background preloader

YH1

Facebook Twitter

Ukrainian Politics Fight Compilation. Top Human Rights Tweets of the Week. Hallintarekisteri repii perussuomalaisia: Vastustajia uhataan ryhmästä erottamisella. Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Veera Ruoho aikoo äänestää hallintarekisteriä vastaan, koska sanoo olevansa "freedom fighter", vapaustaistelija.

Hallintarekisteri repii perussuomalaisia: Vastustajia uhataan ryhmästä erottamisella

Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on käynnissä repivä riita hallintarekisteristä. Ryhmän neljä poliisikansanedustajaa vastustaa hallintarekisteröinnin sallimista ulkomailla, koska he uskovat että laki mahdollistaa rikollisesti hankitun omaisuuden piilottamisen ja veronkierron. Ylen tietojen mukaan puolueen eduskuntaryhmä on uhannut hallintarekisterin vastustajia erottamisella. Rangaistusjärjestelmä toimii niin, että ensin annetaan huomautus ja sitten varoitus. Jos tämäkään ei auta, seuraava askel on ryhmästä erottaminen. Kansanedustaja ja perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Veera Ruoho (ps.) aikoo äänestää hallintarekisteriä vastaan. . – Kyllä aion painaa punaista nappia. Ruoho perustelee päätöstään sillä, että hän on identiteetiltään poliisi, eikä hän ole tullut eduskuntaan edistämään veronkiertoa. Ministereiksi nousseet kertovat kovista paineista: Kyselytunnilla olet ”alasti ja yksin”, kunnianhimo vie yöunet ja lounaat jäävät väliin - Politiikka - HS.fi.

Ministerin paikka on useimman kansanedustajan unelmien täyttymys ja poliittisen puurtamisen päämäärä.

Ministereiksi nousseet kertovat kovista paineista: Kyselytunnilla olet ”alasti ja yksin”, kunnianhimo vie yöunet ja lounaat jäävät väliin - Politiikka - HS.fi

Mutta työllä on kääntöpuolensa, josta oikeus- ja työministeri Jari Lindström kertoi sunnuntain Helsingin Lindström joutui hoitamaan kahta ministerinpestiä samanaikaisesti ja sen seurauksena sairastui vakavasti. Rankka työ, riittämättömyyden tunne, stressi, huono syöminen ja liikunnan puute nostivat verenpaineen hengenvaarallisiin lukemiin, ja lisäksi häneltä löytyi kakkostyypin diabetes. HS haastatteli kahta entistä ja yhtä nykyistä ministeriä heidän kokemuksistaan.

2017 World Press Freedom Index – tipping point. What people get wrong about climate change. Vuorikoski. ”Enää ei ole coolia polttaa tupakkaa eikä juoda” – Teineistä tuli nuhteettomia, eikä kukaan tiedä miksi - Suomenkuvalehti.fi. Miltä poliittinen Suomi oikeasti nyt näyttää? Unohda vanhat kartat ja katso tästä - Aamulehti.

Minkä värinen on poliittinen Suomen kartta nyt kuntavaalipäivän jälkeen?

Miltä poliittinen Suomi oikeasti nyt näyttää? Unohda vanhat kartat ja katso tästä - Aamulehti

Vaalitulosta kuvataan usein koko Suomea esittävällä koropleettikartalla, jossa kunnat on väritetty suurimman ääniosuuden saavuttaneen puolueen tunnusvärillä. Esitystapa on tuttu ja helposti ymmärrettävä, mutta se antaa harhaanjohtavan yleiskuvan vaalituloksesta. Ylen vaalikone: Puolueet eivät usko, että Suomi on tasa-arvoinen – paitsi kokoomus.

Kokoomuksen ehdokkaista suurin osa on sitä mieltä, että kaikilla suomalaisilla on tasavertaiset mahdollisuudet rikkauteen ja onneen, ilmenee Ylen vaalikoneesta. kuntavaalit 4.4.2017 klo 18:08päivitetty 5.4.2017 klo 11:33 Tasa-arvo ei ole vielä täällä.

Ylen vaalikone: Puolueet eivät usko, että Suomi on tasa-arvoinen – paitsi kokoomus

Suurin osa puolueiden kuntavaaliehdokkaista ajattelee näin. Tulos on saatu Ylen vaalikoneen (siirryt toiseen palveluun) perusteella. Venäläislehti: Tšetšeniassa aloitettu homojen massapidätykset – ainakin kolme kuollutta. Novaja Gazetan mukaan Tšetšeniassa on pidätetty yli sata homoksi epäiltyä miestä.

Venäläislehti: Tšetšeniassa aloitettu homojen massapidätykset – ainakin kolme kuollutta

Lehti väittää, että pidätysten yhteydessä on tapettu seksuaalivähemmistön edustajia. Tšetšenia. Tutkimus: Tällaisia puolueiden jäsenet ovat – keskusta ja SDP eläkeikäisten puolueita ja perussuomalaiset miesten. Vihreiden ja kokoomuksen jäsenet ovat parhaiten tienaavia ja koulutettuja, kun vertaillaan kuuden suurimman puolueen jäseniä.

Tutkimus: Tällaisia puolueiden jäsenet ovat – keskusta ja SDP eläkeikäisten puolueita ja perussuomalaiset miesten

Tämä käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) tänään julkaisemasta tutkimuksesta. Tutkimus rajoittui kuuteen suurimpaan eduskuntapuolueeseen, jotka tässä jutussa esitellään samassa järjestyksessä kuin tutkimuksessakin. Keskustalaiset ovat iäkkäitä ja asuvat maalla Keskustan jäsenten keski-ikä on KAKS:n tutkimuksen mukaan 59,9 vuotta, mikä on toiseksi korkein mukana olleista puolueista. Lähes 60 prosenttia puolueen jäsenistä on miehiä. Puserolaki ja poliittisten paitojen muotinäytös. Poliittisten tunnusmerkkien käyttö julkisissa tilaisuuksissa kiellettiin Suomessa lailla 1934.

Puserolaki ja poliittisten paitojen muotinäytös

Kouluissa aatteellista suuntaa ilmaisevien asujen käyttö oli kielletty jo aiemmin. Puserolaki poistui toisen maailmansodan jälkeen. Kouluissa kielto kumottiin 1968. Valheenpaljastaja: Pelkoa, inhoa ja väkivaltaa – eli miksi valeuutiset ovat oikeasti vaarallisia. Mitä haittaa siitä on, jos ihmiset jakavat valeuutisia Facebookissa?

Valheenpaljastaja: Pelkoa, inhoa ja väkivaltaa – eli miksi valeuutiset ovat oikeasti vaarallisia

Onko sillä suurta merkitystä, jos joku uskoo sitkeästi vääräksi todistettuun tietoon? Valeuutisilla ja muulla väärällä tiedolla saattaa olla vakavia seurauksia tosielämässä. Valheenpaljastaja käy läpi neljästä eri maasta tapauksia, jotka osoittavat, miten disinformaatiolla voidaan manipuloida mieliä ja lietsoa väkivaltaa.

Taloudellinen epätasa-arvo ei riitä selittämään oikeistopopulismin nousua. Euroopassa eletään jännittäviä aikoja.

Taloudellinen epätasa-arvo ei riitä selittämään oikeistopopulismin nousua

Tänään käydään parlamenttivaalit Hollannissa ja myöhemmin keväällä presidentinvaalit Ranskassa. Niissä oikeistopopulistien ja äärioikeiston mahdollinen voitto muuttaisi mantereen suunnan vuosikausiksi. Vielä vuosituhannen alussa kasvava talous, kiihtyvä globalisaatio ja arvoliberalismin suosio saivat uskomaan, että avoimuuden aikakausi jatkuu ikuisesti. Merkkejä suunnan muutoksesta alkoi kuitenkin hiljalleen tihkua.

Yhdysvalloissa presidentti Obaman virkaanastuminen synnytti vastareaktiona äärikonservatiivisen teekutsuliikkeen. Populistipuolueiden yllättävä suosio on oire länsimaiden sisällä tapahtuvasta erkaantumisesta. Portland, OR: Anarchists Are Fixing Potholes On City Streets - IT'S GOING DOWN. Siivittivätkö keinoäly ja Facebookin valtava data brexitin ja Trumpin voittoon? Taustalta löytyy eksentrinen miljardööri ja hämäriä ”vaalienhallintayhtiöitä” Marraskuussa 2016Donald voitti Yhdysvaltojen presidentinvaalit.

Siivittivätkö keinoäly ja Facebookin valtava data brexitin ja Trumpin voittoon? Taustalta löytyy eksentrinen miljardööri ja hämäriä ”vaalienhallintayhtiöitä”

Televisiosta uutisen nähtyään psykologi Michal muisti oitis kummallisen tapauksen Cambridgen yliopistosta parin vuoden takaa ja sulki television heti kättelyssä. Vuonna 2008 Kosinski oli vielä nuori tutkija Varsovan yliopistosta. Hänet oli juuri hyväksytty tekemään väitöskirjaa arvostettuun Cambridgen yliopistoon. Oma vika, jos et ole vähintään maisteri - Kaupunki. Minullapas onkin akateeminen tutkinto, lällällää.

Ajattelin siksi avata teille, miten koulutukseni on seurausta vain älykkyydestä ja ahkeruudesta. Oma valinta. Minulla oli turvallinen lapsuus, opettajavanhemmat, talo täynnä kirjoja. Minulle ei koskaan sanottu, että sitten jos sinäkin pääset edes peruskoulusta. Professorit: Vapaudesta valita tuli mahdoton yhtälö – "Talon voi polttaa vain kerran" Hallitus on päättänyt, että tulevaisuudessa kuntien sijaan 18 maakuntaa vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista. Valinnanvapaudesta säädetään erillinen laki. Lakiluonnoksen mukaan ihminen saa valita itselleen sosiaali- ja terveyskeskuksen ja suunhoidon yksikön, ja listautua niiden asiakkaaksi.

Palvelun tarpeen arvioinnin jälkeen voi saada myös maksuseteleitä, asiakasseteleitä tai henkilökohtaisen budjetin, joilla voi hankkia muita tarvitsemiaan sosiaali- ja terveyspalveluja. Hs. Kun Mari Käyhkö väitteli tohtoriksi Joensuun yliopistossa 2006, isä ja äiti istuivat salissa. He ovat jotenkin väärässä paikassa, tytär ajatteli.

Väitöstilaisuuden jälkeen isä, äiti ja tuore tohtori menivät syömään. Mukana oli myös isoisä. Mari Käyhkö oli aikoinaan suvun ensimmäinen ylioppilas, nyt hän oli suvun taatusti ainoa tohtori. Väitöskirja Siivoojaksi oppimassa onnistui hyvin, ja siitä tuli usean oppiaineen ja yliopiston tenttikirja. Ruokapöydässä puhuttiin kalastuksesta ja mökkiaskareista. World population living in extreme poverty, 1820-2015 - Our World In Data. Kokoomuksen kansanedustajat: ”90 % eduskuntatyöstä turhaa – lopetetaan kollektiivinen petos” – Täysistuntojen perusteella tuntuu, että näyttelemme hullujenhuonetta, kirjoittavat kokoomuslaiset kansanedustajat tänään julkaistussa pamfletissaan.

Puolueen kansanedustajat Harri Jaskari, Kai Mykkänen, Saara-Sofia Siren ja Juhana Vartiainen katsovat, että suurin osa eduskunnan ja kansanedustajien virallisesta työstä on turhaa. Paluu tulevaisuuteen -pamfletin julkaisutiedotteesta löytyy myös prosentuaalinen arvio asiasta: ”90 prosenttia eduskunnan virallisesta työstä on turhaa”, tiedotteessa todetaan. Nelikko katsoo, että virallisen eduskuntatyön tehottomuus on tabu ja siitä vaikenemisessa on jopa eräänlaisen ”kollektiivisen petoksen” piirteitä.

Tästä petoksesta ja kuplasta pitäisi päästä eroon, he vaativat. – Käytännössä asiassa kuin asiassa voi sanoa, että se mitä teet [kansanedustajana] ennen hallituksen esityksen antamista on tärkeää, ja se mitä teet sen jälkeen on turhaa. Täysistuntojen keskustelut voisi nykymuodossaan lopettaa, kokoomuslaiset toteavat. Lehti: "Sote-uudistus" käänsi hoitokustannuksia rajuun kasvuun Tukholmassa. "Sote-uudistus" maksoi Tukholman maakäräjille ainakin 1,1 miljardia kruunua vuonna 2014, osoittaa sanomalehti Svenska Dagbladetin tekemä selvitys. Euroissa summa vastaa noin 120 miljoonaa.

Lehden mukaan sairaanhoidon kustannukset ovat kasvaneet rajusti niillä aloilla, jotka on vapautettu yksityiselle kilpailulle. Se koskee noin kuudetta osaa Tukholman läänin sairaanhoidosta. Vapautetuilla aloilla kustannukset ovat nousseet jopa 50–100 prosenttia vuodessa, kun julkisen sairaanhoidon piirissä pysyneillä aloilla kustannusnousu on keskimäärin 4,1 prosenttia, kertoo SvD. Miesten asevelvollisuus ei ole yleinen, vaan syrjivä – se kasvattaa miehiä hyväksymään epätasa-arvon osana luonnollista järjestystä. Kun naisille tuli vuonna 1995 mahdolliseksi käydä vapaaehtoisesti armeija, se tuntui vallankumouksellisen hienolta, vaikka oma aikomukseni käydä aseisiin oli varsin vähäinen.

Enhän ollut päässyt edes pioneereihin, koska se oli liian militaristinen järjestö. Lukioikäisenä kyllä pohdin paljonkin ääneen sitä, miten rauhanturvaajan työ voisi olla kiehtovaa. Eniten huoletti se, voisiko minusta olla oikeasti jotain hyötyä. 90-luvun alkupuolella käytyä keskustelua kun leimasi huoli siitä, voivatko naiset pärjätä armeijassa. Elisabeth Rehn, puolustusministeri joka avasi naisille tien armeijaan, on kertonut, miten joutui puolustamaan naisten kykyjä letkauttelevien miespoliitikkojen paineessa. Nyt kun naiset ovat jo yli kaksikymmentä vuotta mainiosti pärjänneet armeijassa, keskustelun sävy on muuttunut. Pariisin Isis-tappajista ei jäänyt digijälkiä – televalvonta ei olisi tepsinyt.

Televalvonnan tarvetta on perusteltu muun muassa terroritekojen ennaltaehkäisyllä. Viime syksyn Pariisin joukkomurhien selvittely on paljastanut, että terroristit osaavat vältellä valvontaa. The Next Web kirjoittaa, etteivät Pariisissa 130 ihmistä murhanneet terroristit jättäneet juuri digitaalisia jälkiä. Avustaja: Gambian entinen presidentti ryösti lähtiessään valtion varat. Gambia on vallanvaihdoksen jälkeen rahavaikeuksissa, koska käteisvarat ovat kadonneet. Russia 'voting fraud' caught on camera - BBC News. Yhteiskuntasimulaattori – Oppia yhteiskunnasta pelaten. Hs. Hs. Analyysi: Populismi uhkaa demokratiaa – ja noudattaa aina samaa kaavaa. Kansainvälinen Punainen Risti varoittaa: väkivaltaisia kansannousuja nähdään pian Euroopassa. Totuus tekee kipeää. Ihmiskoe Facebookin vihakuplassa – eli miten maailman suurimmasta sosiaalisesta mediasta tulee propagandakone.

The Political Compass. Oikeisto vastusti peruskoulun perustamista. "Näin ei voi jatkua" – jos Suomen puolueet olisivat Game of Thrones -klaaneja. Poliittinen asenne riippuu geeneistä. Piraattipuolue - Allekirjoita.fi. Hallituksen kannatus hupenee, SDP suurin ja vihreät omaan ennätykseen. Tervehdys, sinä feminismistä hurjistunut henkilö! Wild Sex: When Sex Roles Get Reversed, Some Females Develop A ‘Penis’ 15+ Finnish Nightmares That Every Introvert Will Relate To. At the Boston Marathon, Leading the Way for Women Fifty Years Ago. What Is Privilege? These Vintage Photos of Victorian Era Drag Queens Will Knock Your Corsets Off! – The Gaily Grind. Suffragetit taistelivat naisten äänioikeuden puolesta verissä päin - Naisten asema - Kulttuuri. Introduction: What It Is - Why Its Needed.

Daily chart: The glass-ceiling index. If the world were 100 people: One video that explains how unequal the world is. Maailma 2030 – Millaisen maailman sinä haluat? – Maailma 2030 on ulkoasiainministeriön tuottama oppituntimateriaali ja kiertonäyttely yläkouluihin sekä lukioon. Se on toteutettu avuksi opettajille, kertomaan Suomen kehitysyhteistyön 50-vuotisesta historia. Why you should always buy the men’s version of almost anything. OECD "erittäin huolissaan" korruptiosta Suomessa. SvD: Venäläinen hävittäjä jahtasi ruotsalaista tiedustelukonetta – "Poikkeavaa käytöstä" Report: Brazil becomes most dangerous country in world for environmental activists. Girl Stranded in Refugee Camp Is Praying to Get Out. TEDxToronto - Dave Meslin "Redefining Apathy" Uutisraportti. Riki Sorsa julkaisi koskettavan videon syöpätaistelustaan: Ei kannata tupakoida missään iässä” - Viihde.

A.Alizadin blogiteksti 2008 - Reilu meininki. Arman Alizad ja reilumpi meininki. Miksi rasistit kiistävät olevansa rasisteja? Tutkija selittää - Rasismi. "Ne vie meidän naiset" – Katso animaatiosta, pitävätkö pakolaispelot paikkansa. Tämän vuoksi turvapaikanhakijoita pelätään – Propagandan viisi sääntöä - Isän pikajuna. Rasismi ja dialogi emootiopsykologin näkökulmasta. Kyllä, poliisin pitää nyt sanoa, että rikoksia ei tapahdu. Finland-based Soldiers of Odin are neo-Nazi White Supremacist led vigilantes. Miten todellisuutta tehdään. Kommentti: Immosen vastaus ei kestä merivettä. Soldiers of Odinin johdon salaiset Facebook-viestit: Aseita, natsitunnuksia, kytkös MV-lehteen. "Kansa on kyllästynyt manipulointiin, kontrolliin ja valehteluun" – tämän vuoksi MV-lehteä luetaan. Holokausti on myytti ja muita väitteitä – näin toimii suomalainen vastamedia. THE WIKILEAKS LIST: At Least 65 MSM Reporters Were Meeting with and/or Coordinating Offline with Top Hillary Advisors.

Lauman elämää. Tutkijat kävivät läpi gallupuutisoinnin: HS ja Yle "epäonnistuvat monelta osin" Kioski Investigated: This is How Pro-Russia Trolls Manipulate Finns Online – Check the List of Forums Favored by Propagandists. Finnish journalist Jessikka Aro's inquiry into Russian trolls stirs up a hornet's nest.