background preloader

Scratch

Facebook Twitter

ScratchCatalà - Escoles. EP!!

ScratchCatalà - Escoles

NO OBLIDEU FER UN LINK DES DE LES VOSTRES ESCOLES A GRÀCIES!! FORÇA SCRATCH!! Escoles sobre les quals tinc constància de l’ensenyament de l’Scratch, ja sigui dins el pla d’estudis o com extraescolar. Si la teva escola esta duent a terme aquesta tasca educativa, no dubtis en comunicar-m’ho. Mostra Escoles i Scratchers en un mapa més gran CEIPM Patronat Domènech La Teresa Montenegro està introduint l’ensenyament de l’Scratch a la seva escola des de primers d’any. escolaProjecte El Frank Sabaté i la Carlota Bujons, ja és el segon any que realitzen un “Taller de Creació de Videojocs” utilitzant Scratch. Col·legi Virolai La Silvia Rubio i l’equip docent van creure en la idea de presentar l’Scratch dins l’acte de l’Escola Oberta. CEIP El Dofí Els membres del A.M.P.A. estan organitzant un taller pels casals d’estiu d’aquest any 2009 i tenen en ment realitzar un curs estable durant tot l’any com activitat extraescolar. Escola Pia Granollers Escola Montserrat CEIP Pau Casals CEIP Sant Jordi CEIP Dr.

Teories de la comunicació - Anna Estrada Alsina, Miquel Rodrigo Alsina - Google Llibres. Construccionisme. Idees centrals del construccionisme[modifica | modifica el codi] El construccionisme considera que les activitats de confecció o construcció d'artefactes, siguin aquests el disseny d'un producte, la construcció d'un castell de sorra o l'escriptura d'un programa d'ordinador, són facilitadores de l'aprenentatge.

Construccionisme

Es planteja que els subjectes, en estar actius mentre aprenen, construeixen també les seves pròpies estructures de coneixement, de manera paral·lela a la construcció d'objectes. També afirma que els subjectes aprendran millor quan construeixin objectes que els interessin personalment, al mateix temps que els objectes construïts ofereixen la possibilitat de fer més concrets i palpables els conceptes abstractes o teòrics i, per tant, els fa més fàcilment comprensibles. Referències[modifica | modifica el codi] Mitchel Resnick. Mitch Resnick: Let's teach kids to code. Seymour Papert. Seymour Papert (Pretòria, Sud-àfrica, 1 de març de 1928) és un pioner de la intel·ligència artificial, inventor del llenguatge de programació Logo el 1968.

Seymour Papert

És considerat un destacat científic cognitiu, matemàtic i educador. Biografia[modifica | modifica el codi] Llicenciat en matemàtiques per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). Seymour Papert va treballar amb el psicòleg educatiu Jean Piaget a la Universitat de Ginebra entre els anys 1959 i 1963. Fets destacats[modifica | modifica el codi] Llibres[modifica | modifica el codi] La máquina de los niños.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi] Professor Seymour Papert. Joc del Ratpenat on Scratch. Crear Jocs amb Scratch. Scratch - Imagine, Program, Share. Scratch (llenguatge de programació) Scratch està basat en el llenguatge de programació LOGO i serveix per aprendre a programar a través del joc i l'experimentació i introduir així el pensament computacional.

Scratch (llenguatge de programació)

La seva interfície és senzilla i permet tant crear històries interactives, tutorials, jocs i animacions, com compartir els projectes amb altres usuaris en línia. Els projectes poden ser de temàtica variada, es poden adaptar i orientar a diferents àmbits i objectius. Per exemple, dins l'àmbit educatiu, es pot treballar des de les diferents àrees que recull el currículum de primària. Els usuaris poden experimentar amb els elements que ofereix el programa, com el fons, els efectes de so, diàlegs, objectes i animacions, entre d'altres.

A més, també es poden inserir personatges i objectes, amb els quals es poden realitzar una sèrie d'accions mitjançant uns comandaments que simplifiquen la tasca de programació. Les característiques principals del programa són les següents: L'Scratch permet que els alumnes puguin: 1. 2. Imagina, crea, comparteix. Jorge Coderch, Àrea d’informàtica, ciències audiovisuals i la seva didàctica | @jcoderch De ben segur que aquesta proposta: imagina, crea, comparteix, engrescaria qualsevol nen i, perquè no dir-ho, també molts adults.

Imagina, crea, comparteix

Disposar del temps necessari per imaginar, per tenir els coneixements i les habilitats que ens permetin crear i, a més, poder compartir amb el món les nostres creacions semblen una garantia de motivació i també d’aprenentatge. Doncs bé, aquest és precisament el repte que ens proposen des del MIT, en el qual el Lifelong Kindergarten group del Media Laboratory va desenvolupar Scratch, un programari gratuït amb què els nens poden crear històries interactives, jocs i animacions. La interfície de Scratch, que també hi és en català, és tan senzilla que qualsevol persona pot aprendre’n el funcionament bàsic en uns quants minuts. Ara bé, les possibilitats d’aquest entorn són infinites i els projectes Scratch poden arribar a tenir una enorme complexitat. Com funciona? Compartir. Videotutorials Scratch 2.0 - wikimanuals. De wikimanuals Com fer un piano amb plastilina, MakeyMakey i Scratch 2.0 en menys de 5 minuts!

Videotutorials Scratch 2.0 - wikimanuals

Com fer un robot virtual amb Scratch 2.0 en menys de 5 minuts! Com fer un Space Invaders amb Scratch 2.0 en menys de 5 minuts! ScratchEd.