background preloader

SCRATCH

Facebook Twitter

Vídeos - Aprèn amb Scratch. (cada dimarts en Frank Sabaté penja un nou vídeo, on en menys de 5 minuts ens ensenya per exemple a fer un joc de "El Gran Dictat", inflar una pilota, fer un videjoc de "marcianitos", omplir la pantalla de confeti...)

Vídeos - Aprèn amb Scratch

(aquests vídeos van ser desenvolupats per al Creative Computing Online Workshop, per membres del ScratchEd Team a la Universitat de Harvard) Aprendiendo con Scratch - Curso Scratch. ScratchGuiaReferencia.pdf. Sesión 13 - Aprendo Scratch. 1.- Elabora los escenarios que se necesitan para el juego.

Sesión 13 - Aprendo Scratch

Elabora 4 fondos: 1 para cada nivel y dos más para indicar cuando Gana y cuando pierde. Ejemplo: 2. -Ahora Importa el objeto Murciélago de la galería de objetos prediseñados de Scratch y prográmalo para que se mueva con las teclas de desplazamiento. 3.- Importa cuatro veces el objeto grillo y asígnales nombres diferentes (grillo1, grillo2, grillo3 y grillo4). 4.- Aumenta la dificultad para pasar del nivel 1 al nivel 2. 5.- Cambia al escenario del segundo nivel. 6.- Realiza la programación de los objetos teniendo en cuenta que el juego se pierde después de 5 toques, acumulados desde el nivel 1, del murciélago a los objetos Red, animal-1, animal-2 y animal-3. 7.- Programa el juego para que cuando el murciélago haya tocado 10 veces a los objetos animalverde1 o animalverde2 se gane el juego. Llegó el momento de jugar con los proyectos de tus compañeros. Com fer un joc que detecta els moviments del cos amb Scratch i una webcam en menys de 5 minuts!

Code Mads - Aprender y enseñar a programar. Crear Jocs amb Scratch: programació. Definició Una variable és com una caixa que on podem guardar dades.

Crear Jocs amb Scratch: programació

Aquestes dades no son fixes, sinó que poden poden anar canviant (variant) al llarg del nostre programa. Al definir (crear) una variable, cal donar-li un nom, que serà el que utilitzarem per referir-nos a ella durant el joc. En referir-nos a aquest nom, fem referencia també a les dades que conté la variable en aquell moment. El nom seria com l'etiqueta que hem posat fora de la caixa per a que ens recordi que és el que hi ha a dins. També caldrà assignar (donar) un valor inicial a la variable; si no li en done'm cap, voldrà dir que la capsa és buida, és a dir, la variable no té valor. Resultados de alumnos: Scratch con Webcam. Los alumnos de este año, han mezclado conocimiento de periféricos de ordenador con las bases de programación con bloques.

Resultados de alumnos: Scratch con Webcam

Con ello han realizado estos juegos básicos que podéis probar con una webcam conectada al ordenador. Este post es para difundir sus trabajos, para que veáis lo que son capaces de hacer. Espero que los disfrutéis, sabiendo que todavía son alumnos. Me gusta: Me gusta Cargando... Interacciona con vídeo en tus juegos Scratch. Programación. Scratch-lego-wedo-tutorial.pdf. AULA TECNOLÓGICA. Inventa.uoc.edu. Participa a la 1a xarxa de clubs de programació de les Biblioteques de Catalunya!

inventa.uoc.edu

T’apassiona el món de la informàtica? Penses que programar no és tan complicat com sembla? Coneixes o t’agradaria conèixer el llenguatge de programació Scratch? Si la resposta és sí, pots ajudar a molts nens i nenes de Catalunya a endinsar-se en aquest món des d’una perspectiva que per a ells serà insòlita: aprenent a programar des de ben petits. La Xarxa de Biblioteques de Catalunya, en col·laboració amb el programa Codeclubcat, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya estem a punt de posar en marxa una xarxa de clubs de programació d’ordinadors per a nens i nenes. En què consistirà la vostra tasca?

Si encara no coneixeu Scratch no us preocupeu! Qui pot participar en aquest projecte? Si creus que reuneixes els requisits i vols participar, omple aquest formulari abans del 6 de juliol i escull la teva biblioteca (*). (*) Llistat de biblioteques que participen al projecte: Preparar un taller de Scratch para 80 niños de 8 años.

Programació - Scratch Cards, activitats i pautes per fer-les pas a pas. Coneixeu les Scratch Cards?

Programació - Scratch Cards, activitats i pautes per fer-les pas a pas

Les Scratch Cards són un recurs fantàstic com a material de suport i guia si esteu pensant a fer les vostres primeres activitats en l'entorn de programació Scratch. Programaci n en la Educaci n Escolar > Scratch > Recursos. Descargue esta Guía (versión 1.4) en formato PDF Descargue la Guía de Referencia para la versión 1.3.1 (PDF) Scratch [1] es un nuevo lenguaje de programación que facilita crear historias interactivas, juegos y animaciones y compartir sus creaciones con otros en la Web.

Programaci n en la Educaci n Escolar > Scratch > Recursos

Esta Guía de Referencia ofrece una mirada rápida al software Scratch. Si usted apenas está comenzando a usar Scratch, le recomendamos que previamente consulte la “Guía de Inicio” que encontrará en la sección “Soporte” en el sitio Web de Scratch. Ahora, si desea información más detallada, vuelva a esta Guía de Referencia. El sitio Web de Scratch tiene muchos otros recursos para ayudarlo a aprender Scratch: Tutoriales en video, Tarjetas de Scratch, y Preguntas frecuentes (FAQ). INGREDIENTES BÁSICOS DE UN PROYECTO DE SCRATCH Los proyectos de Scratch están construidos con Objetos (Objeto móvil programable es la traducción al español dada a Sprite, en adelante se utiliza solo la palabra Objeto). . Dentro de estas áreas. Aprendre a programar amb jocs online i apps. Tutorials - Aprèn amb Scratch.

Fantàstic tutorial per iniciar-se.

Tutorials - Aprèn amb Scratch

Cal registrar-se, però és gratuït. ScratchED és una comunitat d'educadors de Scratch que intercanvien coneixements i materials. Aquí trobaràs multitud de recursos organitzats en 3 nivells de dificultat. Excel·lent recurs per iniciar els nens en l'ús de Scratch. Robòtica a l'escola. Les Scratch Cards són un conjunt de fitxes preparades per ser impreses que contenen petites activitats per aprendre a fer servir Scratch sense saber-ne gens.

Robòtica a l'escola

Les 12 targetes estan ordenades de l’1 al 12 segons el grau de dificultat de la tasca que proposen. Tot i així, es pot començar per qualsevol de les targetes ja que proporcionen informació molt detallada sobre els passos a seguir. ScratchCatalà - Programa 2010, les conclusions. Aquest any s’ha doblat la participació de mestres que s’han deixat veure pel Citilab per assistir a aquesta jornada sobre l’ensenyament de la programació a primària i ESO.

ScratchCatalà - Programa 2010, les conclusions

Com el darrer any, veure tants docents entusiastes en fer quelcom diferent per ensenyar als nostres fills les matèries d’una forma més amena, divertida i que segurament arriba molt més als petits, no te preu. Cal destacar la intervenció de l’Antoni Aubanell del CREAMAT que ens va deixar amb la boca oberta amb la seva presentació magistral i engrescadora, a mi particularment em va fer entrar ganes de posar-me un altre cop a estudiar matemàtiques, “on eres quan jo intentava entendre les integrals o d’altres conceptes que em van costar tant?”

Li vaig preguntar al descans. Si no vau assistir, us vau perdre una pujada d’adrenalina contagiosa per aquest magnific mestre de matemàtiques i director del CREAMAT Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques. Stories. Uso del lenguaje de programación Scratch para construir juegos y animaciones. Proyectos y tutoriales sobre el tema. Scratch-lego-wedo-tutorial.pdf.