background preloader

Rymden

Facebook Twitter

Rymdstyrelsen_leia_och_bjorndjuren_elevmaterial. Big Bang! Hur skapades universum och jorden!! Stjärnor och planeter (LättLäst) Stjärnor och planeter (LättLäst) Det finns en sol och 8 planeter i vårt solsystem.

Stjärnor och planeter (LättLäst)

Planeterna snurrar runt solen i banor. Planeterna ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Tidigare fanns en planet till. Den hette Pluto. Det är solens dragningskraft som håller fast planeterna i deras banor. Solen är egentligen en stjärna. Gravitation En av de viktigaste naturkrafterna i universum är gravitationen. Samma kraft håller kvar månarna runt planeterna. Man vet inte riktigt hur gravitationen uppstår. Eftersom månen är mindre än jorden är gravitationen mindre. Här kan du räkna ut hur mycket du väger på andra himlakroppar:www.ungafakta.se/stjarnorplaneter/? Astronauter Hur är livet som astronaut? För att kunna bli astronaut måste man ha nästan perfekt hälsa.

Det är viktigt att astronauterna bygger upp sina muskler. Hur funkar det i rymden? E471099606. Rymden 1. Rymden. Då drar vi igång rymden-tema.

Rymden

Mycket uppskattat hos barnen förstås! Vi introducerade PP:n med inledningen: Varför har vi årstider? Varför blir det mörkt på kvällar och nätterna och ljust på morgonar och dagar? Varför har vi något som kallas månader? Vi kommer att jobba med rymden, stjärnor, planeter, sol och måne. Vi pratade om de konkretiserade målen som vi ska nå genom temat: Förstå hur solen, jorden och månen rör sig runt varandra.Kunna månens faser.Känna till några stjärnbilder.Känna till hur stjärnhimlen förändras efter året.Kunna årstiderna.Kunna vad som är speciellt i de olika årstiderna.Kunna vad några olika djur gör under årets gång.Kunna vad några olika växter gör under åretsgång.Kunna använda olika material i olika bildarbeten.Förtydliga texter med bilder och tvärtom.Veta hur man skriver en faktatext.

Hur ska vi göra för att nå de här målen då? Barnen tyckte så här: Så här blev den pedagogiska planeringen och matrisen. Vi pratar om jorden, månen och världen. Fortsättning följer…. Planetresan - Spela och lär om planeter och avstånd i solsystemet. Förskoleburken: Veckans pinterest: rymden. Rymden är ett fantastiskt roligt tema att jobba med och barnen brukar bli väldigt engagerade och brukar faktiskt veta väldigt mycket om planeter och dylikt redan innan man börjar.

Förskoleburken: Veckans pinterest: rymden

Här är lite tips på material, pyssel med rymdentema. Följ mig gärna på Pinterest! Gör solsystemet av flirtkulor! Från Pysselbolaget En annan variant av solsystemet, gjort i papper från Martha Stewart Läs fakta om planeter och stjärnor från Unga fakta Massa olika rymdenpyssel från No time for flashcards Använd toapapper för att se hur långt bort planeterna ligger från Beekers and bumblebees blog Kort med planeter och andra rymdengrejer på från Amazing space Färgläggningssidor med planeterna från Universe today Klipp ut planeterna från Sprout online För mer inspiration, kolla in tidigare rymden-inlägg!

Trollkarlen från rymden. Tema: Rymden. Stjärnor och planeter (LättLäst) Rymdsång för att lära sig placering av planeterna. Rymdramsa med pluto för att lära sig ordningen på planeterna. Solar System for iPad App Review. 10 incredible images of the sun: From the sun. Förskoleburken: Veckans pinterest: rymden. Facebook. Stjärnor och planeter (Lärarhandledning skolår F-3) Jag heter Albert och jag är nio år.

Stjärnor och planeter (Lärarhandledning skolår F-3)

Jag vill bli astronaut när jag blir stor. Jag tycker att allt som har med rymden att göra är jättespännande. Det bästa jag vet är att leka med mina rymdskepp och låtsas att jag är uppe i rymden och landar på olika planeter. Det kan vara svårt att få syn på planeterna när man tittar upp mot himlen och det är mörkt och natt. De ser ut precis som stjärnor. I vårt solsystem har vi en sol och åtta planeter. Solen är egentligen en stjärna. Planet nummer två från solen är… Venus. Den tredje planeten från solen är en planet som alla har varit på och dess yta består mest av vatten… Jorden. Planet nummer fyra från solen och den som kommer efter Jorden är… Mars. Nästa planet från solen, planet nummer sex, är… Saturnus. Nu är det bara två planeter kvar och den näst sista planeten heter… Uranus.

Uranus har också ringar runt sig. Den sista planeten är… Neptunus. Jag kan ju ganska mycket om rymden redan men jag vill veta mer. Vilket stjärntecken är du född i?