background preloader

Strävorna

Strävorna
Senast publicerade aktiviteter Var är den? 5C En okänd graf 6D 9E Berg-och-dalbanan 4E Två konstiga klockor 4C Summan på tärningar 4A 4E6A 6E Observera att det finns en snabbnavigeringsknapp längst upp på de sidor du kommer till då du klickat på en ruta i matrisen. Det finns en version av matrisen där rutorna är något större och ljusare avsedd för egna anteckningar. Kan skrivas ut i A3-format. »»» Hämta matrisen

http://ncm.gu.se/book/export/html/4803

Related:  Matematik

Matematikpapper De kopieringsunderlag du finner här kan du fritt använda i din undervisning. Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Trygg@ncm.gu.se. För beskrivningar och förslag på hur matematikpapper kan användas, se Matematikpapper i undervisningen >>Nytt!Tom multiplikationsruta, två mindreTom multiplikationsruta, en större Kollegieblocksrutigt papperObs! Instruktioner: Multiplikationsspel – barnenochbjornen Vi har hittat ett jätteroligt multiplikationsspel. Vi tyckte att de andra klasserna också skulle få spela det spelet. För att de ska veta hur man gör skrev vi instruktioner till dem. Sen filmade vi instruktioner också så att de verkligen ska förstå. HÄR kan du se filmen.

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. För att kunna fortsätta ännu längre hoppas vi få in idéer och uppslag från er som har beprövade IKT-aktiviteter att dela med er av. Om du har sådana idéer eller andra synpunkter och önskemål som rör IKT-strävorna, hör av dig till Ulrica.Dalhberg@ncm.gu.se Läs mer om IKT-strävorna >>Blå strävor – matematik i många små stegI Blå strävor – matematik i många små steg finns kompletterande lärarmaterial till de aktiviteter som tagits fram för i första hand elever mottagna i särskolans skolformer.

Bok om ny metod för att lära sig matte - Eskilstuna Eskilstuna Minnesmästaren Mattias Ribbing från Eskilstuna har tillsammans med matematikern Per Sundin skrivit en bok som handlar om hur man kan lära sig matte på ett nytt sätt. Artikelbilder Författarna Per Sundin och Mattias Ribbing. Concept Cartoons Concept Cartoons, eller begreppsbubblor, är ett effektivt sätt att få igång diskussioner i klasser kring olika matematiska samband och begrepp. I korthet går det ut på att ett påstående eller en fråga presenteras. Ett antal figurer kommenterar detta eller ger förslag på olika svar. Häxan Hexagon goes Blåkulla (reblog) Kommer ni ihåg, barn?=) Så var inspelningen klar och konverterade till QR-koder. Skyndade på lite grann då det snart är påsklov och inte så hett värde efter lovet=) Här hittar du mina anteckningar till uppdragen (där uppgifterna står nedskrivna…)

Träna på bråk med Låtta Bläckfisk – Annas instruktionsbok Material: Ca 1/3 toarulle.Garn, gärna några olika färger.Kartongbit eller liknande att vira garnet runt, ca 20 cm bred.Sax.Knappar eller ögon.Lim/limpistol. Först tränar vi på att dela upp alla trådarna i två lika stora delar – en del kallas hälften, eller 1/2. Samarbete vid ett koordinatsystem – Sidekicks på rIKTigt Att arbeta med koordinatsystem i klassrummet brukar alltid vara uppskattat och roligt. I LGR 11 och det centrala innehållet för år 4-6 att undervisningen i matematik ska behandla koordinatsystem och strategier för gradering av koordinataxlar. Det innebär att eleverna ska göra graderingar av koordinataxlar, för att sedan placera ut punkter utifrån information av olika slag. När vi började att med kapitlet som handlar om just detta i vår mattebok, ville jag introducera koordinatsystem på ett annorlunda sätt. Jag ville att eleverna skulle prata och resonera mycket och bestämde mig då för att eleverna tillsammans i små grupper skulle få arbeta med en uppgift. Inspirationen kom från hemsidan #Beppematik, där han visar mycket tydligt och bra hur man ritar upp ett koordinatsystem och sedan följer och ritar ut olika koordinater för att få fram ett mönster.

Related: