background preloader

The_dimka: codex seraphinianus

The_dimka: codex seraphinianus
in the late 70s italian architect, illustrator and industrial designer luigi serafini made a book, an encyclopedia of unknown, parallel world. it’s about 360-380 pages. it is written in an unknown language, using an unknown alphabet. it took him 30 month to complete that masterpiece that many might call “the strangest book on earth”. codex seraphinianus is divided to 11 chapters and two parts - first one is about nature and the second one is about people.btw five hundred years ago there was another book somewhat like that - voynich manuscript. take a look at some pages (click on image to see a bigger version) amazon sells those for 500 bucks or more you can read about it in wikipedia.i can’t even tell you how much i like stuff like that phat a? update 2 i ordered the book and it arrived. it is gigantic in size, thick and large. print, paper and binding quality is superb. they also insert a booklet - decodex, but it is in italian and i have not mastered that one yet.

http://the-dimka.livejournal.com/6645.html

Related:  2014 Octobre

Service Design Tools Design activities Co-designing Envisioning Testing & Prototyping Implementing Melchisédech Un article de Wikipédia, l'encyclopédie libre. La rencontre d'Abraham et de Mechisédech par Dirk Bouts, église Saint-Pierre de Louvain Melchisédech ou Melki-Tsedeq, « Roi charitable »[1], est un personnage biblique qui apparaît très brièvement dans l’histoire d’Abraham telle que la rapporte notamment le livre de la Genèse[2]. Gezi Sekmeleri Direnişteyiz.Org gezi parkı: güvenilir tweetler Naber Medya #resistaksim Théorie du chaos Un article de Wikipédia, l'encyclopédie libre. Pour les articles homonymes, voir Chaos. La théorie du chaos traite des systèmes dynamiques rigoureusement déterministes, mais qui présentent un phénomène fondamental d'instabilité appelé « sensibilité aux conditions initiales » qui, modulo une propriété supplémentaire de récurrence, les rend non prédictibles en pratique à « long » terme.

İstanbul'da Kültür ve Sanat İçerikli Kent Politikaları Kentlerin daha iyi, daha eşitlikçi, daha düzenli yaşam alanları sunmaları; kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının giderilmesi, günümüz dünyasında başarısızlıkları ispat edilmiş, demode, modernist hayaller olarak görülmektedir. Artık önemli olan kentlerin ya da kentlerin sunduğu yaşam alanlarının en iyi ve en güncel yöntemlerle pazarlanmasıdır. Kentlerin küresel sermaye ve insan dolaşımı açısından daha çekici hale getirilmesidir. Bu ortamda kentlerin pazarlanmasında kültür ve sanat içerikli politikalar büyük önem kazanmaktadır. Kültür ve sanat, kentsel alanların devlet kurumları ve sermaye odakları tarafından yeniden üretilmeleri süreçlerinde geliştirilen kent politikalarının temel unsurları haline gelmektedir.

Gayrimenkul ve Sanat Piyasalarının İç İçe Geçmesi: Akaretler'de Örgütlenen Sanat ve Tasarım Caddesi Sanat bile artık kapatıp-kuşatma mekânlarını bırakarak bankanın açık uçlu devrelerine dahil olmaktadır. Gilles Deleuze[1] Deleuze’e göre günümüzde, üretim, eğitim, sanat gibi etkinlikler, örgütlendikleri mekanların kapalı devrelerinden koparak, piyasanın açık devrelerine kaynamaktadır. Bu dönüşüm önceki disiplin toplumlarından, yeni denetim toplumlarına geçişi tanımlar.[2] Piyasalar arası sınırların iyice muğlaklaştığı bu yeni toplumda, sanat da kendi geleneksel mekanlarından taşarak başka piyasalarla ilişkiye girer. Örneğin gayrimenkul piyasalarıyla ve tasarım dünyasıyla kimi özdeşlikler kurar. Bu bakımdan, İstanbul’daki Akaretler sıraevlerinin yakın zamanda geçirmiş olduğu bir dizi dönüşümle birlikte, bu dönüşümde rol alan kişi, kurum ve ilişkilerin araştırılması aydınlatıcıdır.

14,664 Free PowerPoint templates - High Quality b 58,086 Free PowerPoint Templates and Backgrounds Over time we have built up a collection of 58,086 free PowerPoint templates, themes and PowerPoint Backgrounds. Supermarket Sarah After graduating from art college, Sarah Bagner worked as a creative in advertising for several years before moving into styling and selling her vintage wares in London's Portobello Market. She set up www.supermarketsarah.com in 2009, where she sells and displays all her items on walls. Users simply click and buy. Sarah's "walls" spread into public spaces: bars, galleries, shopfronts and a pop-up store in Selfridges, London's premier department store. The site and blog have become a platform for young talent and have been featured in a wide range of media, including the Guardian, Evening Standard, Sunday Times Style, British Vogue, Elle decoration, French Elle, Japanese Elle and the BBC news.

Fast Company en yenilikçi 50 şirketi seçti Fast Company her yıl yayınladığı ‘Dünyanın En Yenilikçi 50 Şirketi’ listesini güncelledi. 2013 listesinde ilk üçü; Nike, Amazon ve ilk ikiye oranla çok daha yeni bir şirket olan Square oluşturuyor. Google; 11, Apple; 13, Coca-Cola; 14′üncü sırada. Microsoft ve Tumblr ise sırasıyla 48 ve 50′inci sırada yer alıyor. Her ikisi de geçtiğimiz yıl hatırlamaya değer bir yenilik sunmayan Twitter ve Facebook‘a ise listede yer verilmemiş. İlk 10 şöyle sıralanıyor:

anthrodesign To subscribe, to the list please send a message to ndhanthro at yahoo dot com with a brief summary of your background and how you learned about the list. To participate once subscribed, use the address anthrodesign at yahoogroups dot com to send a message to the group. The list is closed to reduce spam and keep advertising-type messages to a minimum, so it is not available via RSS.

Related: