background preloader

Mattesmedjan

Mattesmedjan

http://www.mattesmedjan.se/hem/

Related:  MatematikLäs- och skrivundervisningMatematikmatteMatematik

Vattentemat fortsätter! I torsdags hade vi ännu en temadag om vatten tillsammans med tvåan och trean. Vi hade samma upplägg som förra gången, fyra stationer och fyra grupper barn som cirkulerade runt. Den här gången såg vi på film på en station, film om vattnets olika former och om vattnets kretslopp.

Läsförståelsestrategier, fantastiska verktyg i NO-undervisningen På vår skola har vi tagit emot materialet En läsande klass med öppna armar. I varenda klassrum sitter bilder av spågumman, detektiven mfl upp på väggarna. Ett fantastiskt material att låta sig inspireras av! Det vore synd om materialet enbart blir en serie lektioner i svenska tänker jag. SMaL - Matematik i skogen Här kommer spännande lektionsförslag där skogen används för matematik att läggas ut. Uppgifterna bygger på ett tema kring vilket övningar för tidigare skolår, mellan-skolår samt senare skolår att finnas. Varje uppgift har en inledande text som beskriver uppgiften i stort, ett avsnitt med tips om hur du kan arbeta praktiskt med uppgiften och vilket material som behövs.

Problemlösning - Mattesmedjan Matterondellen är ett unikt och omfattande matteprogram för barn i 4-6-årsåldern. Den innehåller 20 lektioner med över 50 roliga videoavsnitt med den välkände matematikpedagogen Sten Rydh från Mattesmedjan. I lektionerna möter vi också katten Mirjam, elefanterna Leffe och Gullan, ormen Alfa och krokodilen Krille. Hur fungerar det? Programmet kan användas både hemma och på förskolan. Efter varje film finns en rad enkla, roliga och spännande uppgifter med inspelat tal och bild, där barnet lär sig matte i sin egen takt.

Sommarglassar och Lgr11 Sommarglassar! Hur mycket glass har ni i gruppen ätit tillsammans under sommarlovet? Detta var skolårets första matematiklektion och är ett exempel på FETA frågor. Fira 100 dagar i skolan! I USA är det vanligt att man firar 100 dagar i skolan. Jag tycker det är en härlig tradition och ger möjlighet att stärka elevernas resa, utvärdera, reflektera kring deras arbete hittills och jobba tematiskt. Dessutom behövs ofta lite fest såhär i slutet av vintern, eller hur!?

Läsmuskler En viktig del i fysisk träning är koordination, att till exempel hålla koll på både armar och ben samtidigt. Och det är svårt! Man måste liksom tänka på många saker på en gång, i alla fall om man vill klara lite svårare rörelser. Precis så är det med läsningen också, faktiskt. Kängurun Kängurun 2017 Senaste nytt[2017-03-31] Nu finns förra årets Cadet på Persiska (Farsi), fritt tillgängligt att arbeta med. Cadet 2016 Farsi. Översättningen är gjord av Mahdi Salimi. [2017-03-23] Nu finns arbeta vidare för fyra tävlingsklasser. Var?

Related:  annacarin67