läroplanen.

The big 5 är idag ett välkänt begrepp för pedagoger. Det finns fem förmågor som man kan se genomsyrar läroplanen och vi kan också se i läroplanerna att de blir en röd tråd från förskola till gymnasiet. Det är dessa som lärare ska fokusera på när de planerar sin undervisning, skriver lokala pedagogiska planeringar, gör sin bedömning, skriver individuella utvecklingsplaner och för utvecklingssamtal. The Big 5-förmågorna kan också underlätta kommunikationen mellan lärare och mellan hem och skola vid alla de tillfällen då elevers kunskapsutveckling ska synliggöras. Sara bruun engelsk grammatik. The Colour of the Human Heart. Sara Bruuns klassrum. SaraBruun. 2Owls – InOtherWords. CommonLit.

Blabberize.com - Got a picture? Blabberize it! Språklärarnas riksförbund. NYPL Digital Collections. Free for All: NYPL Enhances Public Domain Collections For Sharing and Reuse. Teach them English. Reading Worksheets, Spelling, Grammar, Comprehension, Lesson Plans -

Wacky Web Tales. PBS LearningMedia. Språkstöttning med stödmallar. Ulrika i Str%C3%A4ngn%C3%A4s kuriren. EPA – en struktur för kooperativt lärande. Poster Store - Posters, tavlor och affischer. Stina Svart Hissgardin - Mönstrade - Hissgardiner - Gardiner - Textilonnet.se. R en sajt som dagligen publicerar virala och inspirerande artiklar. Tjuvkika i vår adventskalender. Ba Ba Dum. Roligt glosförhör. Hälsa, Medicin - Gratis bilder på Pixabay. Copy of Talk like TED - Google Slides. LCHF guiden - Allt om LCHF - Nybörjare – Blogg – Efterrätter 1.

LCHF för nybörjare. Raw Food Diet, Organic Food, Vegan Recipes, Super Foods, Almonds, Living Foods. Allt om LCHF - Din guide till ökat välmående. Lchf recept - husmanskost samt festliga recept! Baka Sockerfritt - Enkelt & Gott! - Baka Sockerfritt.