background preloader

Väestö

Facebook Twitter

Ensin lapsista piti päästä eroon, nyt niitä halutaan lisää – Eläkepommia pelkäävä Kiina pohtii jo yhden lapsen perheiden sakottamista. PEKING Kun Kiinassa alkaa helmikuussa sian vuosi, taikauskoisimmat vanhemmat pukevat sika-lapsensa punaisiin alusvaatteisiin.

Ensin lapsista piti päästä eroon, nyt niitä halutaan lisää – Eläkepommia pelkäävä Kiina pohtii jo yhden lapsen perheiden sakottamista

Sian vuonna syntyneet uskovat, että heidän elämässään tapahtuu suuria mullistuksia. Mullistus voi olla edessä myös kiinalaisessa yhteiskunnassa. 1980-luvulla alkaneesta yhden lapsen politiikastaan tunnettu Kiina saattaa ensi vuonna sallia perheille kolme lasta – tai jopa useampia. Syntyvyys on Suomessa alempana kuin koskaan – Työpaikka ja asuinalue vaikuttavat siihen, minkä ikäisinä lapsia hankitaan - MTVuutiset.fi.

Suomalaisten syntyvyys on laskenut jo EU:n keskiarvon alapuolelle.

Syntyvyys on Suomessa alempana kuin koskaan – Työpaikka ja asuinalue vaikuttavat siihen, minkä ikäisinä lapsia hankitaan - MTVuutiset.fi

EU:ssa syntyy Eurostatin mukaan 1,6 lasta naista kohden. Väestöliiton raportin mukaan keskeinen tekijä alenevalle syntyvyydelle on se, että vanhemmiksi tullaan yhä iäkkäämpinä. Mitä myöhemmin yhteiskunnassa keskimäärin saadaan ensimmäinen lapsi, sen alhaisempi on keskimääräinen lapsiluku ja sitä enemmän on lapsettomia. Population of Finland 2017 - PopulationPyramid.net. Tutkimus: Suomalaiset eivät ole geeniperimältään eurooppalaisia. Tänä vuonna syntyi lapsia ennätyksellisen vähän – viimeksi syntyvyys oli yhtä niukkaa 1800-luvun nälkävuosina. Tänä vuonna syntyi lapsia ennätyksellisen vähän – viimeksi syntyvyys oli yhtä niukkaa 1800-luvun nälkävuosina.

Tänä vuonna syntyi lapsia ennätyksellisen vähän – viimeksi syntyvyys oli yhtä niukkaa 1800-luvun nälkävuosina

Kunnat kartalle » Kunnat kartalle. Tilastokeskus. Tilastokoulu. Meitä on nyt 5,5 miljoonaa – katso monesko olit. Jos maahan ei muuttaisi ketään, Suomen väestö alkaisi jo pienentyä pikku hiljaa.

Meitä on nyt 5,5 miljoonaa – katso monesko olit

Väestönkasvumme on siis maahanmuuton tulosta. Pitkällä perspektiivillä siinä ei ole mitään uutta. Sata vuotta sitten Suomi oli vielä osa Venäjää, jolloin ulkomaalaisuus oli suhteellista. Täällä oli paljon venäläisiä väliaikaisesti tai pysyvästi. Suomen 100 vuotta Virtasten silmin – näin köyhästä maatalousmaasta tuli moderni hyvinvointivaltio. Virtasen suvun kautta kerrotaan Suomen historiasta 1900-luvun alusta nykypäivään.

Suomen 100 vuotta Virtasten silmin – näin köyhästä maatalousmaasta tuli moderni hyvinvointivaltio

Tilastot ja julkaisut. Tilastokeskus. Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto sisältää monipuolisen tilastoaineiston ja kartta-aineistoja.

Tilastokeskus

Voit käyttää aineistoa esimerkiksi päätöksenteossa ja suunnittelussa tai tutustua omaan asuinalueeseesi. Aineistot ovat haettavissa Tilastokeskuksen paikkatietojen rajapinnalta sekä Paikkatietoikkunasta, eikä niiden käyttö vaadi rekisteröitymistä. Maahanmuutto lisäsi Suomen väkimäärää alkuvuonna – väkiluku kasvoi lähes 4000:lla - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi. Keskivertosuomalainen. Keskivertosuomalainen kertoo, kuinka tietyt asiat suomalaisilla tilastoissa keskimäärin ovat – eri asia on sitten onko sataprosenttista keskivertohenkilöä olemassakaan.

Keskivertosuomalainen

Suurin osa näistä tiedoista on Tilastokeskuksen tilastoista. Lapsiperhearki houkuttelee entistä harvempia – lapsia halutaan vähemmän ja myöhemmin. Entistä harvemmat suomalaiset haaveilevat isoista lapsikatraista.

Lapsiperhearki houkuttelee entistä harvempia – lapsia halutaan vähemmän ja myöhemmin

Elämä ilman lapsia on yhä useammalle oma toive. Syntyvyys on laskenut jo viisi vuotta peräkkäin. ilmiöt 16.11.2015 klo 16:52päivitetty 16.11.2015 klo 17:07 Suomalaiset saavat yhä vähemmän lapsia. Maailmalla nosteessa oleva Alma: Aion nostaa musiikillani Suomen maailmankartalle. Lauantaina Flow Festivalilla esiintyvä laulaja keskittyy syksyllä ensimmäisen albuminsa tekemiseen.

Maailmalla nosteessa oleva Alma: Aion nostaa musiikillani Suomen maailmankartalle

Ohjelma ei ole katsottavissa ulkomailla. Alma esiintyy Flow Festivalilla toista kertaa. Jos Suomessa asuisi vain sata ihmistä, niin tällaisia olisimme – testaa tunnetko suomalaiset. 1.

Jos Suomessa asuisi vain sata ihmistä, niin tällaisia olisimme – testaa tunnetko suomalaiset

Suomen surkein huoltosuhde löytyy Kivijärveltä - katso oman kuntasi tilanne kartalta. Syrjäseudut autioituvat ja väestö ikääntyy. Se tietää entistä suurempaa taakkaa niille, joilla vielä on töitä. Klikkaamalla oheista karttaa näet huoltosuhteen kunnittain. Työllisyys: Kaiken a ja o on työllisyys. Ainut tapa vaikuttaa taloudelliseen huoltosuhteeseen on työpaikkojen luonti ja työllisyysasteen nosto.Hallittu maahanmuutto: Hallittu maahanmuutto voi tuoda Suomeen lisää työvoimaa ja helpottaa väestön vanhenemisesta johtuvaa työvoimapulaa.

Mikäli maahanmuutto tehdään hallitsemattomasti ja kotouttamisessa epäonnistutaan, koituu maahanmuutosta vain kuluja.Uudet keinot: Itä-Suomessa on raaka-aineita, mutta jalostus tehdään toisella puolella Suomea. Suomi maailman kärjessä. Suomi on maailmassa pieni maa. Suomen väestö on vain 0,07 prosenttia maailman väestöstä ja pinta-ala saman verran maailman pinta-alasta. Nyt se tapahtui: Oulun väkiluku ylitti 200 000 asukkaan rajan – avoimet ovet tulossa. Maapallon väestö – aarnehagman.fi. Sivun sisältö: Artikkeli käsittelee maapallon väestöä, mutta tähän on syytä laittaa uusinta tietoa Suomen väestökehityksestä: Historiaa vuodelta 1955: Kuvaruutukaappaukset: Suomen Kuvalehti N:o 49; 10.12.1955; Lehden luvalla Suomen kuvalehden numerossa 10.12.1955 oli artikkeli maapallon väestön määrän kehityksestä.

World Migration. The GLOBAL MIGRATION STOCK interactive app tracks migrants around the world. This application is now being hosted by IOM.int. It is endlessly fascinating to explore where we're from. The underlying data for the map was published by the UN DESA in 2017. Synkkä ennuste: Vain pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere kasvavat – yhä suurempi osa Suomesta tyhjenee. 20 vuoden kuluttua vain pääkaupunkiseutu sekä Turun ja Tampereen seudut onnistuvat kasvattamaan väkimääräänsä, aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI ennustaa. MDI:n ennusteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan pääkaupungin väestö lisääntyy seuraavan parin kymmenen vuoden aikana noin neljännesmiljoonalla. Kun koko maan väestön kasvu jää kuitenkin vajaaseen sataan tuhanteen, se merkitsee väen vähentymistä muualla kuin pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. World Migration Map - Data Visualization by Metrocosm.

Kaupungit ja kaupungistuminen – aarnehagman.fi. Uutta ja ajankohtaista Artikkelissa on Hans Roslingin videon ja muutaman nettilähteen jälkeen valikoima “time lapse”- satelliittikuvia kaupunkien kehityksestä, kaksi “Earth at Night”- esitystä (sivusto ja video) sekä Flickrin albumina sateliittikuvia maapallon kaupungeista. Gapminder Foundation; Julkaistu 4.10.2007; With Hans Rosling. In this GapCast, Hans Rosling focuses on urbanization. In four minutes he give a short overview over the urban challenge, showing the last 40 years of development in urbanization and economic growth. Maailma kaupungistuu: Joka vuosi rakennetaan kahdeksan uutta New Yorkia. Vielä vuonna 1990 maailmanlaajuinen kaupungistumisaste oli alle 40 prosenttia. Vuonna 2030 se on todennäköisesti jo 60 prosenttia, eikä 70 prosentin kaupungistuminenkaan ole kaukana. – On arvioitu, että itse asiassa joka vuosi kaupungistuminen etenee ikään kuin kahdeksan uutta New Yorkin kokoista kaupunki rakennettaisiin globaalisti, selittää Tulevaisuudentutkimuksen professori Sirkka Heinonen Turun yliopistosta.

Suomen väkiluku kasvoi maahanmuuton myötä – Syntyvyys yhä laskussa.