background preloader

Imagina, crea, comparteix

Imagina, crea, comparteix
Jorge Coderch, Àrea d’informàtica, ciències audiovisuals i la seva didàctica | @jcoderch De ben segur que aquesta proposta: imagina, crea, comparteix, engrescaria qualsevol nen i, perquè no dir-ho, també molts adults. Disposar del temps necessari per imaginar, per tenir els coneixements i les habilitats que ens permetin crear i, a més, poder compartir amb el món les nostres creacions semblen una garantia de motivació i també d’aprenentatge. Doncs bé, aquest és precisament el repte que ens proposen des del MIT, en el qual el Lifelong Kindergarten group del Media Laboratory va desenvolupar Scratch, un programari gratuït amb què els nens poden crear històries interactives, jocs i animacions. La interfície de Scratch, que també hi és en català, és tan senzilla que qualsevol persona pot aprendre’n el funcionament bàsic en uns quants minuts. Ara bé, les possibilitats d’aquest entorn són infinites i els projectes Scratch poden arribar a tenir una enorme complexitat. Com funciona? Compartir

http://www.tribunaeducacio.cat/imagina-crea-comparteix/

Related:  Pensament computacional, Scratch i robòtica

Frank Sabaté Des de CodeMads sempre hem defensat que l’aprenentatge de la programació d’ordinadors i la robòtica haurien de formar part del currículum. Els motius són diversos i en aquest article no ens estendrem gaire en Scratch (llenguatge de programació) Scratch està basat en el llenguatge de programació LOGO i serveix per aprendre a programar a través del joc i l'experimentació i introduir així el pensament computacional. La seva interfície és senzilla i permet tant crear històries interactives, tutorials, jocs i animacions, com compartir els projectes amb altres usuaris en línia. Els projectes poden ser de temàtica variada, es poden adaptar i orientar a diferents àmbits i objectius. Per exemple, dins l'àmbit educatiu, es pot treballar des de les diferents àrees que recull el currículum de primària. Els usuaris poden experimentar amb els elements que ofereix el programa, com el fons, els efectes de so, diàlegs, objectes i animacions, entre d'altres.

ScratchCatalà - Escoles EP!! NO OBLIDEU FER UN LINK DES DE LES VOSTRES ESCOLES A GRÀCIES!! FORÇA SCRATCH!! Seymour Papert Seymour Papert (Pretòria, Sud-àfrica, 1 de març de 1928) és un pioner de la intel·ligència artificial, inventor del llenguatge de programació Logo el 1968. És considerat un destacat científic cognitiu, matemàtic i educador. Biografia[modifica | modifica el codi] Llicenciat en matemàtiques per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). Videotutorials Scratch 2.0 - wikimanuals De wikimanuals Com fer un piano amb plastilina, MakeyMakey i Scratch 2.0 en menys de 5 minuts! Com fer un robot virtual amb Scratch 2.0 en menys de 5 minuts! La programación como nueva alfabetización (Pau Nin @pau_nin) Están siendo unos días apasionantes. Como sabéis, estas semanas estamos en pleno desarrollo del Mooc “Cómo introducir la programación y la robótica educativa en todas las materias” -MoocBot en las redes-, organizado por Intef y Educalab. Esta primera edición ha tenido más de dos mil participantes y puedo afirmar que incluso ha supuesto el inicio de una comunidad de educadores que persiguen objetivos comunes. Cada vez más docentes muestran interés por adentrarse en la apasionante aventura que representa acercar la programación y la robótica educativa a sus alumnos (iba a decir niños y niñas, pero esto no entiende de edades).

A la maestra Una clase para adultos. / santi burgos El lenguaje se infecta. Lo infectan a menudo los políticos y lo infectamos quienes hablamos o escribimos en los medios. Nuestro vicio por una jerga que encubre a menudo un rechazo por la claridad acaba trufando el lenguaje común. Como resultado, a veces hablamos de asuntos cotidianos como si estuviéramos en una tertulia televisiva o haciendo declaraciones en el telediario. ScratchCatalà - Imagina, crea, programa!! Crear Jocs amb Scratch Buy Direct (Official Site) Pau Nin: ¿Quieres aprender Scratch? Llevamos ya unas semanas de este curso 15/16 y veo con alegría que son muchos los docentes que han empezado a trabajar Scratch con sus alumnos. En esta publicación compartiré algunos enlaces de interés para empezar y ampliar conocimientos sobre Scratch: Cursando un MOOC Un MOOC, curso masivo online, abierto y gratuito, es una fantástica manera para empezar, ya que durante unas semanas compartirás la experiencia con otros docentes con el mismo interés. Tres ejemplos: Cómo introducir la programación y la robótica educativa en todas las materias: la primera edición de este MoocBot organizado por Intef y Educalab ha tenido una gran repercusión, con más de 2000 participantes, y estoy convencido de que se repetirá en este próximo 2016.

Aprendizaje basado en retos La intención de este documento es presentar la tendencia educativa del Aprendizaje Basado en Retos, la cual forma parte de una perspectiva más general del Aprendizaje Vivencial. Primero se abordan elementos del Aprendizaje Vivencial, para después enfocar la discusión hacia el aprendizaje centrado en la solución de retos. Existen diversas perspectivas para abordar este acercamiento, por lo que en este documento se presentan algunas de ellas con el objetivo de alimentar la discusión y reflexión de la comunidad académica [1]. Actualmente, los estudiantes acceden a la información de una forma sustancialmente distinta a la de hace algunos años. Regulan mucho de su conocimiento a través de un aprendizaje informal y han pasado de ser consumidores de información, a productores de la misma. Como resultado, los métodos tradicionales de enseñanza–aprendizaje están siendo cada vez menos efectivos para atraer a los estudiantes y motivarlos a aprender.

Related:  ScratchSratchSCRATCHscratchscrachtSCRATCHScratchscratchScratchScratchScratchScratch