background preloader

Stjärnbilder

Stjärnbilder

http://www.ungafakta.se/pyssel/mala/stjarnbilder/

Related:  RYMDENNO

Underbar video visar jorden sedd från ISS - Vackert! Film / Nyhet Det amerikanska serieförlaget DC Comics har tecknat avtal med den amerikanska tv-kanalen NBC att ta fram ett pilotavsnitt för en sitcom som man kallar för Powerless som kommer att utspela sig på ett företag i ett universum där superhjältar existerar. Det handlar om ett 30 minuter långt pilotavsnitt där vi får följa arbetarna på en försäkringsbolag och deras möten med superhjältar. Det framgår inte vilka superhjältar som kommer att medverka och inte heller om det är några vi redan känner till, som till exempel Batman och Superman, eller om det handlar om helt nya superhjältekaraktärer.

När Tor förlorade sin hammare Mjölner - Nordisk mytologi Tor var den starkaste av asagudarna. Ett av hans hjälpmedel i kampen mot jättarna var hans hammare Mjölner. Tor vaknade upp i Asgård och upptäckte att hans hammare var borta. Han visste inte vad han skulle göra. Han drog sig i sitt skägg och ruskade sitt hår. Loke kom förbi och Tor berättade för honom om stölden av Mjölner.

Förskoleburken: Veckans pinterest: rymden Rymden är ett fantastiskt roligt tema att jobba med och barnen brukar bli väldigt engagerade och brukar faktiskt veta väldigt mycket om planeter och dylikt redan innan man börjar. Här är lite tips på material, pyssel med rymdentema. Följ mig gärna på Pinterest! Gör solsystemet av flirtkulor! Svenska träd Två tredjedelar av Sveriges landyta är täckt av skog av olika slag. Och denna skog betyder mycket för många människor - både av ekonomiska, ekologiska och sociala skäl. Skogen och allt det vi får av skogen är av stor betydelse i arbetet för ett hållbart samhälle. Trädskiktet är det som tydligast karaktäriserar en skog. De vanligaste svenska trädslagen är gran, tall och björk.

Rymdlåtar: Rymden är rund Solen är liten som en ärta, en snöflinga knappt i Vintergatans svärta. The Tiny - Ellekari Larsson och Leo Svensson - sjunger låten Rymden är rund. Låten bygger på barns funderingar om stjärnor, planeter och universum. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng Tips och trix Här kommer bilder från ett Bamsekalas. Så här såg inbjudningarna till kalaset ut: Själva honungsburken är dubbel och honungen sitter nerstucken emellan. Man drar alltså upp honungen som sitter fast i locket från burken.

Barnlåtar: Rymden är grym den "Stjärnor och kometer, galaxer och planeter, ett rymdskepp som tutar. Vet du var rymden slutar?" En låt av Per Hägglund från serien Kusin Vaken. Jorden - en planet i solsystemet fysik Planeter, månar, asteroider. Alla kretsar de kring stjärnan solen i galaxen Vintergatan. I filmen förklaras universum och vårt solsystems uppbyggnad med hjälp av 3D-animationer. I genomskärning visas jordens skalliknande uppbyggnad från skorpa till inre och yttre kärna. Här förklaras jordens magnetfält, de fyra vanligaste grundämnena, troposfären, stratosfären och ozonlagret. Älgen Här kommer lite av varje om älgen. En liten faktafilm, ett papper där man kan skriva ner vad man kan om älgen, och en hand- och fotälg att pyssla. Skriv fakta om älgen

Månresan Sommarspecial! Månresan till hela skolan i två år för endast 1600 kr !! Normalpris är 900 kr/år. (Erbjudandet gäller t.o.m. 2011-07-31) Eftersom det kommer att dröja innan den kommande Rymdresan är färdig, öppnar vi nu istället upp för beställningar av Månresan igen.

Related: